Kategorier
Okategoriserade

Mira utvecklas i raketfart!

Av Märit Olofsson Näss - 26 februari, 2023 | 0 kommentarer

Just nu står Mira för en otrolig ryttarutveckling, trots att kanske inte resultaten är strålande!

Myser i solen inför start!

Denna helg har Mira och Danne varit på meeting i Jönköping och de kliv Mira tar i sin utveckling som dressyrryttare är ofantligt stora. Igår, lördag, så styrde Mira in en extremt spänd och ”miljö-störd” Danne som inte alls ville vara med på att visa upp sig på banan… Både i LAP:1 och FEI lagprogram så var han på någon helt annan planet än vi andra. Mitt i detta så blev jag så otroligt stolt över att Mira red enligt sin plan, inte lät Danne styra och även om han då blev onödigt vrång så tryckte hon ut honom i hörnen, red metodiskt och höll sig cool.

Med ett stort antal missar som följd av detta så känns procenten på ca 62 i båda klasserna som en väldigt hög lägsta-nivå.

Så fina idag, stolt som attan över utvecklingen!

Idag var både det blåsiga vädret utbytt mot sol & vindstilla och Dannes sinne hade gjort samma vändning! Mira och Danne tog sig idag igenom FEI lagprogram på ett otroligt mycket bättre sätt och nu kunde Mira påverka Danne och verkligen rida sitt program!

65,3% och precis utanför placering blev resultatet och med en avspänd ponny så fick Mira även med sig många matnyttiga saker att träna på! Vi måste framför allt träna mer bakdelsvändningar, men även travökning där det lätt blir ett taktfel och lite mer böjning i skolorna!

Galoppen är verkligen paradnumret för Mira & Danne!

Nu får ponnyparet träna på lite, så kommer fler tävlingar framöver, men vilken utvecklingsresa Mira gör och det är så roligt att få hänga med på detta!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan inleder året med vinst!

Av Märit Olofsson Näss - 19 februari, 2023 | 0 kommentarer

Då var det min tur att starta upp tävlandet för 2023 och först ut var Gnistan. Vi ska debutera MA om två veckor och vi red idag MB:1 som ”uppvärmning” inför det.

Gnistan har, med mer styrka, börjat skörda höga betyg på sina travökningar!

Jag är väldigt nöjd med dagens ritt, lite spänd i början, men blev allt bättre och i princip utan missar! Domaren gillade också vad hon såg och vi fick många 8:or och totalt hela 72,5%!

Passar fint i blå-gult!

Med den fina poängen blev det en solklar seger i klassen! Roligt att han blivit så mogen och bra på att ta nya banor. Nu är vi redo och taggade för MA!

Härlig galopp!
Nöjda & glada efter ritten!

Kategorier
Okategoriserade

Mira debuterar FEI!

Av Märit Olofsson Näss - 12 februari, 2023 | 0 kommentarer

Denna helg har ”klanen” varit på Miras & Dannes första meeting på Grevagården och de debuterade FEI-klass tillsammans. Självklart var bästa supportern Lina och maskoten Lexi med oss!

Obligatoriskt avresefoto!

Igår var det FEI Lagtävlansprogram på schemat och lite debutnerver fanns nog både hos ponny & ryttare. Mira kämpade väl på en rätt spänd Danne och de fick en hel del onödiga missar. Procenten blev rätt bra trots detta, 62,7 och Mira fick mycket på erfarenhetskontot!

Fotografering innan start!

Idag, söndag, var det dags för FEI Mästerskapsprogram. I detta program radas svårigheterna och det finns inga transportsträckor alls att ”hämta andan” på. Mira red mycket mer fokuserat och höll den mycket mer avspända Danne bättre i ”ramen”. Tyvärr lite förvirring hos Mira som tänkte lägga in ett extra enkelt byte i galoppserpentinen och sedan red fel på slutet.

Superfin arena och Mira fick många erfarenheter med sig!

De fick ändå fina 64,3% och kom precis utanför placering (6:a) och bara utan felridningen hade de varit på prispallen på en 4:e plats! Gissa om någon grämer sig över felridningen, men ändå så glad och stolt över att ha lyft sin ridning på banan många snäpp!

Ponnymorsa-gos!

Det blev en rolig resa hem och om två veckor är det åter dags för ponnyparet att ge sig ut i FEI-klasser igen!

På väg hem igen!