Kategorier
Ej kategoriserad

Avslutar Vestfold med en härlig 4:e placering!!!

Av Märit Olofsson Näss - 29 februari, 2016 | 0 kommentarer

Efter två väldigt hårfina utpetningar från placering till 6:a och första utanför var min revanschlust hög och jag var väldigt taggad inför sista dagens kür! Jag gillar dessutom otroligt mycket att rida just kür och tycker jättemycket om mitt program och schlagermusiken 🙂

Bild till blogginlägg

Denna dag märktes det dock att vi inte är tillbaka i samma form som innan operationen, Strolchi var rejält trött och jag fick jobba rätt hårt för att få till allt inne på banan. Det positiva var att löesgjordheten inne på arenan var väldigt mycket bättre och det känns som vi är på väg mot god form igen! Jag låg hela tiden väldigt rätt till musiken, men fick ett par kostsamma missar igen. Vi fick 67,5% och med det tog vi en solklar fjärde plats i klassen!!! Äntligen!

Bild till blogginlägg


Två fina rosetter, dels för klassen och även en extra från klasssponsorn gjorde hemresan lätt, trots att vi inte kom hem förrän halv ett på natten!

Nu med en veckas perspektiv på Vestfoldmeetinget så känns det väldigt bra. Strolchi går ännu ett snäpp bättre och vi närmar oss den fina form vi hade innan strupproblem och operation. Och för mig (och Strolchi) var det här min första fyrstjärninga internationella tävling så självklart är jag nöjd och glad med avslutningen!!!

Bild till blogginlägg


Härlig utsikt över stugbyn och Oslofjorden. Vi har haft otroligt fina dagar på ett väldigt välarrangerat meeting!

Kategorier
Ej kategoriserad

Stolpe ut igen

Av Märit Olofsson Näss - 24 februari, 2016 | 0 kommentarer

Int 1 igår. Förutom att Strolchi blev skrämd av något i en volt och föll i galopp och lite mindre detaljmissar så tycker jag att vi fick till ett rätt bra program! Han var mycket mer avspänd mot dagen innan och i min ”bubbla” och mycket bättre på hjälperna. Tyvärr rätt låga poäng igen (65,5%) och samma snöpliga otur som i St Georges dvs första utanför placering, 6:a. Och med minsta möjliga marginal 0,2% till femman och 0,4% till fyran…..

Bild till blogginlägg


Fin arena och fina Strolchi!

Vi kom i alla fall med till küren vilket bara 6 ekipage gör, så där hade vi marginalen på vår sida!

Kvällen igår avslutades med soundcheck kl 22, men innan dess en riktigt god middag på restaurang med härliga gänget Jeanna Högberg, Filippa Norrman & co!!!

Bild till blogginlägg


Glass är gott!!!

Sista dagen i Norge nu och laddar massa inför starten i Int 1 küren om ett par timmar! Rapport från denna kommer om ett par dagar, för efter start blir det packa och åka hem och förhoppningsvis är vi hemma innan midnatt 🙂

Bild till blogginlägg


Idag har jag äkta dressyrsupportrar med ”bulle” i håret!

Kategorier
Ej kategoriserad

Snöplig start…

Av Märit Olofsson Näss - 22 februari, 2016 | 0 kommentarer

Så var vi igång med tävlandet igen efter ett uppehåll på ca 7 månader och en operation senare. Känslan jämfört med Malmö var väl ungefär 1000 gånger bättre! Dvs Strolchi var glad och ville gå och han verkar få ordentligt med luft att ha ork till hårt dressyrarbete igen!

Bild till blogginlägg


Tillbaka på banan!

Däremot blev han ganska spänd idag och hade svårt att stå i halterna och vi fick en del riktigt grova och kostsamma missar… Procenten 65,263 kändes kanske ändå lite låg, men jag tror att spändheten drog ner helheten på ritten över lag. Vi hamnade i ett stort gäng av 5 ekipage (plats 4 till 8) inom en en procent och hade oturen att sluta 6:a med bara 0,02% från 5:e och sista placering. Snacka om stolpe ut…  Detta har min ”tävlingshjärna” ganska svårt att ta, men efter att jag surat klart över det, kan jag ändå glädjas åt att min fina häst verkar på rätt väg igen, och att få syre till musklerna är ju en förutsättning för att v ska kunna fortsätta utvecklas! 

Bild till blogginlägg


Hela gänget taggar för start i solskenet!

