Kategorier
Okategoriserade

Mira SM-kvalar!!!

Av Märit Olofsson Näss - 25 mars, 2023 | 0 kommentarer

Vilken härlig dag! Mira rider två starter på 67,3% i FEI-klasser och är därmed kvalificerad till Ponny SM 2023!

SM 2023, here we come!!!

Vi är på meeting i Hammarö och dagen började med FEI Mästerskapsprogram för Mira & Danne. Miras ridning blir bara bättre och bättre just nu och de fick till ett jättefint program (förutom en lite halv-kass skrittpiruett). Stor lycka då procenten landade på 67,3 och därmed var första SM-kvalet (67,0 är gränsen) avklarat!
Tyvärr hamnade de 3:a och första utanför placering, men det var av mindre betydelse i skuggan av ett SM-kval!

Danne har blivit kramad så han nästan har skavsår idag!

På eftermiddagen styrde Mira in i FEI Lagtävlansprogram och gjorde åter en riktigt fin insats. Procenten landade på 67,3 igen och därmed sista kvalet för SM avklarat. Stor lycka i teamet!!! En extra bonus blev det med seger i klassen också!

Full fart på ärevarvet!

Roligt också att en domare hade Mira & Danne på fina 70% med många 8:or för travökningar & enkla byten! Jag tycker ju själv att de gör dessa rörelser 8-mässigt och roligt att få medhåll 🙂

Lina har stått för filmandet idag & Lexi är som alltid bästa maskoten!

Nu ska vi fira med bubbel, godis och Let´s Dance, i morgon rider de bara FEI Lagtävlansprogram, sedan åker vi hem.

Dags för lite välförtjänt vila och jogg för Danne och vi ska lägga en plan för att de ska nå formtopp till SM i Falun i maj!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner St Georges debuten!

Av Märit Olofsson Näss - 19 mars, 2023 | 0 kommentarer

Wow wow wow Gnistan!!!

Idag är jag så himla stolt och glad över Gnistan som St Georges debuterade, fixade 65% och vann!

Snygga Gnistan vinner St Georges i debuten!

Efter förra helgen så hade jag koll på den tunga sand-framridningen och värmde ganska kort och fick honom precis bara precis framme och uppvärmd med mycket energi kvar för det långa och svåra programmet för honom.
Han var verkligen superfin i travprogrammet och väldigt duktig i allt det svåra som radas upp i galoppen. Visst ett par ”trassel” form av lite ”ettor” första galoppserien och lite extrabyten efter en piruett, men över lag fin även i galoppdelen.

Roligt att rida på en avspänd och fin Gnista idag!

Sååå roligt att få fina poäng på det bra sakerna och missarna för vi bara jobba bort framöver. Fina 65% gav oss en seger och det är ju nästa overkligt bra!!!

Posering i segertäcke, liten börjar bli stor nu!

Sedan dags för Strolchi och Int 1B. Han hade det jobbigare med sanden i framridningen. Han var het och på hugget, men lite svårare att få framför skänkeln i det tunga underlaget…

Fina Strolchi kämpar på och fick en fin 2:a plats i Int 1B!

Lite så blev också programmet, hett hett men lite svårt att få till lagom tryck. Han kämpar som alltid väl och inga större misstag men vi kan mycket bättre! 64,9% och vi fick en fin 2:a placering med oss!!!

Full fräs på ärevarvet!

Roligt att han är så pigg, het och på gång och roligt att få en fin rosett! Han var sedan hel-crazy på ärevarvet!

Kategorier
Okategoriserade

Miras första FEI-placering!

Av Märit Olofsson Näss - 18 mars, 2023 | 2 kommentarer

Fagersta och två FEI-klasser för Mira & Danne idag. Två väldigt fina ritter och en väldigt avspänd och fin ponny idag och jag är så stolt över Miras prestation!

I FEI Mästerskapsprogram knep de sin första FEI-placering tillsammans när de kom 2:a i tuff konkurrens!!! Lite detaljer att fila vidare på men verkligen på rätt väg nu och 65,8% kändes bra, men det finns mer att hämta.

