Kategorier
Ej kategoriserad

Quintana skaffar sig tävlingsrutin och rosetter!!!

Av Märit Olofsson Näss - 27 mars, 2016 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Mina påskkärringar Mira och Lina passar Ella på tävling!

Mitt i allt påskfirande med barnen, familj och vänner så har även orutinerade 5-åriga Quintana (Dockan) fått skaffa sig en massa tävlingsrutin! För att få lite flyt och kunna rida på det jag ”kommer igenom” vid varje start så har hon fått göra en start på långfredagen och 2 starter idag, påskdagen. Det har verkligen känts bra att få flera starter på rad och för varje runda på banan har hon känts mer avspänd och lugn. Så syfter uppnåddes verkligen!

Bild till blogginlägg


Vackra Dockan på framridningen i Hallsta.

I fredags tog vi oss till Hallastahammar och en LB:1. Jag själv gillar ju inte alls den korta (40 m) banan, men det var fullt tillräckligt att styra runt en ganska spänd och ibland skräckslagen Dockan på den lilla banan. Det positiva var att hon trots spänningarna lät mig rida, tog ridningen och gick igenom programmet utan större missöden.

Bild till blogginlägg


Väldigt spänd, men väldigt fin på banan!

Dockan blir också väldigt väl mottagen av domarna med kommentarer som ”härlig häst!” och vi fiick fina 67,8% och vann klassen!!! Vilken härlig start på påskfirandet!

Bild till blogginlägg


Blå-gul rosett inleder påskens tävlingar!

Idag var vi i Vällingby för att starta en LB:2 och en LB:3. De programmen är betydligt svårare för en ung och orutinerad häst speciellt om det blir mycket spänningar på banan, men idag var Dockan betydligt coolare.

Bild till blogginlägg


Vacker som en dröm, lilla Quintana. Kommer att bli bra det här, med lite mer rutin!

Bild till blogginlägg


Full fart inne på banan. Vällingbys ridus är ljust och luftigt och Dockan trivdes bra!

Det som händer när hon blir spänd är att jag har svårt att hitta flytet, speciellt i traven och det blir en del hack och lite ”på-av” hela tiden. Detta syns nog mindre än det känns och vi fick väldigt fina omdömen idag med!

Bild till blogginlägg


Hela gänget samlat i solen 🙂

66,7% i LB:2 och en 5-e placering bland 35 ekipage och betydligt äldre och mer rutinerade hästar!

Bild till blogginlägg


Helgens skörd av priser för Dockan!

I LB:3 var Dockan väldigt trött men kämpade sig runt programmet och här var väl min känsla inte så bra, men trots det 68,5% och vi kom 4:a!!!
Vilken härlig ”tour” med Dockan som ju kom från lösdrift i Tyskland för ett år sedan, inte så mycket hanterad och oinriden, och nu sprungit fina LB-klasser och tagit placeringar hela tiden 🙂
Nu väntar en hel del vila och skogsturer kommande vecka så tar vi nya tag på tävlingsbanan i mitten av april!

Kategorier
Ej kategoriserad

Antares fortsätter leverera!

Av Märit Olofsson Näss - 22 mars, 2016 | 0 kommentarer

Efter en dag av välförtjänt vila efter helgens bravader var det dags för Antares att göra ännu en start! Denna gång en MC:2 i Enköping. Vi fick en hel del kostsamma missar, men den stora behållningen av dagens ritt att han var så otroligt fin att rida inne på banan. Avspänd men med bra tryck från bakbenen och väldigt framme för mina ben!!! En riktigt härlig ridkänsla gör att de ”dumma missarna” får mindre betydelse för utvecklingen av Antares för framtiden. Nu har jag något riktigt bra att bygga vidare på 🙂

Bild till blogginlägg


Härlig schwung och gung i Antares trav!

Procenten blev 68,1 och en 4:e placering och vi tar nu ett par veckors paus från tävlingsvbanan för att träna upp oss och kunna gå ut i MB på sikt!

Bild till blogginlägg


Tack bästa Minna Ahokas för fina bilder och grooming-hjälpen idag!

Sen händer det ju typ 100 saker till i hästlivet hela tiden… Direkt hem från tävlingen för att knoppa Jack och visa honom för en spekulant. En väldigt duktig och lång tjej som bara är 14 år som red Jack på ett väldigt fint sätt! Så roligt att se!

I morgon bitti bär det sedan iväg till Segersta för Jeanna-träningar med både Strolchi och Dockan. Ska bli jättekul, nyttigt och inspirerande! Sedan är ju Segersta en fantastiskt fin anläggning att träna på och det hjälper ju upp motivatinen ännu mer. Nu kör vi på!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Antares duktig igen!

Av Märit Olofsson Näss - 20 mars, 2016 | 0 kommentarer

Bäst att smida medan järnet är varmt, så idag fick Antares gå en MC:1 igen. Denna gången på akademiska stallet i Uppsala och Uppland Västmanlands Fältrittklubb stog som arrangör för tävlingen.

