Kategorier
Ej kategoriserad

Fin GP-debut för Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 31 oktober, 2016 | 0 kommentarer

GP-debut för Strolchi på Elmia!!!
Strolchi har utvecklats otroligt fint under hösten och framför allt blivit mycket starkare och säkrare i GP-rörelserna. Detta har gjort att planen för att starta Grand Prix tagit form och jag har de senaste månaderna haft sikte och fokus på att starta GP-küren på Elmia och sedan helgen efter på Enköping (6/11).

Bild till blogginlägg


Full koncentration på uppvärmningen!

I går var det alltså dags för GP  på Elmia och det gick verkligen strålande! Det är ju svårt att ”temperera” rätt på en sådan svårriden arena med mycket puplik och nära intill banan, men jag tycker att jag lyckades hyfsat väl.

Klart att Strolchi ”tände till” lite här och där, men jag kunde komma tillbaka till lugn och ro och vi satte allt det svåra och klass-karaktäristiska (piaff, passage, övergångar, byten i varje, dubbel piruetter mm.)! Tyvärr galopp i en ökad trav som jag i och för sig hann göra om, men det blir ju inga toppbetyg ändå och så for Strolchi iväg i ökade skritten med både taktinslag och trav som resultat…. Men i övrigt höll jag honom cool och vi klarade av rörelse efter rörelse. Jag fick också till bra timing till musiken!

Bild till blogginlägg


Väldigt fin och härlig ridkänsla på banan var dagens bästa behållning!

Vi fick fina 67,5% och väldigt fina omdömen av domarna som t.ex: Framtidshäst! Han har ju inte svårt för något! Fräck musik! Vi placerade oss med den procenten på 9:e plats bland 14 andra garvade GP-ekipage med flera år i klassen och hästar mellan 2-9 år äldre än Strolchi. Jag behöver väl inte säga att jag är stolt över min lilla stjärna!?!?

Bild till blogginlägg


Duktig i piaff och passage-repriserna med fina poäng på dessa som resultat!

Det bästa med detta var också att det var så himla roligt att rida på banan! Jag har verkligen fått mersmak av GP och ser fram emot nästa start och sedan nästa säsong. Det känns som om jag har såååå mycket mer att hämta i Strolchi och när han blir ännu starkare och säkrare kommer det här att bli riktigt bra 🙂

Bild till blogginlägg


En bild till, full fart och så roligt vi hade på banan!!!

Stor eloge till Elmia Scandinavian Horse Show med Anna Bråkenhielm i spetsen för fantastiskt fina tävlingar!!! Fin atmosfär, bra underlag och banor, nära till allt med uppstallning, lastbilsparkering, arena mm. bra träningstider på bana/framridning mm. mm.
Ett härligt proffsig och väl genomfört meeting som jag absolut kommer att komma tillbaka till!

Kategorier
Ej kategoriserad

På plats på Elmia Scandinavian Horse Show

Av Märit Olofsson Näss - 29 oktober, 2016 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg

Denna helgens lastbilsfärd har tagit oss till Småland, Jönköping och Elmia Scandinavian Horse Show. Med mig är som alltid Strolchi och Jessica och denna resa även höstlovsfirarna Mira och Lina och så vår lilla maskot Ella!!!

Bild till blogginlägg


Familjemys i höstsolen!

Bild till blogginlägg


Puss min pålle!!!

Vi laddar nu för Grand Prix debut för Strolchi och mig i morgon! Vi kommer att starta GP kür och det är en kür jag fullkomligt älskar och har fått äran att ta över efter Jill Sandström som tidigare red GP på Heaven.
Eftersom Strolchi fortfarande blir rätt trött till den andra klassen på meeting med ”piaff-passage klasser” så har jag valt att bara rida en klass nu då det blir ännu lite svårare och ”mer av allt”. Planen är att starta min GP kür även nästa söndag i Enköping. På så sätt hinner Strolchi återhämta sig en hel vecka 🙂

Bild till blogginlägg


Träning på arenan på tidig lördagsmorgon!

Ska bli superskoj att i morgon kliva in med den tredje häst jag utbildat själv och tagit ända till Grand Prix (tidigare Zoran och Cosby). Håll ett par tummar för att vi klarar oss ”helskinnade” ur detta!!!

Bild till blogginlägg


Mera träningsbilder!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Equiline sadel, Cavallo ridbyxor och Elmia!

