Kategorier
Ej kategoriserad

Programridning, flytt & träning

Av Märit Olofsson Näss - 28 februari, 2018 | 0 kommentarer

Hästarna tränar vidare och det händer massa roliga event kring dom, trots den iskyla som nu slagit klorna i Sverige…. Jag har vekligen nytta just nu av ludd-fodrade ridstövlar, termoridbyxor, underställ och dunjackor i dessa 15 minusgrader och blåst. Hövva!

Bild till blogginlägg


Duktiga Fabi, helt oberörd av den nya miljön!

I måndags trotsade jag även snöstormen och tog mig till Eskilstuna med Fabi för en programridning för Kicki Klinspor. Fabi är ju lite av ”kusinen från landet”, dvs väldigt grön och orutinerad då han aldrig startat eller gått ett program, väldigt sällan åkt trailer och inte så van vid olika ridhus och miljöer. Han fick ”debutera” i en LA:3 och uppförde sig verkligen med den äran! Han gick in i ridhuset som han aldrig gjort anna och sprang igenom programmet utan större problem! Vi fick superfina omdömen av Kicki (domaren) och härligt fina 69,6%!!!
Fina Fabi fick sedan flytta direkt in i Jessicas stall (Donnes plats blev ju ledig…) och jag tycker det är superskönt att ha alla hästar på samma ställe nu!

Bild till blogginlägg


Fabi i full galopp!

Håll ögonen öppna framöver för Fabi kommer nu att matchas vidare på tävlingsbanan men kommer längre fram att finnas till salu! En härligt snäll och glad häst som kommer bli en fin tävlingspartner med lite mer rutin.

Bild till blogginlägg


Fina omdömen och duktig häst, då är jag nöjd och glad!

Jag passade även på att lufta Dockan på programridningen. Alltid bra att komma ut och känna på ”tävlings-momentet” innan vi sedan ska ut och försöka oss på att kvala til Falsterbo igen (MA-St Georges). Hon fick gå en MB:2 och på så sätt starta i en klass hon är trygg och bekväm inna vi sen kliver upp i MA. Hon skötte sig verkligen superfint och jag är väldigt nöjd med vårt progfram. Återigen härligt fina omdömen från Kicki och hela 72,7%!!! Fina Dockan 🙂

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Härliga, ambitiösa Dockan gjorde ännu en fin runda på banan!

Idag var det åter dax att klä på sig extra tjocka kläder för ett träningspass för Jeanna. Denna gång var det Strolchis tur och vi fick som vanligt otroligt bra hjälp och tips av bästa Jeanna! Kul, nyttigt och inspirerande och vi är taggade inför kommande tävlingar!

Kategorier
Ej kategoriserad

RIP fina fina Donne

Av Märit Olofsson Näss - 19 februari, 2018 | 0 kommentarer

Hjärtat blöder för vår fina, vackra, gosiga, supersnälla, härliga, keliga och alldeles underbara Don som galopperat in på de evigt gröna ängarna idag. Hjärnan säger att det är rätt, men hjärtat värker och tårarna rinner…. Livet med dessa underbara djur har vekligen en hemsk baksida oxå.

Bild till blogginlägg


Finaste killen Don Helvetico, nu på de gröna…

Vi har ju förstått ett tag nu att något med finaste Don inte stog rätt till. Så fantastiska gångarter och fina reaktioner vid arbete från marken, men så svår att rida och omöjlig att få till rätt jobb framåt och neråt. Han har verkligen skyddat sin hals och nacke och det var inte heller lätt att hitta och förstå hans problem. Det var först vid en scintigrafi som hans skador på halskotpelaren visade sig och jag förstår nu hur snäll han varit som inte protesterat högre.

Jag saknar redan nu den vackra, gosiga och långbenta Don och med honom dog ju såklart även en hel massa drömmar och förhoppningar. Sov så gott finaste Don Helvetico, vi minns dig som det tillgivna, kelsjuka ”plåster du var. Stort tack till Jessica och Frank för allt ni gjorde för mig, Katarina och Donne ända in i slutet <3

Här kommer lite fler bilder på finaste:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Fyra i Specialen!!!

Av Märit Olofsson Näss - 10 februari, 2018 | 0 kommentarer

Dagens uppgift i Sopot var en Grand Prix Special och återigen i internationell konkurrens. Idag var det med lite blandade känslor som jag lämnade banan… Formen och eftergiften var mycket bättre idag! Men det är ett långt och tufft program och Strolchi blev rätt trött, speciellt som han tog i som attan i alla passager på ännu ett nytt och fint sätt. Detta gjorde att han inte riktigt orkade piaffera som han kan och vi hade även en hel del riktigt kostsamma missar. Både i ”ettorna och ”tvåorna” hade vi en liten bakbensmiss, inget stort men betygen åker ju ner direkt. I ”ettorna” mellan piruetterna på medellinjen så gav Strolchi mig två bonusbyten så det blev 11 istället för 9 st….

