Kategorier
Okategoriserade

Ponnytävlingshelg!

Av Märit Olofsson Näss - 30 oktober, 2022 | 0 kommentarer

Denna helg vigdes åt Mira och Lina och ponnytävlingar!

Idag var Mira på Uppland- Västmanlands Ridklubb för att starta DM med Danne.

Danne var rätt så spänd i både förklass (LA:1) och DM (LAP:1) men Mira kämpade på väl och löste det på ett jättefint sätt! De vann förklassen på 68,1% och vi var såklart jätteglada!

Lycklig Mira och fina Danne med blå-gul rosett!

I den lite svårare DM-klassen landade procenten på 65,5 och med det så är ekipaget nu kvalade till 3* tävling och FEI-klasser!!! De hamnade på en 3:e plats, första utanför placering, bakom äldre & rutinerade SM-ekipage, och tyvärr delas inte alla medaljer ut, utan bara placerade på medalj… Så de blev ”moraliska bronsmedaljörer”!

Så roligt att Lina vill tävla och gillar det så mycket!

Igår var vi i Lindesberg och Lina & Pashe startade LB:1 och LA:1. Pashe var inte alls på något bra humör, utan Lina fick händerna fulla av superspänd ponny… 61,1% respektive 53,5% blev resultaten och ekipaget får ladda om till nästa helg då de ska ut på banan igen!

Favoritgänget!
Kategorier
Okategoriserade

Duktiga Dockan 2:a i Int 1!

Av Märit Olofsson Näss - 23 oktober, 2022 | 0 kommentarer

Dag 3 på Enköpingsmeetinget och nu var det Dockans tur att åka med. Int 1 stod på dagens schema och Dockan skötte sig strålande bra!

Fotografering före start. Hon är vår bästa ”modell”, alltid spetsade öron!

En fin & mjuk runda med lagom tryck och inga missar, utan bara detaljer som kan förbättras. 66,4% (rätt låg skala idag med) och en andraplacering i ett tufft startfält! Hon är verkligen en lite stjärna, våra Docka!!!

Tack Enköpings Ridklubb som hade maxat prisbordet!!!
Fanklubben med idag, Frank & Honey och Katarina med Lexi!
Dockan redo att kliva in i trailern!

Kategorier
Okategoriserade

Strolchi 3:a i GrandPrix!

Av Märit Olofsson Näss - 22 oktober, 2022 | 0 kommentarer

Duktiga Strolchi kämpar tappert på, trots att vi inte är tillbaka i form riktigt ännu!

Duktiga Strolchi, GP-trea idag!

Idag var det hans tur att starta i Enköping och trots slut på bensin, så tog vi en fin 3:e placering i klassen. På plussidan idag var att vi kom igenom utan några större misstag, men som sagt med rätt lite energi. Han är en kämpe!!!

Procenten blev blygsamma 62,4% men idag var det låga poäng genomgående och jag är så glad över ännu en fin placering i GP för oss. Vi tränar nu vidare mot nästa säsong & i morgon är det Dockans tur att tävla, dag 3 på Enköpingsmeetinget!

Kategorier
Okategoriserade

Enköping dag 1, Gnistan

Av Märit Olofsson Näss - 21 oktober, 2022 | 0 kommentarer

Gnistan tävlar på och målet är att hålla oss ”varma i kläderna” till finalen i Dressage Power Sweden Tour i Linköping i november.

Så dagens uppgift blev en MB:1 i Enköping och detta blev ju inte alls så lätt, så jag är glad att mitt jobb & alla möten förhindrade mig att anmäla till MB:5 tidigare på dagen!

Läskiga blå minihästar!

Banan i Eköping är rätt avskalad och vita väggar och sedan hade stora blå Agria -hästar placerats vid A & C samt en vit banderoll med blå ALFAB reklam hängts på en sarg. Det blev liksom några få väldigt framträdande ”titt-objekt”.
Detta reagerade väldigt många hästar på & så även Gnistan. Han blev verkligen helt paralyserad och jag kom inte ens i närheten av ”ALFAB” innan startsignal…

Laddar upp inför start!

Vi kom i alla fall in på medellinjen och sedan igenom ritten, men med mycket parerande från min sida & en hel del dåliga vägar för att undvika ”direktkontakt” med Alfab…

Så glad idag att vi kom igenom vårt program på ett konstruktivt sätt, jag & Gnistan, han blev bättre & bättre under ritten och vi kommunicerade! Trots mycket spänningar och missar & långt ifrån vår kapacitet 67% och en andraplacering. Han är liksom så fin herr Gnista, bra lägstanivå 🙂

Fina priser från bl.a Jeanna Högberg & Jenny P!