Vi känns på gång i alla fall och tar nya tag i morgondagens Int 1 🙂

Bild till blogginlägg


Från gårdagens träning kl 22:30 på arenan…

Bild till blogginlägg


Strolchi trivs i sin box och har sällskap av sin maskot som han haft sedan han som 3-åring kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn!

Kategorier
Ej kategoriserad

Vestfold dag 1

Av Märit Olofsson Näss - 21 februari, 2016 | 0 kommentarer

Dagen har spenderats med att lära känna anläggningen och banan och förberedelser för morgondagens start. Jag hade en fin jogg-runda med Strolchi på framridningsbanan vid lunch. Han var mjuk och fin och känns ganska lagom tempererad. Det jag är mest glad över är hans rutin och stora lugn när allt runt omkring är ganska kaosartat. Vi red i ett tält med blåsande väggar, trångt utrymme och många andra halvt hysteriska hästar och trots det håller han sig cool. Kaos är lite prägeln på hela omgivningen och vi är glada att ha ”överlevt” vet-checken. Inte för att Strolchi blir speciellt upprörd, men många andra hästar tenderar att ”hoppa på” en lite överallt i all trängsel och röra….

Bild till blogginlägg


Vi solar i pausen medan 15 shettisar intog framridningsbanan mitt i dressyrhästarnas tid!

Vet check gick också bra så tillvida att vi är igenom och kan fokusera helt på upplägget inför start i morgon eftermiddag. Nu närmast väntar ett ridpass inne på iordningsställd tävlingsbana kl 22:15! Det blir sent i säng för oss båda och sedan upp för att få jogga på banan vid 6 i morgon bitti!

God natt!

Kategorier
Ej kategoriserad

Arctic Equestrian Games i Vestfold, Norge!

Av Märit Olofsson Näss - 20 februari, 2016 | 0 kommentarer

Det blev en minst sagt händelserig dag och resa till Vestfold i Norge idag! Snö och snöblandat regn, blåsigt och temperaturer runt 0-grader, man kan ju önska bättre före vid långresa med trailer. Till detta en ganska blåsig färjetur över Oslofjorden. Men nu är vi i alla fall framme, Strolchi har prommenerat resan ur benen, ätit och är installerad i stallet. Jag, Mira, Lina och Jessica sitter nu äntligen i den superfina stugan vi hyrt på Oslofjord Convention Center och vi är alla väldigt trötta nu. Bara att gå och sova och imorgon blir det träning på banan och framridningen, vet-check och allmän rekognosering av anläggning och arena. På måndag startar tävlandet, ska bli superkul att komma igång igen!

Bild till blogginlägg


Strolchi på morgonprommenad innan avfärd!

Bild till blogginlägg


Lunch på Max i Karlskoga. Alla mammor får ballonger 🙂

Bild till blogginlägg


Trötta döttrar i myssoffan i stugan!

Bild till blogginlägg


I morgon är det dags att känna på arenan och atmosfären inför måndagens tävling.

Kategorier
Ej kategoriserad

Programträning för Strolchi & Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 6 februari, 2016 | 0 kommentarer

Äntligen börjar det röra på sig och närma sig tävlingssäsong igen! Idag har jag luftat både Strolchi och Dockan på programträning för Roger Olsson på Tuna Gård i Färentuna. Jättekul att komma ut igen och rida program under lite tävlingslika former!

Dockan fick gå en LB:2 och STrolchi en St Georges. Dockan är ju bara 5 år och behöver framförallt den sociala träningen av att komma till nya ställen och testa på tävlingslika former. Hon skötte sig väldigt fint och fick otroligt fina omdömen av Roggan!!! Det här kommer bli riktigt bra med lite mer styrka och rutin!

Strolchi och jag har ju varit borta en lång tid från tävlingsbanan efter operation och rehab. Jag valde att rida en St Georges för att inte pressa på honom för hårt. Han gick verkligen superfint!!! Inte en miss och i god form och med fin spänst avverkade vi rörelse efter rörelse. JAg kan inte beskriva hur otroligt skönt det känna att vi är tillbaka i god form igen 🙂

Jessica var flitig med kameran under dagens övningar och här är ett axplock:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Dockan in action!
Bild till blogginlägg

Diskussioner med Roggan!
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Världens finaste Strolchi!!!
Bild till blogginlägg

Nöjda och glada efter dagens ritt!