Kategorier
Ej kategoriserad

Hästbyte

Av Märit Olofsson Näss - 28 januari, 2012 | 1 kommentarer

I dag har det bytts hästar! Jag fick Strolchi och Jessica fick Nils 🙂 Hehe! Eller inte riktigt så då…. Jag skulle ju aldrig byta bort min superfina urgulliga Nils och inte Jessica sin ögonsten Strolchi heller, men bytlånas är okej!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Nils hos Jessica (grannbox med Spirit) och Strolchi installerad i mitt stall!

Nils ska få ett par veckor hos Jessica för att få lite omväxling från ridhuset, som ju oftast jag trimmar i och Kristofer hoppar honom i. Han ska få gå ut i skogen, jobba lite lätt på utebanan och löshoppa en gång i veckan. Blir jätteroligt och nyttigt för Nils med lite omväxling! Han har sista månaden utvecklats ortoligt fint! Han hade en period av lite treårs-trots i november/december, men efter det har det låssnat ordentligt. Han går i bättre form, mer genom ryggen och blir allt starkare hela tiden. Han gör också fina förvända bågar (stora) och går fint sidvärts! Han gjorde även ett mycket fint hopp-pass igår hemma i vårt ridhus med duktiga Kristofer-robin i sadeln 🙂 Film på Nils finns här! Strolchi får nu vara ett par veckor hos mig på dressyrläger. Vi ska intensiv-trimma på de tillkommande rörelserna för årets sexårs program. Öppna, sluta och galoppombyten. Detta blir kul! Han lär sig fort den lilla stjärnan, så det ska bli roligt med lite intensivare träning nu 🙂

Dorten och Zky ska båda få träna på program imorgon, det börjar ju dra ihop sig mot tävling så nu ska ”ring-rosten” bort!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Veckan som gått…

Av Märit Olofsson Näss - 24 januari, 2012 | 0 kommentarer

Oj då, en hel vecka sedan jag skrev och som vanligt så har det hänt massa saker! Förra tisdagen gick Zky ett pass för Lars Andersson. Han var jättefin och vi fick en hel del beröm för bytena i varje som blivit mycket bättre! Lugnare, rakare och säkrare. Vi klarar nu ca 10 st ganska säkra ”ettor”! Kul att det tar sig 🙂

Lilla Spirit har dragits med lite hosta och snuva ett tag. Jessica tog honom till veterinärkliniken på Sundbyholm i torsdags för att checka läget. Ett litet virus och lågt HB var resultatet. Men det positiva med detta var att han skötte sig exemplariskt, klev ombord fint på transporten och åkte bra! Han börjar bli ”stor” nu, kan stå lös i gången, spola benen och ha träns på sig! Han är ju redan två år 🙂

Bild till blogginlägg


Spirit på väg till trailern!

Strolchi var och tränade i söndags och han känns riktigt fin. Han blir starkare för varje dag och markerar väldigt fint för piaff och passage! Egenskaper som jag är väldigt glad för. Snart kommer Stollis att bo hos mig en period för lite intensiv-träning! Då får Moonshine åka till Jessica (lite hästbyte!) och han ska då få lite vila från dressyren och bara gå ute.

Idag var Sussi, som äger Moonshine, och hälsade på oss! Hon tyckte att ”Nils” utvecklar sig väldigt fint! Roligt, eftersom jag också tycker att han artar sig bra! Han börjar också bli starkare i överlinjen, rundare i formen och arbeta mer genom ryggen. Han är väldigt duktig på att gå skänkelvikningar och förvända bågar redan nu!

Bild till blogginlägg


Fick kort på fina Moonshine som bäbis av hans ”mamma” Susanne Stenfors!

Dortmund tränar på och är nu ännu ett snäpp finare efter förra helgens Lussan-kurs!

Jag har nu anmält mig till vårens första tävling. Det blir Int 1 i Södertälje 4 mars med både Zky och Dorten. Detta följs sedan upp med Int 1 B i Fagersta 18 mars med båda grabbarna. Nu drar det igång igen 🙂

Kort på Nils från dagens träning, tagna av Sussi S:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Rolf-Göran bengtsson vann Jerringpriset!

Av Märit Olofsson Näss - 17 januari, 2012 | 0 kommentarer

Vilken magisk kväll det blev igår! Fantastiska, superduktiga, envisa, småtjuriga, skånepågen från Sularpsgården Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset! Fantastiskt att en ryttare och ridsporten kunde hävda sig mot övriga sporter som tex hockey, skidåkning och simning. Roffe har verkligen haft ett superår: han vann EM-guld, var med och kvalade in hopplaget till OS i London 2012, leder världscupen och är etta på världsrankingen vid årsskiftet! Helt makalöst!

Bild till blogginlägg


Roffe och lilla superhästen Ninja la Silla som har en stor del i Jerringpriset 🙂

Tack svenska folket och alla hästbitna som äntligen tog och röstade (antagligen som jag många gånger) så att Roffe vann en överlägsen seger med hela 44.6% av alla röster. Vilken magisk måndag 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Förbundsträning för Lussan

Av Märit Olofsson Näss - 15 januari, 2012 | 0 kommentarer

Söndag kväll och helgen nästan slut. Bara lite mys i soffan kvar innan det blir dags att sova för att orka upp till dagislämning och jobb imorgon! Denna helg har det återigen varit förbundsträning för superba Lussan på topp-anläggningen Ledingenäs. Tack Anna och Sonja Haag för att ni är toppen-gulliga värdar för detta evenemang på er jättefina gård och för den supergoda lunchen!

