Kategorier
Ej kategoriserad

Vi är klara för Friends!!!!!

Av Märit Olofsson Näss - 13 augusti, 2017 | 0 kommentarer

Helt galet, otroligt, makalöst och alldeles, alldeles underbart:
JAG OCH STROLCHI ÄR KLARA FÖR FINALEN I LÖVSTA FUTURE CHALLENGE PÅ SWEDEN INTERNATIONAL HORSE SHOW!

Bild till blogginlägg


Fantastiska Strolchi, han ger mig så många ”halleluja moments”

Detta var mitt stora mål och dröm för i år och vi har lyckats kvala in till detta trots att det kvarstår en omgång av LFC. Vi har verkligen räknat och räknat och analyserat och jag ligger nu 2:a i LFC och det finns bara två ekipage som kan rida om oss sista omgången, utan att jag ens är med! Fyra ekipage går till finalen i Friends och jag blir sämst 4:a!

Bild till blogginlägg


Denna bild ritade Mira till mig innan omg 2 i Lidköping, älskade lilla unge! Har inte vågat visa den förr…

Lyckan är total och vi kommer nu att lägga upp hela tränings-, tävlings- och vilo-planen för att försöka formtoppa till första advent. Ska bli så roligt att få rida min fantastiska lilla gummiboll på denna arena och under detta evenemang! Jag är så tacksam mot denna häst och allt han låter mig uppleva! Vi ska nu bara hålla oss hela, friska och fräscha (på benen!), vilket ju inte alltid är så lätt… Men ändå, så roligt att redan nu ha uppnått årets stora mål 🙂

Bild till blogginlägg


Fina fina Strolchi, nu travar vi mot Friends!

Allt detta blev klart efter det 4:e kvalet i LFC i Kimstad igår. En lite trött Strolchi (två GP från förra helgen i benen) kämpade tappert och trots en del missar på pga trötta muskler gav det oss fina 67,1%. Känns fint att vi ändå håller en så hög nivå, trots att vi har mycket kvar att ge både i kvalitet i rörelserna och i utstrålning.

Tyvärr blev det lite stolpe ut då vi kom 5:a och det var 4 placeringar och bara 0,4% upp till 2:a-platsen…. Men vad gör väl det en dag som denna?!? Kvalad och klar och så mycket att se fram emot!!!

Några bilder från gårdagens ritt:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Dubbla poängrekord i Jönköping!!!

Av Märit Olofsson Näss - 7 augusti, 2017 | 0 kommentarer

Sista dagen i Jönköping bjöd både Strolchi och Dockan på två fina poängrekord så här långt i karriären!!! Härligt, härligt 🙂

Först ut var Strolchi som jag ju deltar i LiveArena & Dressage Power Grand Prix Tour med och därmed var det GP kür på schemat. Tyvärr trasslade det lite med några onödiga missar (bla ”ettorna”) på slutet och jag blev så grymt besviken över detta…. Men efter att ha sett vår uppvisning i efterhand (den finns på länken ovan) så inser jag hur fin han var fram tills trasslet på sluttampen!!! Och vi fick ju även jättefina poäng, 69,2% och det är vårt bästa resultat i GP-kür hittills!

Bild till blogginlägg


Strolchi i en härlig ökad trav!

Det är ju extremt hög klass på alla ekipage i denna GP-tour och för att segra krävs uppåt 76% och jag är så otroligt glad att vi placerade oss på 7:e plats i deltävlingen och nu håller en 9:e plats med en deltävling kvar (Strömsholm i september)!!! Det vore så himla kul om vi kunde ta oss ända till final!!!

Bild till blogginlägg


Vi fick till riktigt fina piruetter!

Sedan var det dags för Dockan att gå ännu en MB:2 och det gjorde hon på ett strålande fint sätt! Lite trött nu den tredje dagen i rad av tävling, men fortfarande väldigt fin inne på banan. Vi fick vår högsta procent hittills i MB:2 nämligen hela 72,2%!!!

Bild till blogginlägg


Härlig ökning igen, denna gången Dockan!

Därmed placerade vi oss återigen på en fin 3:e plats och Dockan fortsätter rada upp fina placeringar i MB:2.

Bild till blogginlägg


Fina rosetter från Jönköping, Dockan plockade hem två st gula!!!

Jag är så otroligt glad för mina fina hästar som presterar så jämna och fina resultat på hög nivå hela tiden. Det är en fröjd att få utvecklas ihop med dem!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 3:a i MB:2!

Av Märit Olofsson Näss - 5 augusti, 2017 | 0 kommentarer

Dagens uppgift i Jönköping var en MB:2 för Dockan och vi hade (som vanligt i år) ett jättetidigt startnummer. Redan 07:54 ljöd vår startsignal så även idag blev det upp med tuppen för oss alla.

Bild till blogginlägg


Härlig ökning och vi får ofta höga betyg på dom!

