Kategorier
Ej kategoriserad

Donne, Strolchi och Welf!

Av Märit Olofsson Näss - 31 oktober, 2015 | 0 kommentarer

Inser att jag inte skrivit ett endaste blogginlägg på exakt en hel månad…. Jag skyller helt enkelt på tävlingstorka, få hästar i träning och extremt hög belastning på jobbet! Här kommer i alla falla en uppdatering av läget i hästlivet:

Bild till blogginlägg


Donne och Katta, redan bästa kompisar!

Fina lilla Donne har bott i mitt stall i exakt en månad. Han sköter sig verkligen exemplariskt och går numera fint i longeringsjobbet med all ”vuxenutrustning” såsom sadel, träns och benskydd på sig. Jag har även hängt lite på honom och det har gått bra även det.
Eftersom jag ju har ett varannanveckas-liv med barnen så har jag svårt att få riktig kontinuitet i inridningsjobbet och Don fick därför nu åka på intensivläger hos superduktiga Rebecca Mauleon!

Bild till blogginlägg


Donne levererad av ”hela klanen” hos Rebecca för inridning!

Jag har bara hört så otroligt positiva omdömen om Rebecca, speciellt vad gäller det allra första jobbet med fina och känsliga hästar. så det här känns helt rätt! Don har även på kort tid visat prov på en fin vilja att göra rätt och en väldigt bra mental inställning till arbete och människor, så jag tror att en månad hos Rebecca kommer vara exakt vad han behöver för att inridningen ska bli klar.
Läs mer om Rebecca och hennes verksamhet här!

Bild till blogginlägg


Strolchi är nu pigg och glad och friskförklarad! Härligt 🙂

Min favorit-gummiboll Strolchi blev ju opererad i halsen (ej struppipning) för en månad sedan och allt har gått riktigt bra. Han har varit på återbesök hos Anders Ekfalk och allt såg perfekt ut. Han är nu under igångsättning hos Jessica och kommer att flytta tillbaka till mitt stall inom kort. Åh vad jag längtar efter att få jobba med honom igen 🙂

Bild till blogginlägg


Welf levererad av sina mattar!

Idag har Malins (min brors sambo) häst Welf flyttat in i stallet! Han är en 10-årig valack e: Riccione – Testarossa som ska bo hos mig medans Malin med familj är på semester i Florida. Semester för matte alltså, men hårdträning för Velf som kommer att få två veckors intensivträning hos mig! Jag har ridit Welf ett par gånger förut och han är en cool, stabil och läraktig kille! Det ska bli kul att få jobba lite intensivare med honom och se vad det ger!

Bild till blogginlägg


Welf och jag vid träning på Ekerö i våras.

Kategorier
Ej kategoriserad

STROLCHI OPERERAS IDAG

Av Märit Olofsson Näss - 1 oktober, 2015 | 0 kommentarer

Nu har vi hittat problemet!
Efter en rad utredningar, blodprov mm så fick jag till sist rida med kamera i halsen och filma Strolchis strupe för att se vad som händer med lufttillförseln.
Och där fick vi svaret på vår fråga!
Vid ordentlig ansträngning och i hög form så ”säckar” Strolchis strupe och vrider sig även lite. Detta gör att hans luftvägar nästan sätts igen helt då även struplocket trycks bakåt mot svalget och täpper ibland igen luftvägen helt….
Inte så konstigt att Strolchi blivit matt, snacka om mjölksyraträning, stackarn.

Bild till blogginlägg


Min finaste, finaste Strolchi!!! Så skönt att vi hittat hans problem.

Han har nu vilat sedan Malmö-tävlingen (11-12 augusti) och han börjar nu bli pigg & glad och en liten ”Emil” igen. Skönt att hans kropp återhämtat sig då han ju med denna anareoba träningen fått gå på mycket mjölksyra.

Nu väntar operation en så kallad ”Tie Forward” som görs av rutinerade veterinären Anders Ekfalk på Solvallakliniken. Håll nu alla tummar & tår för att allt går bra 🙂

Bild till blogginlägg


Den bästa förevigad i kol!