Kategorier
Ej kategoriserad

Stabila Jack 4:a i Int 1 på Hogsta!

Av Märit Olofsson Näss - 30 augusti, 2015 | 0 kommentarer

Hogsta Dressyrryttare och nationella Int 1B och Int 1 var denna helgens uppgift för Jacke, som börjar bli allt starkare och stabilare i dessa klasser!
Igår gav vi oss på Int 1B för andra gången och det gick mycket bättre nu. Klart att det finns mycket som kan bli bättre men förutom en miss i andra piaffen så klarade vi oss utan större misstag. Vi fick till och med till 7 st byten i varje!!! Det har jag bara lyckats med en gång på träning förut. Ja, jag vet att det är lite chansning att gå ut i klassen då, men han gör allt det andra så bra att jag bara måste testa och nu börjar ju ”ettorna” funka också!
Vi fick ihop 61,9% och det är ett helt okej resultat i denna klass i nuläget. Det är framför allt roligt att rida detta program med Jack och jag får mycket mersmak 🙂

Bild till blogginlägg


Fina Jack tar ”piaff-passage klassen” med ro!

Idag var det en Int 1 på programmet och Jack och jag startade allra först. En helt okej runda men tyvärr en kraschad piruett och en liten känsla av att Jack hade lite mjölksyra från gårdagen. Totalt blir ändå många saker väldigt bra och vi har plockat en hel del 8:or och han är stabil i formen och mycket stakare och mer samlad än tidigare. 65,8% gav oss en väldigt fin 4:e placering i hård konkurrens!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Superkul att Jack stabilt leverarar rosetter i Int 1 numera!

Kategorier
Ej kategoriserad

Malmö – det är nåt som inte stämmer…

Av Märit Olofsson Näss - 12 augusti, 2015 | 0 kommentarer

Vi kom till Malmö i måndags kväll och i morgon bitti lämnar vi åter Malmö, lite i förtid. Efter två starter (St Georges & Int 1) kan jag bara konstatera att det är något som inte stämmer med Strolchi. Han är bara trött, trött och trött. Vill inte gå inne på banan, travar inte med sin normala gummi-spänst och vill helst bara stanna…. Det är verkligen inte likt min fantastiska, väloljade danspartner med en otrolig energi och gå-vilja att bete sig så här.

Bild till blogginlägg


Strolchi spanar in Turning Torso!

Något stämmer verkligen inte och jag har strukit mig i morgondagens kür för att åka tidigt hem. Redan på måndag har vi en bokad tid för i första hand ett blodprov och att verkligen ta reda på vad som inte stämmer. Vi utreder och analyserar och kommer igen när energin är på plats igen 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchi när han är som finast!!!

Bild till blogginlägg


Lite shopping hanns med, dessa ridstövlar satt som gjutna och får följa med hem!

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke fixar blått och gult i Vallentuna!

Av Märit Olofsson Näss - 9 augusti, 2015 | 0 kommentarer

Denna helg har spenderats ihop med Jacke i Vallentuna. Igår var det St Georges och idag Int 1 och Jack har gått två väldigt fina program!!! Lite detaljer som kan pustas och så jobbar vi vidare med att han ska bli lätt och mer uppe i fronten, men i princip helt ”felfria” program. Han är verkligen trygg och stabil på banan och vill göra sitt allra bästa 🙂

Igår gav detta 67,5% och en tredjeplacering och inte alls långt efter segraren (0,8%)!

I dagens Int 1 blev det flera rekord, 67,3% och en andraplacering!!!

Bild till blogginlägg


Jag och Jacke klämde in oss på 2:a plats mellan Martin Ågevalls båda hästar Double Diamond och Saltarin!
Grattis Martin till en väldigt framgångsrik helg 🙂

Bild till blogginlägg


Klappar om duktiga Jack efter prisutdelning och ärevarv!

Bild till blogginlägg


Trötta och nöjda efter rundan i Int 1

Nu packar jag och Jessica om och tar med oss Strolchi för tre dagar av internationella klasser i Malmö på Ribersborg. Vi åker redan kl 5 i morgon bitti, vet-checkar kl 17 imorgon i Malmö och på tisdag-torsdag är det tävlande som gäller!!! Mitt i stan och på stranden, ska bli kul att komma till Skånelandet igen 🙂

Bild till blogginlägg


Jag bjuder på denna bild där vi båda är urusla modeller 🙂

Som avslutning klipper jag in den fantastiska ”post” på facebook som Jackes ägare Maya Richthoff lade ut efter dagens klass. Det var så fint så jag nästan fick en tår i ögonen:
”Tack Märit Olofsson Nääs för din proffsiga inställning och fokus på att plocka fram det bästa hos hästarna om och om igen! Jag vill också lyfta fram hur noga och ödmjuk du är till dina medtävlande, till ditt team och till mig som hästägare! Jag känner alltid att vi uppskattar varandras styrkor och respekterar varandras tidigare erfarenheter. Dessa egenskaper kommer att ta dig långt !
GRATTIS till ytterligaren en fin placering och stort LYCKA till med Strolichi i Malmö nu i veckan!!!!