Finaste ponnyparet ångar på!

I förmiddagens FEI Lagklass var de också duktiga. Vi tyckte Danne såg avspänd ut, men domarna skrev spänd och ” bara 63,8% och precis utanför placering…. Men vi fokuserar på det bra och trimmar på! Det här kommer bli så bra!!!

I morgon är det min tur att åka till Fagersta med Gnistan för debut i St Georges & Strolchi ska gå en Int 1B. Nu kööör vi!

Kategorier
Okategoriserade

Strolchi & Gnistan på äventyr!

Av Märit Olofsson Näss - 12 mars, 2023 | 0 kommentarer

Strolchi min Strolchi!
Längesedan som han och jag var på tävlingsbanan & de senaste åren har det varit få gånger totalt. Just nu mår han som en prins & skorna sitter på fötterna med flera söm så vi tog oss till Vilsta, Eskilstuna för en programträning.

Fina Strolchi glänser i vårsolen!

Jag är så glad för idag var Strolchi glad och ganska het inne på banan och han tyckte nog att det var lagom skönt att spänna musklerna i en Int 1B (och inte Grand Prix)!

Glad, het och så roligt att rida på banan!

Så många fina rörelser vi fick till och ett bra flyt och en väldigt glad häst, gör min dag. Klart att det ska till ännu mer i tryck, precision och spänna bågen, men ett väldigt fint kvitto som jag fick idag. Vi är på rätt spår!

Igår fick Gnistan åka till Fagersta för att gå på den banan. Med ”kraschen” från förra helgen i ryggen och planen att debutera St Georges i Fagersta nästa helg så fick han helt enkelt gå in på banan i en MB:1 för att ”träna på miljön”.

Snygga Gnistan, så duktig på ”miljöträningen” inför St Georges-debuten!

Han var så mycket bättre i form av att hålla sig ”hos mig” och förutom ett galoppinslag i en travbåge, så var jag mycket nöjd med honom! Vi sätter en parentes runt tävlingsmomentet då jag faktiskt är lite ledsen över den låga procenten (67,9) vi fick. Trots det en 3:e placering men framför allt en mycket bättre känsla inför att rida St Georges på söndag!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan Debuterar MA

Av Märit Olofsson Näss - 5 mars, 2023 | 0 kommentarer

Idag tog vi oss till Sorunda Ryttarförening för att debutera MA:1 med Gnistan. Dags för liten att bli stor och kliva in i ”frack-klasserna”!

Galet spänd, men också galet fin! Det kommer bli bra det här.

Detta blev dock ingen ritt att skriva någon roman om…. En mycket spänd och omgivningsrädd Gnistan började med att springa baklänges och vilja hem igen. Sedan följde en en otroligt spänd runda med många hopp, missar och trassel. Tur att han är fin när han är fin, för då trillar 7,5-8:or in, men som sagt otroligt många missar som får skrivas på ”spänningskontot” idag.

Den gula sargen skrämde många häster i dagens klass… Så även Gnistan.

Jag ångrade nästan jag inte utgick efter den kraschade bytesserien sist i programmet, då jag ju ändå lyckats få runt honom med stor möda och ”vunnit”.
43% tänkte jag, 63,3 sa domaren och jag tänkte direkt att bara med en hyfsad runda hade vi fått ca 70!!!

Roligt att få med sig en 2:a placering i MA-debuten!

Väldigt många hästar var spända idag och det gjorde att vi tog hem andraplaceringen i klassen trots allt! Roligt att få en så framskjuten placering ändå och roligt att han får så fina poäng på det vi gör bra!

Jag tar med mig många saker från dagen, som att han fått fina poäng på sina första piruetter i livet, jag kom igenom och runt, trots en kaosartad start och att han måste träna ännu mer ”läbbiga” miljöer!
På’t igen bara!

Gnistan fick posera hemma vid avsutten prisutdelning för placering 2-4!