Bild till blogginlägg

Dortmund hade ju lite hosta sist det var förbundsträning, innan jul, och fick då istället lite semester. Han har nog mått riktigt gott av det för attans så fin han varit i helgen. Sååå fin i formen, lätt i handen och uppe i fronten. Jag fick mycket beröm för det av Lussan denna gång!!! Då form och överlinje är rätt direkt, så kan vi ju koncentrera oss på att öva på rörelserna mera. Jag har fått jättebra hjälp med piaff och passage, som numera fungerar riktigt bra! Ska bli kul att se hur fort det ”trillar dit” ordentligt, för jag vill ju gärna ut i Int 1B till våren. Allt annat för Grand Prix gör han jättefint. Byten i varje på alla möjliga raka & runda linjer, saxen & piruetter håller riktigt hög kvalitet! Nu har vi i alla fall fått bra med inspiration och lite nya ”verktyg” att arbeta vidare med!

Egentligen skulle Dorten ha gått för Bo Jenå i onsdags, men det blev tyvärr inställt. Nu blickar jag fram mot träning för Lars på tisdag med Zkyline som åter är pigg, fräsch och i full gång 🙂

Bild till blogginlägg


Belöning i form av morötter, just denna leverans var av lustig sort 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Ponnyryttarinnorna!

Av Märit Olofsson Näss - 10 januari, 2012 | 0 kommentarer

Igår, måndag, var det planeringsdag på förskolan. Det betyder heldag för mig med prinsessorna Mira och Lina! Vi hade en toppendag med ett besök på Järfälla Ridcenter som dagens höjdpunkt! Mira fick rida sin älskade shettis Tomas och Lina den mycket större D-ponnyn Twenty. Vi fick en härlig skosgtur allihopa!

Bild till blogginlägg


Lina och Twenty

Återigen TACK Birger & Birgitta Öhman som lånar ut sina underbara ponnier till Mira och Lina. Det är såååå uppskattat 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Tomas, som gett namn till alla leksakshästar vi har hemma 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Det nya året börjar mycket bra!

Av Märit Olofsson Näss - 8 januari, 2012 | 0 kommentarer

Så har 2012 startat i full fart och på många sätt mycket bra! För det första så var ju hela familjen frisk och kry över nyårshelgen och inte som i fjol helt utslagna av feber, hosta mm. Vi firade nyåret i Dalarna med mycket goda vänner, fantastisk mat, massa champagne, raketer, dans mm. En lyckad nyårsfest, helt enkelt 🙂

Bild till blogginlägg

Jag jobbade sedan mellan nyår och trettonhelgen och vilken fantastiskt bra arbetsvecka det blev! Det blev klart att Svensk Galopp flyttar huvudstadsbanan till Upplands-Bro (Önsta Gård) då man nu avetablerar på Täby! Så himla kul!!! Jag har varit med och jobbat för detta sedan jag började som projketledare på Exploateringsavdelningen vid Upplands-Bro Kommun, och nu i veckan blev det alltså klart. Det här är ett projekt jag verkligen ser fram emot att jobba med, det är verkligen att förena nytta med nöje eller kanske snarare arbete med hobby!

Bild till blogginlägg


Vackra Önsta Gård i Bro som nu blir ny hemvist för galoppsporten i Stockholm!

Zky är återigen frisk efter att ha vilat ca 3 veckor på grund av en liten hälta. Han blev lite oförklarligt halt, väldigt lite halt dock, på höger fram veckan innan jul. Det vi trodde var en hovböld visade sig vara en liten blödning ovanför kronranden. Sypmtomen var exakt desamma, varm hov, puls och lite öm i foten. Med hjälp av vila, liniment och Biolight-behandling så var han åter fisk och kry i torsdags! Och väldigt pigg!!! Skönt att allt gick bra till sist.

Bild till blogginlägg


Full fart i hopp-borgen!

Idag (söndag) har vi gjort ett besök på ”Lek & Bus” i Infra City i Väsby. Mira och Lina var verkligen i sitt esse och sprang, lekte, klättrade, dök i boll havet, hoppade i hopp-borgen och hade full fart hela eftermiddagen! Tur att jag hade hjälp av ”mormor” Katarina att hålla rätt på busungarna!

Bild till blogginlägg


Efter denna eftermiddag somnade de fort, mycket bus blev det 🙂

Kommande vecka är fylld av roliga träningar. På onsdag ska Nils till Aspvik för sin vecko-dos av hoppning. Duktiga och blott 16-åriga Kristofer-robin Longoni utbildar Nils på bästa sätt med fint stöd av Stina Svanlund på marken. Efter det åker vi hem och byter häst, för en sen träningstid för Bo Jenå på Lejondal med Dortmund. Ska bli skoj, då det var ett par månader sedan det var Bosse-träning!
Lördag och söndag är det dags för förbundsträning för Lussan igen. Återigen blir det Dortmund som får kämpa!
Nästa tisdag är det träning för Lars hemma på Kvarnnibble och Zky ska då få första trimningen efter sin korta konvalescens.
Full fart under Silly Season (som det ju heter i fotbollen då det inte är tävlingssäsong) alltså!