Kategorier
Ej kategoriserad

5:a i debuten i internationell GPS!

Av Märit Olofsson Näss - 26 mars, 2017 | 0 kommentarer

Idag gjorde jag och Strolchi vår debut i Grand Prix Special och det dessutom på internationell tävling i Ypäjä, Finland. Det var dessutom första gången vi startade två Grand Prix-klasser två dagar på rad och såklart att Strolchi var rätt trött i benen…

Bild till blogginlägg


Strolchi laddar upp! Eller sover sig i form 🙂

Programmet passar oss väldigt bra och det var superkul att rida inne på banan idag igen! Vi hade en del missar bla trassel i slutet på ”ettorna” på diagonalen men på det stora hela så var det en klart bättre ridkänsla idag med mer eftergift och mindre spänning. Våra riktiga highlights med mycket 7:or och en del 7,5 var passage repriserna och så fina ”tvåor” och piruetter!!!

Bild till blogginlägg


Fint tryck på banan trots trötta ben idag. Han är en kämpe, ”min” Strolchi!!!

Jag är jätte jätteglad över fina omdömen av domarna, 66,2% och ännu en 5:e placering!!! Dubbel lycka blev det i vårt lilla svenskläger då Pelle Duvefeldt och Edvin fick till en riktigt fin ritt med 66,9% och en härlig 3:e placering 🙂

Bild till blogginlägg


Lycka med ännu en gul rosett för 5:a i GPS!

Resan hem kommer att gå lätt efter dessa två fina 5:e placeringar i GP och GPS i vårt första internationella GP-meeting! Klart att vi i teamet ska fira lite på båten hem ihop med Pelle & Tony!

Bild till blogginlägg


I fint sällskap flankerad av Pelle Duvefeldt 3:a och Dina Ellerman (Estland) 4:a!

Kategorier
Ej kategoriserad

Internationell Grand Prix-placering med Strolchi!!!!

Av Märit Olofsson Näss - 25 mars, 2017 | 0 kommentarer

Lycka, lycka, lycka!!!!! Idag gjorde jag och Strolchi vår internationella Grand Prix-debut och fick en 5:e placering med 66,1%

Bild till blogginlägg


Vi skiner ikapp med solen efter 5:e plaecringen i Grand Prix i Ypäjä!

Trots att Strolchi blev lite spänd på banan idag så kunde jag rida igenom programmet på ett riktigt bra sätt. Tyvärr släppte underlaget lite så vi fick onödiga taktmissar i två travlängningar, men det vägdes upp av fin piaff och passage med övergångar. Galopp-programmet var riktigt bra och där fick vi till alla rörelser! Han är så duktig nu med bytena både i varje och vart annat språng och tar det så lugnt och väntar på mig i saxen! Härligt att rida när det stämmer så bra!!!

Bild till blogginlägg


Fin på prisutdelningen i svenska bling-flaggan från SD Design.

Behöver ju inte säga hur tacksam jag är för denna häst och hans sätt att hela tiden ge mig ”den första” av så många saker! Älskade lilla Strolchi gav mig denna gången min första intenationella placering i Grand Prix!!! Bara att återigen nypa mig hårt i armen 🙂

Bild till blogginlägg


Ärevarv!

Bild till blogginlägg


Hela gänget glada och nöjda, nu blir det bubbel av olika sort i lastbilen!

Kategorier
Ej kategoriserad

I Finland igen!

Av Märit Olofsson Näss - 23 mars, 2017 | 0 kommentarer

Nu är vi på plats i Finland och Ypäjä igen och internationell debut i Grand Prix! På lördag startar vi Grand Prix och förhoppningsvis även Grand Prix Special på söndag. Det blir i så fall vår debut i GP Special och det känns väldigt roligt eftersom jag ridit programmet hemma och det passar oss riktigt bra 🙂

Bild till blogginlägg


Gänget poserar inför avfärden från Ryttarberget!

Vår resa började igår kväll (onsdag) med färja till Åbo och efter en timmes lastbilsfärd i morse var vi framme i Ypäjä. Strolchi mår fint i sin box och trivs bra bredvid Pelle Duvefeldts Edvin. Vi är de enda svenska GP-ryttarna på plats här men så är det ett gäng svenska ponnyryttare här också.

Bild till blogginlägg


Strolchi trivs som en prins i sin box.

