Kategorier
Ej kategoriserad

Mira, Pashe och Rillan!

Av Märit Olofsson Näss - 14 oktober, 2019 | 0 kommentarer

Vilken hästhelg vi har haft, jag och tjejerna!!! Massa ridning och tävling och vi har spenderat större delen av helgen med träning, tävling och hästmys. I går (söndag) tog vi oss till Hallsta Ridklubb och en klubbtävling, för Miras och Pashes andra start tillsammans i ännu en LC:1.

Bild till blogginlägg


Detta kollage sammafattar vår förmiddag på ett härligt sätt!

Mira red super duper-bra och vår heta kanonkula Pashe höll sig i skinnet och de presterade en jättefin runda ihop. De fick hela 67,5%, sitt livs första 8:a i protokollet och en fin rosa rosett! Stolt mamma är bara förnamnet, jag är verkligen ”Proud Mary” 🙂

Bild till blogginlägg


Liten Mira har blivit stor och västa snygga dressyrryttaren!

Lina vill inte tävla, i alla fall inte än, men är ständigt med som fotograf, filmare och supporter och så rider hon gärna själv en liten tur!

Bild till blogginlägg


Linas tur att få en tur, efter start!

Senare samma kväll åkte jag till Eskilstuna Ryttarförening för att rida en Int 1 med Rillan. Hon sköter sig verkligen superfint på banan numera, avspänd, cool, sätter inte en hov fel och ställer upp fint för mig. Igår var hon dock alldeles för trött och jag fick bokstavligen bära henne runt banan… Blygsamma 63% och en plats i mitten av ett starkt startfält där det krävdes över 66% för placering.

Bild till blogginlägg


Rillan från meeting i Hagfors i somras med både vinst i MB:5 och plac i MA!

Det var den sista starten tillsammans för mig och Rillan… Idag har hon lämnat stallet och åkt till en fodervärd för lättare motion och i vår skall hon tillbaka till sin ägare Kristy för en ny ”karriär”. Nu väntar avelsboxen för Rillan och hon har ju numera inte bara meriter från hoppbanan, utan även placeringar i MA-klass och godkända resultat i Svår klass!

Bild till blogginlägg


Tack fina Rillan och Kristy för den här tiden, vilket lyckat projekt det blev!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Int 1 och kür för Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 5 oktober, 2019 | 0 kommentarer

Igår var det dag två av tävlingar i Norge & Kristiansand och därmed Int 1 för mig och Dockan. Hon var verkligen super-duper fin och så härlig att rida inne på banan! Lugn metodisk, avspänd och fin på alla sätt! Tyvärr två oturliga och kostsamma missar, galopp i en travökning som ju är vår specialitet och omslag i galopp ökningen. Trots det lite över 65 % och utan missarna hade vi varit nästan uppe och nosat på placering!!!
Det är verkligen sjukt fina hästar här som går lilla rundan! Ett par av dem har gått Grand Prix och många är galet rörliga, säkra och starka. För placering krävs över 68, nära 69%.

Bild till blogginlägg


Superfin Docka i fredagens Int 1 🙂

Idag har jag och Dockan gått ut i Int 1 kür. Tyväär inte alls vår dag… Dockan var nog rätt trött och blev spänd och det är ingen bra kombo då det dessutom nu var mycket folk på läktarna (helg) och hög musik. Vi missade det mesta och jag fick ändra om för att hinna göra om det vi inte fått till och… Ja, det blev helt enkelt inte bra alls, så nu tar jag och glömmer denna ritt!

Bild till blogginlägg


Vacker häst och väldigt fin tävlingsplats, då får man fina foton!

Jag tar med mig de två fina inledande rundor vi fick till, med mig hem! Jag gläds åt den otroligt fina ridkänslan i Int 1 igår och så får vi hem och fortsätta styrketräna. Ibland glömmer jag ju bort att Dockan faktiskt bara är riden i 4 år och att vi behöver mer styrka och då kommer det att bli riktigt, riktigt bra!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan duktig i Kristiansand!

Av Märit Olofsson Näss - 3 oktober, 2019 | 0 kommentarer

I går kl 4 på morgonen avgick lastbilen från Edeby och vårt mål var Kristiansand i Norge och internationella 3-stjärniga dressyrtävlingar! Vi är denna gång världens gäng som rest till Norge, med i lastbilen, förutom Dockan, Jessica, Mira, Lina och jag åkte även Terese Klintsröm & Don Sanchez samt Louise Sätterman & Alex! Från Norska gränsen ”kompisåkte” vi dessutom med Cattis Hjärpe och Cerina E.

Bild till blogginlägg


På promenad i nya grimman från SD Design i norska Kristiansand!

Jag har denna resa blivit en lastbilserfarenhet rikare, då vi ca 5 mil från tävlingsplatsen fick punktering på ena bakdäcket på vänsteraxeln. Så det blev köra försiktigt sista biten och idag har jag varit på däcksverkstaden och fått ett nytt däck monterat. Tack och lov att lastbilen har två bakdäck på varje sida!!!

Bild till blogginlägg


Dockan tar efter Strolchi och laddar och blir knoppad liggandes 🙂

Idag red jag en St Georges med Dockan och jäg är otroligt nöjd med henne!!! Hon var väldigt fin att rida, avspänd och metodisk och även rätt så het. Då hon blir het så blir det lite ”av och på” och tex så blir serierna lite väl på. Men inga direkta missar och jag är så glad över alla 8:or på hennes travökningar!

Bild till blogginlägg


Vi flyger verkligen i travökningarna!

Totalt fick vi 66,4% och en placering i mitten av ett mycket tufft startfält där det krävdes över 68% för placering. Nu laddar vi om för Int 1 i morgon och så ska vi fira lite då både Cattis och Lollo fick GP-placeringar idag (4:a och 5:a) och Terese var första utanför med sin 6:e plats!

Bild till blogginlägg


Nöjda och glada efter vår fina ritt!