Bild till blogginlägg


Många 8:or på passagerna idag, men en del kraschar oxå!

Vi fick, missarna till trots, fina 66,4% vilket är ännu ett personligt rekord i denna klass och en härlig 4:e placering idag igen!
Summan av kardemumman är att han numera gör väldigt många saker väldigt fint och att vi då ”har råd” att missa en hel del saker och procenten ändå blir såpass hög! Ska bli väldigt roligt att jobba vidare med Strolchi från denna nivå, det finns så himla mycket mer att hämta!!!

Bild till blogginlägg


Ännu en fin rosett, happy happy!

I kväll påbörjas hemresan via färja Gdynia-Karlskrona och imorgon kväll är vi hemma igen. Kan säga att resan kommer bli lätt med dessa två härliga 4:e placeringar med i bagaget!

Bild till blogginlägg


Dra Svenskdag igen: Carro 3:a, jag 4:a och Pelle 5:a!!! 

Kategorier
Ej kategoriserad

4:e placerad i internationell GP i Polen!!!

Av Märit Olofsson Näss - 9 februari, 2018 | 0 kommentarer

Duktiga, duktiga Strolchi!!! Vi inledde detta års tävlande med att överträffa oss själva. Vi tog en härligt fin 4:e placering i vår andra internationella Grand Prix tillsammans och vi satte dessutom personligt rekord i GP! Vi var heller inte alls långt från andraplatsen (0,8%) och segraren var bara 2% före oss.

Bild till blogginlägg


Annorlunda rosett och alla placerade fick likadan!!!

Vi har verkligen höjt oss en nivå till över vintern så trots att en del spänning gjorde att vi inte fick till den nivå vi numera tränar på så blev procenten vår bästa hittills i standard Grand Prix, hela 67,6%. Tyvärr blev den samlade skritten lite pannkaka då Strolchi taggade för piaff hela tiden och lite ”oflyt” i piaff/passage/övegångar mot vad vi kan (har ändå betyg från 6,5 till 8 på dessa) men i övrigt inga missar och jag är på hela taget mycket nöjd med säsongsdebuten.

Bild till blogginlägg


Full fart och full fokus på banan!

Det jag är allra mest glad över är de fina poängen och vetskapen om hur mycket mer som finns där!!! Kommer att bli riktigt bra när vi får till det på banan 🙂

Roligt också att det gick så himla bra för alla oss svenskar som är här! Carro Carlstedt kom 2:a, Clara Espinosa 3:a och Pelle Duvefeldt 6:a. Vi firade med lite bubbel i hela svensklägret efter prisutdelningen!

Bild till blogginlägg


Å full fart på ärevarv!
 
Nu taggar vi för Grand Prix Special i morgon, ska bli kul då det är ett roligt program som passar oss riktigt fint 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Internationell tävling i Sopot, Polen

Av Märit Olofsson Näss - 8 februari, 2018 | 0 kommentarer

I går morse startade vi resan mot Sopot i Polen för åters första start i internationell heltluft direkt! Hela ligan i form av Mira, Lina, Katarina & Jessica är med i lastbilen, så vi är många som kan hålla värmen i det kylslagna vädret.

Bild till blogginlägg


Mira- och Strolchmys!

Gårdagens resa gick till Karlskrona där vi sedan åkte nattfärja till Gdynia där vi landade i morse. Resan till Sopot är bara någon mil från Gdynia men tog väldigt lång tid då vi fick lov att ordna med ”dosor”, kontrakt och betalning för de polska vägavgifterna för tunga fordon. Mycket byrokrati och papper att fylla i!

Bild till blogginlägg

Vi är nu i alla fall installerade och har hunnit bli bekanta med omgivningarna och vila upp oss efter resan. Veterinärbesiktningen gick som en dans och sedan var det dags för träning på banan. Strolchi känns verkligen superfin att rida och det blev ett riktigt bra pass inför starten i morgondagens Grand Prix! Vi har startnummer 3 av de 10 ekipagen i klassen och kommer att gå ut kl 15:44.

Bild till blogginlägg


Solarie, massage, stretching och liniment efter träningen! Klart Strolchi mår bra! 

Håll nu alla tummar ni har för oss i morgon, vi ska ge järnet och ha kul!!!