Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 31 augusti, 2019 | 0 kommentarer

Dagen här i Kimstad började verkligen på bästa sätt!!! Dockan gick sin MA på ett härligt fint sätt. Hon var avspänd, helt med mig och med fin energi. Inga misstag alls utan bara detaljer som vi ska förbättra, men åh så kul att ha henne tillbaka god och glad igen!
Tror att det var helt rätt att backa lite med henne i svårighetsgrad och lägga träningsfokus på att hon ska vara lösgjord och metodisk, nu är hon härlig att sitta på.

Bild till blogginlägg


Härligt tryck i Dockan på banan, men ändå så cool och metodisk!

Vi lyckades sätta ett poängrekord för oss i MA med hela 69,6% och så vann vi klassen! Happy happy!!!

Bild till blogginlägg


Vi skiner ikapp med solin i fina pris-kläder för både häst och ryttare!

Nästa ut var Rillan som ju går i snabbdressyr hos mig och idag debuterade hon Int 1. Hon var också verkligen jätteduktig och satte inte en hov fel! Klart att det fortfarande är jobbigt för henne med helpiruetter, den högre formen och samlingen men hon är fin och avspänd för mig på banan nu. Vi fick den fina debutprocenten 64,8 och en 6:e plats i hård konkurrens. Duktig tjej!

Bild till blogginlägg


Nu är Rillan svårklasshäst och med fina procent också!

Sista häst ut idag var Strolchi i Grand Prix. Vi hade lite otur med tempereringen då det slog till med strålande sol och 25 grader och jag hade egentligen behövt både boosta & klippa honom för den typen av väder. Igår i snålblåsten var han hot, hot, hot så vi hade inte en tanke på att behöva skicka på energi.

Bild till blogginlägg


Min fina Strolchi kämpade på i värmen!

Det blev då lite för lite energi idag och lite för kostsamma missar… Men egentligen är jag väldigt nöjd med honom, många saker var också riktigt bra och jag tycker att han svarade upp så gott han kunde! 63,6% och det med en dum felridning från min sida. Ny tag i GPS i morgon!

Kategorier
Ej kategoriserad

Kimstad, Gripen & Åkersjön

Av Märit Olofsson Näss - 30 augusti, 2019 | 0 kommentarer

Nu är jag, Jessica, Strolchi, Dockan och Rillan installerade för meeting i Kimstad, Norrköping. I dag har alla tre hästarna trimmat på banan och de var riktigt fina allihop!

Bild till blogginlägg


Strolchi kändes superfin och bra tempererad på banträningen!

Bild till blogginlägg


Dockan fortsatt fin, avspänd och lösgjord och ger mig så fin känsla!

Strolchi ska starta GP och GPS, Dockan MA:1 och St Georges medan Rillan debuterar Int 1 i morgon och får repetera den på söndag! Ska bli kul det här, men jag har fått väldigt täta starttider så Jessicas och mitt körschema i morgon är noga planerat:

Bild till blogginlägg


Boll=Strolchi!!!

Bild till blogginlägg


Rillan njuter i sin superstora box!

Jag har ju inte bloggat på ett tag nu, men den 9 augusti gick både Dockan och Rillan en MA:1 på Gripens Ryttarförening. Resultatet blev två fina placeringar, Dockan 4:a och Rillan 6:a!

Bild till blogginlägg


Trots ösregn ända in i stövlar och underkläder så skötte sig tjejerna utmärkt!

Direkt efter starterna i Gripen så for vi till vårt Jämtlandsparadis i Åkersjön för en vecka sesmester! Jag, Mira, Lina och Katarina hade en helt underbar vecka i den fantastiska fjällnaturen, där vår stuga ligger precis vid bäcken som porlar och tomten går ända ut i sjön!!!

Bild till blogginlägg


Tandborstning i bäcken som går runt husknuten!

Bild till blogginlägg


Man grillar på sommaren! Oavsett väder 🙂

Bild till blogginlägg


Härligt kvällshäng vid stranden!

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan glänser!

Av Märit Olofsson Näss - 6 augusti, 2019 | 0 kommentarer

Såhär ett par dagar efter Gnistans (Funkenflug) debuthelg, så passar jag på att skriva om dag två och Gnistans andra runda på en dressyrbana i livet. Det gick betydligt bättre än dag ett!!! Jag kunde nu på ett mycket bättre sätt rida honom inne på banan, han var mycket bättre med mig och hans fokus låg mer på mig än allt annat runtomkring som miljö, andra hästar osv.

Bild till blogginlägg


Betydligt coolare Gnista på banan dag 2!

Vi tog oss denna gång an LC:2 och jag kom igenom programmet med bara något lite trassel och då han är så himla fin i sina grundkvaliteér så kunde vi inkassera hels 73,5% En förbättring med 10% i både ridkänsla och domarpoäng från lördagens debut. Vi fick bland annat betyget 8 på gångarter och en 9:a för en travvolt!!! Med detta fick vi en  andraplacering i klassen som bonus för dagens ritt, vilket känns lite som en seger efter den ”röriga” rundan dagen innan!

Bild till blogginlägg


Superglada över ritten, poängen och rosetten!

Härligt att denna fina, känsliga, supersnygga och otroligt rörliga kille nu påbörjat sin dressyrbana och att han blir så väl mottagen av domarna! Vi åker nu hem betydligt mer kunniga och erfarna om denna talangfulla unghäst och hur han ska tränas, matschas och hanteras! Supernyttiga dagar att ta vara på och bygga vidare ifrån i Gnistans dressyrkarriär.
Jag har en känsla av att denna oslipade diamnt kommer att gå långt på dressyrbanan, han påminner mig en hel del om en liten fux med gummidojjor 🙂

Bild till blogginlägg


Fina omdömen av domaren!

Bild till blogginlägg


En till från banan, i full galopp!

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan debuterar!

Av Märit Olofsson Näss - 3 augusti, 2019 | 0 kommentarer

Då var Gnistans debut på dressyrbanan avklarad! Vi är på meeting i Gyttorp, Örebro och det gör att vi kunnat förbereda honom så bra som möjligt genom att få rida på banan kvällen innan och även gå en vända nu på morgonen. Stort tack till arrangören som verkligen varit tillötesgående och velat ge oss bra förutsättningar för att ge Gnistan en fin upplevelse i debuten!

Bild till blogginlägg


Fösta göngen i tälingsoutfit för snygga Gnistan!

En ganska förvirrad och virrig Gnistan tyckte att det mesta var nytt, konstigt, upprörande och skitläbbigt, men till sist kom vi i alla fall igång och kom igenom programmet! Väldigt mycket trassel och avvikande gångarter och så, men vi kom igenom!!!

Domaren beskrev vår ritt allra bäst:

Bild till blogginlägg

Jag är så glad för denna otroligt kvalitativa häst, Gnistan kommer att bli en magist häst i framtiden!!! Nu är debuten gjord och karriären påbörjad, med lite mer rutin så kommer detta att bli riktigt bra! Han påminner mig faktiskt en hel del om en liten fux med gummidojjer 🙂