Dockan tyckte nog att det var jätteskönt med ett lite lättare program än gårdagens MB:5 och jag njöt av att ha lite mer tid att hinna förbereda byten och andra svårigheter. Dockan var verkligen mjuk, lösgjord och ”med mig” på ett superfint sätt och vi tog oss igenom programmet helt utan missar och med bara mindre detaljer som ska bli bättre med mer styrka! Vi fick 69,4% och det är jag jättenöjd med!

Bild till blogginlägg


Även galoppökningarna ger pluspoäng 🙂

Vi ledde hela klassen igenom tills det kom två ekipage på slutet som gick om, den ena iofs på samma poäng men med 0,5 p högre på allmänt intryck och därmed fick hon andraplatsen. Jag är så glad för Dockans fina runda och en fin 3:e placering i klassen!

Bild till blogginlägg


Obligatorisk posering med rosetten!

Bild till blogginlägg


Och så familjefotot!!!

Stolchi har idag varit på en kort skogstur och sedan gjort ett lättare träningspass och känns superfin, jag bara ler:-) I morgon är det dags för GP-kür för Stolchi och Dockan får gå en MB:2 igen, håll tummarna!

Bild till blogginlägg


Strolchi var nöjd med en vilodag från tävlandet, imorgon är det hans tur igen.

Kategorier
Ej kategoriserad

Stolpe ut i Jönköping

Av Märit Olofsson Näss - 4 augusti, 2017 | 0 kommentarer

Efter Falsterbo så har jag och tjejerna haft lite ”normal” semester, dvs utan hästar i vårt älskade Åkersjön i Jämtland. Sedan var det dags att trimma igång Strolchi och Dockan och nu är vi på meeting i Jönköping. Vi är det vanliga gänget i lastbilen: jag, Mira, Lina, Katarina och Jessica och så vår lilla maskot Ella 🙂

Bild till blogginlägg


Dockan på träning på banan igår.

Bild till blogginlägg


Även Strolchi fick trimma på både ute-och innebanan då han har en start på varje banan under helgen.

Idag vart det ett galet morgonrace då jag fått starttiderna 8:40 med Dockan och 9:39 med Strolchi och därmed hade 50 minuter på mig då Dockan var klar på banan att ta mig till stallet, byta ridjacka mot frack och sedan få ut Strolchi till uppvärmningen… Så dagen började strax efter 5 med fodring och sedan lite jogg för Strolchi som jag ju alltid vill känna av ”temperaturen” på, på tävlingsdagens morgon. 
Vi gjorde ett detaljerat körschema för morgonen och det kändes allt lite märkligt att vara helt färdigtävlad med båda hästarna kl 9:47.

Bild till blogginlägg


Dagens Dockan-bild blir från promeneden under eftermiddagen då ju Jessica inte hann se/fota vår ritt i dagens pressade schema.

Så till dagens ritter! Dockan fick idag debutera MB:5 och det är typ skitsvårt för en 6-åring!!! Från att ha gjort ett par galoppombyten på banan tidigare så blev det nu ca 10 st och ganska tätt och dessutom en serie i vart 4:e samt slutor i galopp. Hon tyckte verkligen att det var svårt och jag hann ju inte förbereda alla byten så som jag skulle behöva och många av dom blev därför spända, vingliga och osäkra. Men jag tycker verkligen att hon försökte bra, kämpade på trots att det var så svårt och jag är väldigt nöjd med hennes insats idag! Glädjeämnet blev en 7:a för ökad skritt, jag börjar få henne mer och mer avspänd i skritten på banan nu!
63,4 % gav oss en placeing i mitten av startfältet, men bara nån procent från placering och framför allt ett kval till MA!!! Det krävs två starter i MB:5 på över 62% och nu har vi ett avklarat. Skönt!!!

Bild till blogginlägg


Fina Stolchi i Int 2 fortsätter att leverera stadiga procent på 67-69. Är så glad för denna häst!!!

Strolchi gick sedan ut i Int 2 och jag var väldigt nöjd med honom idag!!! Lite detaljer att fila på och en piruett som blev ”sådär”, men väldigt fin att rida på och en fin känsla. Jag tyckte att vi fick lite dåligt betalt men alla domare tyckte att han var lite öppen eller för hög (vilket var första gången någonsin!!!). 67% känns ju då som en bra procent, tänk vad vi kommer få om jag håller ihop honom lite mer 🙂
Då vi var ganska få startande i klassen så blev vår 3:e plats tyvärr första utanför placering så det blev lite av två fina starter med stolpe ut för båda hästarna.

Nu laddar jag om för en MB:2 för Dockan i morgon bitti vi 8:00, vi har ju inte direkt tur med lottningar utan får ännu en tidig morgon, men ser fram emot att få ta ut henne i ett lite lättare program igen! Strolchi får en tävlingsledig dag för att sedan gå ut i GP-kür på söndag!

Bild till blogginlägg


Det regnar rätt mycket här och livsnjutaren Ella myser helst i laskbilen!