Av Märit Olofsson Näss - 27 oktober, 2016 | 0 kommentarer

Nu har jag fått min ny fina och ”Strolchi-anpassade” Equilene sadel! Den är superskön, supersnygg och nu anpassad helt till Strolchis runda rygg. Jag kommer att börja rida in den för att kunna tävla i den till våren 🙂

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Gillar verkligen min fina nya Equilinesadel!

Utöver det så har jag fått mina två par Cavallo-ridbyxor av modellen Ciora Grip. Även de supersnygga med en hel del bling (!) och väldigt bra att rida i. Ett par vita och ett par mörkblå har anlänt och får följa med till Elmia!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Ekiperad och klar för meeting på Elmia Scandinavian Horse Show!

I morgon åker nämligen jag och gänget (Mira, Lina, Jessica, Strolchi och chihuahuan Ella) till Elmia i Jönköping för att tävla! Ska bli superkul att få rida i denna fina arena, shoppa på mässan och bara umgås med alla härliga hästkompisar 🙂

Jag vill även tipsa om att man kan vinna ett par superduper fina ridstövlar av märket Cavallo Insignis Lux (som jag har) i Marietorp Ridsports monter. Så skynda skynda till Marietorp för chansen till ett par fantastiska ridstövlar!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Weiron duktig igen!

Av Märit Olofsson Näss - 23 oktober, 2016 | 0 kommentarer

I går var det återigen dags för Weiron att fortsätta sin väg att kvala till MA-St Georges nivå där vi ju tränar dagligen. Vi åkte till Täby Ridcenter för en MB:4 och för kval krävs ju 62% så det var målet med starten.
Klassen var även final i div 1 allsvenskan och då Djursholms lag stod med en halt häst i veckan så ryckte jag och Weiron även in och startade för laget.

Bild till blogginlägg


Ännu en stabil runda av Weiron, denna gången i MB:4

Weiron skötte sig ju som den gentleman han är och gick som på räls! Ett dåligt enkelt byte och en lite kort ökad skritt var de enda som jag kan klaga på, i övrigt gick allt toppenbra. Vi fick fina 67% och kom med det på en 4:e placering i den 40 ekipage stora klassen!!!

Vi blev även bäst i Djursholms laget och fick en 3:e plats i lagtävlingen! Superroligt att Weiron sköter sig så fint på banan och är verkligen stadig och stabil. På tre starter har vi nu ridit alla på 67%!!!
Nästa tillfälle för Weirons kvalförsök blir i Enköping den 4 november och en MB:5.

Kategorier
Ej kategoriserad

Weiron levererar direkt!

Av Märit Olofsson Näss - 8 oktober, 2016 | 0 kommentarer

För exakt 4 veckor sedan klev Weiron, gentlemannen med det stora hjärtat, in i mitt stall. Han är en 14-årig fuxvalack på 170 cm e: Wetano – Trombon och ägs av Ingela Carholt i Djursholm. Weiron är utbildad till ca St Georges-Int 1 och är hos mig för försäljning.

Bild till blogginlägg


Första gången ihop på banan och så kul vi hade!

I går gjorde jag och Weiron våra första starter tillsammans och vi började vår väg upp i klasserna genom att starta 2 st MC för att vi så småningom ska gå vidare till MB och på sikt St Georges.
Vi åkte till Heby för MC:1 och MC:2 och det gick alldeles galant!!!

Bild till blogginlägg


Ambitiös och okomplicerad, en bra kombination av egenskaper!

Weiron gick som en liten klocka och satte inte en fot fel. Vi är ju ännu inte helt samspelta och jag vet inte riktigt hur mycket jag kan ta ut ur honom på banan, men han har ett hjärta av guld och gör verkligen alltid sitt bästa!!! Två i princip helt felfria program gav oss 67,3 respektive 67,5 % och kval till MB med råge (62 = kval)!

Bild till blogginlägg


Det blev fina placeringar direkt för fina Weiron!

Procenten räckte även till fina placeringar, nämligen 2:a i MC:1 och 3:a i MC:2.  Härligt härligt!
Glädjen i första klassen blev dessutom dubbel då segern togs av min bästa stallkompis Minna Ahokas på sin fina Bellrot!

Nu trimmar vi vidare mot start i MB och jag ska nu även sätta fart med försäljningen då vi filmade dagens ena ritt!

Bild till blogginlägg


Väldigt barnvänlig är han också.