Kategorier
Ej kategoriserad

Stackars Dorten…

Av Märit Olofsson Näss - 19 januari, 2013 | 0 kommentarer

Återigen så kan jag bara konstatera att det blir ju aldrig som man tänkt sig… Dortens hälta satt kvar när jag kom hem från Jämtlandssemestern, trots vila och Metacam. Han borde ha blivit bra om det vore en hovböld eller stengalla, så veckan som gick har återigen spenderats på Mälarkliniken och en hältutredning för Dortmund. Till sist hittade min duktiga veterinär Anna Hedqvist en spricka i hovbenet. Jag behöver nog inte skriva alla svordomar jag tänkt kring detta här, men det är många!
Konvalescensen är ca 4-6 månader och fortsättningen på vår karriär på dressyrbanan får vänta till sommaren… Men han blir frisk!!! Det är det positiva i den här soppan! Det kommer att ta tid men prognosen på hovbenssprickor är god och han kommer att bli bra 🙂
Och han är ju såååå värd att vänta på!

Bild till blogginlägg

Dortens vänster fram i gipspaket för tillfället…
Bild till blogginlägg

Skit-tråkigt att ha husarrest och utegångsförbud tycker Dorten.

Vårens fokus kommer nu att ligga på unghästarna. Moonshine 5 år, Vicke 6 år och Strolchi 7 år kommer att få mycket tävlingsfokus från min sida nu.

Idag har jag ridit Strolchi och Vicke i 23 minusgrader. Brrrr…. Man får träna lagom så att inte lungorna tar stryk av kylan, men jag tror att de var glada att få jobba en stund då båda får massor av energi och spring i benen av kylan!
Hoppas att det blir lite varmare i morgon då jag ska hålla 8 lektioner på två olika ställen, Lennartsnäs och Tullnäs i Norrtälje. Det ska bli kul!
Bild till blogginlägg

Vår kanin Milou på sitt favoritställe. Han älskar att sitta på barnens häst eller att hoppa över den!

Kategorier
Ej kategoriserad

Hästlogistik, Bo Jenå träning och Åkersjön

Av Märit Olofsson Näss - 13 januari, 2013 | 0 kommentarer

Som vanligt så händer det alltid en himla massa saker i livet, både planerade och oplanerade… Planerat var att Moonshine åkte till min kompis Mia Hed ( MH Equestrian ) precis innan nyår för att få lite ”akitv vila”. Bara gå ute i naturen i massa snö, inget ridhus alls, och bara bygga muskler och motivation. I Moonshines box gick fina Strolchi in för en veckas intensivträning!

Så långt allt väl, men sedan blev Dortmund akut-halt förra torsdagen med alla tecken på en hovböld. Men efter ett par hovslagarbesök och två resor till kliniken utan att någon böld hittades, så antar vi att det var en stengalla (blå-nagel) för hältan gick över med Metacam och lite vila. Tyvärr missade jag och Dorten därmed tillfället att träna för superduktiga och inspirerande Bo Jenå… Dorten fick alltså vila, men Strolchi och Vicke fick gå varsin hårdträning för ”Majjen”!

Vicke var verkligen superfin. Han börjar bli riktigt stark nu och orkar därmed bära sig bättre i alla gångarterna. Bytesträningen går lungt till och det blir bättre och bättre och han är helt säkert på rätt väg inför 6-års klasserna!

Bild till blogginlägg 


Härliga Strolchi var så fin på träningen!

Strolchi var som vanligt superfin! Jag fick riktigt bra hjälp med alla St Georges rörelser och även med piaff och passage ”från marken”. Det är alltid bra att få hjälpen av någon riktigt duktig som står på marken och kan ”peta” till med långpisken där det behövs, så jag kan sitta still och ”känna in”!

Efter Bo Jenå-träningen åkte Strolchi hem till Jessica igen. Jag, Katarina och tjejerna åkte på mini-semester till min pappa Jannes stuga i Åkersjön, Jämtland. Vi har verkligen haft en toppenvecka!!! Mysiga långa frukostar utan stress, en hel del mys på fårskinnsfällen med dvd, surfplatta eller rita, måla och pyssla och bara slappat. Vi har haft en hel del utomhusaktiviteter i snön också, men i begränsad omfattning då det var väldigt kallt, ca -20 grader. Trots det en del skid- och pulkaåkning, prommenader och en tur med hundspann!

Bild till blogginlägg


6 st fina och uthålliga Siberian Husky drog oss i släden.

Bild till blogginlägg


Härlig tur i solskenet, nerbäddade i en sovsäck då det var -20 grader…

Tjejernas absoluta toppendag var ändå i torsdags då vi spenderade nästan hela dagen på Storsjöbadet. Varma härliga bassänger, vattenrutschkanor, äventyrsbad och massor av vattenleksaker uppskattades massor av Mira och Lina! Lunchen intogs i badkläder och totalt var vi nästan 4 timmar i plurret 🙂

Här kommer fler bilder från vår vecka i mitt barndomsparadis, Åkersjön:

Bild till blogginlägg


Fina flickor med flätor spelar Fia med knuff!

Bild till blogginlägg


Jag fick vara Lilleman och dra Mira och Lina i släden 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och mormor i pysseltagen!

Bild till blogginlägg


Det gäller att ha ordentligt med varma underkläder!

Bild till blogginlägg


Mira som rödluvan.

Bild till blogginlägg


Kycklingkubba uppskattades av Mira och Lina, kul att äta klubba!!!

En härlig vecka i hälsosamma stärkande fjällen är över, nu blir det tillbaka till jobbet och så ska det bli toppen att få hoppa upp i sadeln igen!!!