I morgon är det Strolchis tur att starta och på söndag går Dockan en Int 1 i Enköping. Vi kör på!!!

Kategorier
Okategoriserade

Strömsholm för Dockan & Strolchi

Av Märit Olofsson Näss - 16 oktober, 2022 | 0 kommentarer

Idag var det min tur att tävla och vi var på vackra Strömsholm med Dockan och Strolchi.

Dockan fick idag gå en Int 1 med avsikten att vara avspänd, lösgjord & nöjd inne på banan. Detta då vi ju hade rätt ”överhettade” starter senast på lag-SM på Grevagården.

Duktiga Dockan!

Planen höll fint och hon var verkligen lugn & fin, tyvärr ett par misstag som kostade några procent, men överlag är jag jättenöjd med henne! 66,2% och 6:a, första utanför placering i en väldigt tight klass där bara 0,6% gett oss en 3:e plats. Det med vetskapen om att hon har så mycket mer att ge, med lite mer tryck!!!

Fina Strolchi, så glad för dagens runda!

Sedan var det dags för Strolch i Grand Prix. Även Strolchi gjorde en riktigt fin runda men vi fick tyvärr ett par kostsamma missar: galopp i övergången från skritt till passage, 14 byten i varje istället för 15 och en halvdan första piaff… Sånt som händer ibland, men i allt annat var han riktigt fin, 64,4% blev resultatet & det är jag jättenöjd med då misstagen var dyra!

Kategorier
Okategoriserade

Mira & Lina vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 16 oktober, 2022 | 0 kommentarer

Ponnytävlingsdag i Fagersta för familjen idag. Till min stora lycka så vill Lina nu tävla och bestämde sig för att ta med Pashe och följa med Mira & Danne till Fagersta.
Lina valde att göra sin debut på dressyrbanan i LB:1 och det gjorde hon så fint, trots att Pashe blir lite spänd och svår. De fick fina 65,2% och många fina lovord av domaren.

Klart man får en ”Första tävlingen-rosett” när man debuterar!

Därefter var det dags för LA:1 och i denna klass fanns även chans att kvala till DM i Uppland som går om 2 veckor. Återigen en fin ritt av Lina & Pashe, om än lite väl taggat i galoppen, och 61,7% så precis lite under DM-kvalet… Men vilken total lycka då de vann klassen!!! Härligt kul!

Lina lycklig över sina fina rosetter!
Så roligt med seger i varsin kategori i LA:1 för Mira & Lina!

Därefter var det Miras & Dannes tur i LA:1. Det blev en lite spänd inledning på ritten som Mira redde ut väldigt fint och sedan gick det som en dans! 69,7% och även Mira vann sin LA:1 (kat D)!

Mira och Danne gav sig sedan in i LA:P1. Även här en superfin runda som gav dem hela 69,2% och seger igen!!! Dubbel-lycka!

De börjar bli så samspelta & duktiga Mira & Danne!

Mira & Danne har därmed gjort sitt första kval till 3* tävling och kvalade även in till DM om 2 veckor!

Vilken härlig dag det blev för tjejerna!!!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner DM!!!

Av Märit Olofsson Näss - 1 oktober, 2022 | 0 kommentarer

Wow Gnistan!!! Distriktsmästare 2022 i Upplands län för seniorer!

Distriktsmästare!!!

Han börjar bli så cool & så vuxen nu G, det känns som att all tid och miljöträning verkligen gjort susen nu. Idag gick han sin andra MB:5 i livet och var verkligen så fin, avspänd och ridbar och ger mig en superkänsla!

Idag var Gnista till och med cool på framridningen, den är ibland svårast av allt!

Två stora missförstånd oss emellan (ett byte i en mellangalopp & ett tvärstopp före galopp-serien) gjorde att ett par kostsamma procent flög iväg, men allt han gör så fint gav oss bra betalt och vägde upp!

Roligt med prisutdelning till häst & få galoppera ärevarv med täcke!

Den fina procenten 67,6 gjorde oss till segrare i klassen och därmed distriktsmästare för seniorer i Upplands län! Härligt roligt och jag tror inte jag ridit något senior-DM i mitt liv förut, utan bara på ponny & som junior.

Klart man får klappar när man är en stjärna!

Otroliga Gnistan har nu gjort 10 starter i år, vunnit 9 av dem och kommit 2:a en gång! Ett otroligt fint facit såhär långt.

Dagens roligaste bild!!!