Dagen har mest spenderats med återhämtning efter den långa resan för alla oss tvåbenta (jag, Mira, Lina och Jessica) men även Strolchi sov gott hela förmiddagen! Under eftermiddagen fick jag till ett lösgörande pass på banan och Strolchi känns riktigt fin och trivdes bra i miljön! I morgon ansluter Katarina och teamet blir fulltagligt igen, sedan blir det veterinärbesiktning och så ska vi köra ett träningspass inför start på lördag.

Bild till blogginlägg

Håll tummarna för nu köööör vi 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi 2:a i Grand Prix!!!

Av Märit Olofsson Näss - 13 mars, 2017 | 0 kommentarer

Mitt i natten och just hemkommen från nationell Grand Prix-start med Strolchi i Mjölby och jag bara måste ju skriva några rader. Idag fick vi till en härligt fin GP-runda utan några egentliga missar alls!!! Klart att det finns massor som kommmer att bli så mycket bättre med mer styrka och rutin men dagens start var en väldigt lugn, metodisk och rolig runda. Åh vad jag njöt av att rida inne på banan och Strolchi var så fint ”med mig”! Det här var verkligen en bra grund att fortsätta ”Grand Prix-bygget” på 🙂

Bild till blogginlägg


Så roligt vi hade på banan idag, jag kunde verkligen njuta av ritten!

Vi fick väldigt fina omdömen av domarna och otroliga 67,3%!!! Det gav oss en härlig 2:a placering efter Kristian v K och hans fina Languedoc. Jag är såklart mer än nöjd med dagens start och min fantastiska lilla danspartner med ”gummiskorna”! Älskade lilla Strolchi som jag ju trott så mycket på levererade verkligen på ett fint sätt idag!

Bild till blogginlägg


Den blå rosetten satt verkligen fint!!!

Nu tränar vi vidare mot nya GP-starter och även Lövsta Future Challenge med sin första omgång i Strömsholm om tre veckor!

Bild till blogginlägg


Strolchi i sitt nya superfina kandar från SD Design!!! Jag har fått förmånen att designa det själv utifrån SD:s olika modeller och måste säga att jag är supernöjd med resultatet. Supersnyggt och snabbt jobbat av SD Design!

Tur förde det visst också med sig 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Weiron placerar sig igen & GP-resan påbörjad för Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 5 mars, 2017 | 0 kommentarer

Kopieringsmaskinen Weiron gick idag ännu en fin runda i St Georges, där han satte varje fot helt rätt! Han må inte vara den mest spektakulära gångartshästen, men han gör verkligen inga misstag alls och plockar många poäng på sin stadighet.

Bild till blogginlägg


Duktig Weiron fixar en fin grön St Georges-rosett!

I dag i Enköping blev det fina 66,4% och en 5:e placering i hård konkurrens! Vi har nu startat 8 gånger ihop och aldrig varit utan placering och rosett. Härligt härligt 🙂

Bild till blogginlägg


Avsutten prisutdelning i cafeterian & posering med stand-inhäst och Mira och Lina som flankerar!!!

Dagen i Enköping fortsatte med att jag och Strolchi debuterade vår första ”standard” Grand Prix, då vi ju tidigare bara testat lyckan i kür. Strolchi var otroligt fin på framridningen men blev rätt spänd på banan. Detta gjorde att jag inte riktigt fick honom framför skänkeln och vi missade många dyrbara och kostsamma rörelser…. En kraschad sax, ”ettor” som liknade pannkaka och en usel piruett har man inte råd med i Grand Prix. Dessutom red jag fel en gång, det är dumma 6 poäng att ge bort, det med….

Bild till blogginlägg


Vi har påbörjat GP-resan och samlar all rutin och erfarenhet vi kan!

Det jag tar med som positivt från dagens Grand Prix är ändå en hel del saker! Piaff, passage och övergångar fungerade fint och bytena i vart annat blev riktigt bra. Travslutan till vänster flöt också på väldigt fint och likaså travökningarna!
Vi var såklart lite ringrostiga efter vinteruppehållet och så behöver vi rutin i klassen. Nu är det bara att köra på och samla så mycket erfarenhet i klassen som vi bara kan!

Bild till blogginlägg


MÅnga ”highlights” gjorde resultatet helt okej trots de många kostsamma misstagen.

Och trots alla missar och att det finns så mycket mer som kan bli så mycket bättre med styrka och rutin så blev jag glad för 62,7% och många fina omdömen av domarna samt en placering mitt i startfältet!!! Vi har dessutom klarat ett kval till SM som är 62% (vi behöver ett till för att vara klara)!
Vi laddar om och tar nya tag med ännu en GP nästa helg 🙂