Idag red jag fram mycket kortare tid och hade mycket mer tryck kvar inne på banan och en väldigt fin ridkänsla! Visst finns det fortfarande detaljer som ska bli bättre och jag måste få till ännu mer tryck i honom i programmet, men i princip inga misstag alls idag och den fina procenten 72,1%!!!

Bild till blogginlägg


Vi fick en fin andraplacering med oss hem. Snyggt med blå rosett på mörkbruna Antares 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Antares vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 19 mars, 2016 | 0 kommentarer

Efter två veckor i mitt stall var det idag dags för Antares och mig att göra en första start ihop! Vi åkte till Märsta för en MC:1 och Antares har verkligen skött sig exemplariskt. Lugn och cool i den nya miljön och fin att hantera och rida på. Jag red fram en anings för länge så Antares blev lite trött och lite spänd och då blev allt lite ostyrsligt… Det blev en riktigt dålig ryggning också, för jag höll på att glömma den helt först 🙂

Bild till blogginlägg


Antares var inte så förtjust i sin rosett så jag fick den på stöveln istället!

Men han har ju så många förtjänster, han är stor, snygg och väldigt rörlig och speciellt galopp programmet blev väldigt bra. Ett extra stort plus är också att han har väldigt fina enkla galoppombyten!
Degens domare Roger Olsson gav oss hela 70,2% och med den fina poängen så vann vi klassen! En utmärkt start på min och Antares tävlingssejour som nu fortsätter imorgon (Uppsala) och på tisdag (Enköping).

Under dagen var vi glatt påhejade via sms av Antares matte Anna från BB Uppsala som i går kväll kl 23:37 äntligen fick sin son!!! Ett bra dygn för Anna alltså med både bäbis och en seger 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Träningsfokus!

Av Märit Olofsson Näss - 13 mars, 2016 | 0 kommentarer

Är inne i en intensiv träningsperiod med Strolchi just nu! Jag har haft lite svårt att få till träningar på sistone och tog mig nu ordentligt i kragen efter Vestfold, Norge. Det är lite kvar som ska på plats för att gå ut i Int A/B eller Int 1B och kunna göra det säkert och BRA. Samtidigt är vi ju väldigt klara med ”lilla rundan” så nu är det fullt fokus med träning för att klättra upp en klass.

Jag har sista veckorna åkt till duktiga Jeanna Högberg på vackra anläggningen Segersta som ju bara ligger 20 minuters bilväg från mig. Jag har fått superbra hjälp av Jeanna och känner att jag verkligen får en ”spark i baken” med den sista finishen. Bara så enkla saker som hörnpasseringar, bra linjer och få Strolchi ytterligare reaktiv på hjälperna är detaljer som lyft oss ordentligt. Man ska aldrig slarva med detaljerna 🙂

Bild till blogginlägg

Segersta. Även Dockan fick följa med för att få miljöträning i nytt ridhus!

Vi ett av tillfällena var jag och Emelie Brolig samtidigt hos Jeanna för att trimma. Alla vi tre har tidigare ridit och tävlat den fantastiska connemarahingsten Juno Rory RC 56. Såklart att vi passade på att få en bild på Junogänget!!!
Bild till blogginlägg

Jag, Jeanna och Emelie som alla haft fina framgångar med Juno Rory RC 56!

I fredags var det även förbundsträning för Lussan på Ledingenäs i Knivsta. Även det väldigt bra och många nyttiga övningar som syftar till att vi snart ska kunna gå ut i Int A eller Int B. Vi tränade en del av vägarna i Int B för att liksom ”programmera in” det och få det som en naturlig övning som Strolchi känner igen och blir trygg med.
Bild till blogginlägg

Piruett-träning med Lussan!
Bild till blogginlägg

Vi hade ett härligt flyt i travslutorna!
Bild till blogginlägg

Dockan fick miljöträna på Ledingenäs också 🙂

På Ledingenäs passade vi även på att hälsa på Donne som sedan förra helgen är på en ny ”inridningssejour” hos Rebecka Mauleon. Känns toppenkul att duktiga Rebecka flyttat sin verksamhet så nära mig och vi kan nu åka över och följa träningen och jag kan hoppa upp någon gång innan han kommer hem igen. Planen är att Donne får 2 månader hos Rebecka denna gång!
Bild till blogginlägg

Mira och Lina älskar att få ta hand om lilla Ella. Här är det Mira som har koll!

I Donnes box flyttade direkt den stora holländaren Antares in! Han är en 11-årig valack efter Special D. Antares ägs av Anna Barkfeldt som ju tränat en del för mig och jag har även haft hennes tidigare häst Walenzia i peroider hos mig. Anna ska ha barn vilken dag som helst och passar på att få sin häst tränad hos mig! Antares är utbildad och tävlad MC och byten är påbörjade. Vi ska ut och göra några starter nästa helg och sedan ska vi ge oss i kast med bytena. Antares är en väldigt rolig häst att rida, trots sin storlek är han väldigt lätt och han är också väldigt ambitiös och vill göra sitt bästa!
 
Bild till blogginlägg

Mira och Lina hälsar på nya stallkompisen Antares!

Träningsperioden fortsätter till veckan då jag och Strolchi ska till Jeanna på tisdag igen, nu köööör vi på!!!