Kategorier
Ej kategoriserad

Årskrönika 2015

Av Märit Olofsson Näss - 27 december, 2015 | 0 kommentarer

Oj oj, vad tiden går fort! Det är åter dags att summera ännu ett händelserikt år med en årskrönika. Detta har varit ett väldigt ”upp-och-ner” år. Jag kan inte annat än att säga att det varit ett väldigt framgångsrikt år, sett till alla segrar, placeringar och höga rankingplatser för mig och mina hästar, men hösten har varit otroligt jobbig på många sätt….

Jag börjar som vanligt med lite statistik över tävlingsåret:
Jag hamnade på 14:e plats på Sverigerankingen bland seniora dressyrryttare med 745 poäng. Strolchi placerade sig på plats 31 med 483 poäng och Jacke på plats 77 med 227 poäng bland alla landets dressyrhästar! Detta känns otroligt bra med tanke på att både Jack och Strolchi bara tävlat under vår- och sommarsäsongen.

Bild till blogginlägg


En sammanfattning av Ypäjä i bildformat!

Stjärnan Strolchi har under detta år gjort sitt första internationella meeting i livet, i Ypäjä, Finland i början av juni. Vi inledde vår internationella bana med seger direkt i en St Georges och vilken härlig känsla det var att höra ”Du gamla du fria” i högtalarna medans den blå-gula flaggan hissades i topp!!! Sedan följde vi upp segen med en 2:a plats i Int 1 och en 3:e plats i Int 1 kür!!! En väldigt lyckad debut på den internationella scenen för oss alltså! 

Jag och Strolchi vann återigen sommarens meetingpris i Mariefred till Jessicas stora lycka då den rosa- och silvriga rosetten var gigantisk!!! Vi vann meetingpriset efter att vunnit MA:1 och sedan placerat oss 3:a i både St Georges och Int 1. 
För mig personligen var det dessutom en otrolig framgång att Strolchi vann och Jack tog 2:a platsen i MA:1. Det var en häftig känsla att dubbelsegra med mina fina hästar!

Bild till blogginlägg


Rosettregn och meetingpris i Mariefred!

Årets bästa ritt fick jag och Strolchi till i Järfälla där vi verkligen fick till en fin Int 1-runda som gav oss hela 72%.

För att göra en lång historia kort så märkte både jag och Jessica att något inte var som det skulle med Strolchi under sommaren. Det visade sig efter att jag ridit med kamera i halsen att hans luftstrupe ”säckar ihop” i hög form och vid hård ansträngning. Klart att han inte kan prestera utan att få luft… Detta ledde till en halsoperation i oktober och Strolchi är nu i full gång och återigen sitt vanliga energiska och spjuveraktiga jag!

Bild till blogginlägg


Strolchi tillbaka igen, Lussanträning i december!

Cpt Jack Sparrow har också han haft en riktigt riktigt fin säsong i år! Jag gläds mest åt att han befäst en nivå på ca 66-68% och har placerat sig i de flesta starter han gjort i ”lilla rundan”! Under året har han också tagit klivet upp i Int 1B och klarat av de svårighterna (piaff, passage och byten i varje) på ett riktigt bra sätt.

En av årtes höjdpunkter för Jack är även det Mariefredsmeetinget där vi placerade oss 2:a, 4:a och 5:a i klasserna MA:1, St Georges och Int 1! Med de resultaten tog vi en tredjeplats i meetingpriset och Jack gjorde verkligen en kämpainsats i det första meeting där vi startat tre dagar på rad. Han sov gott i en vecka hemma sedan 🙂

Bild till blogginlägg


Fina Jack har haft ett framgångsrikt år på tävlingsbanan!

Jack stog sedan för en riktigt fin prestation vid det nationella meetinget i Vallentuna med två 67%-rundor i St Georges och Int 1. Detta gav oss en fin 3:e respektive 2:a placering och ännu ett kvitto på att vi etablerat oss på en klart högre procent i år! Vi avslutade sedan säsongen med en riktig superritt vid elittävlingen i Djursholm och knep där en fin 9:e placering med 68%. Här kan jag bara konstatera att konkurrensen var stenhård och att Jack verkligen levererade på en hög nivå 🙂

Bild till blogginlägg


Jack med sin glada ägare Maya Richthoff vid sommarens meeting i Laholm

Jack drog sedan på sig en lättare vrickning och vår tävlingssäsong 2015 avslutades i med den fina placeringen vid Djursholm. Jack är nu återigen i full gång och vi ser fram emot nya utmaningar 2016!

Detta år inleddes med en lyckad försäljning av 5-åriga Modash som stog hos mig för försäljning. Han såldes till Susanne i Gävle och de har under året startat LB med placeringar och är väldigt glad för sin nya stjärna!

Då Modash åkte så flyttade min, pappa Jannes och Jessicas Fly me to the moon in i stallet för att starta sin dressyrkarriär. 5-åriga Fly har ju varit väldigt knepig att rida in och det kändes som en otroligt stor seger när vi kunde ta oss ut och starta LB-klasser under påsken. Efter en riktigt fin LB:3-runda i Vällingby i hans livs andra start tog vi en fin placering på 68%! Nästan en tår i ögonvrån och vi var verkligen på rätt väg!!!

Bild till blogginlägg


Fly me to the moon, fin som få och karriären blev alltför kort. 

Men ödet ville annorlunda och Fly blev halt direkt efter detta. Efter en längre tid av kronisk hälta blev han utdömd och betar nu på de evigt gröna ängarna sedan september. Smärtsamt att få ta bort en så ung och fin häst, men nu har han inte ont längre.

Under hösten har Katarinas snygga 2,5-åriga Don Helvetico som kallas Donne flyttat hem till oss efter att ha gått ut dagis hemma hos Jessica 🙂 Don är numera inriden efter en månad hos duktiga Rebecka Mauleon och han utvecklas verkligen bra! Han kommer att blil en riktigt rörlig och snygg 3-åring till nästa år och jag har på känn att jag har ännu en riktigt fin talang i på gång i vackra Donne!

Bild till blogginlägg


Snyggingen Donne har ”börjat skolan” på riktigt under hösten! 

Under året har Jessicas nya superfina sto Quintana stått hos mig i perioder. Quintana kallas Dockan och är en 4-årig tysklandsimport med hoppstam som trotsar sina förfäder och sköter sig med den äran på dressyrbanan! Efter att hon blivit inriden först under våren så klev hon in för träning hos mig i somras. Under september gjorde jag och Dockan två starter i LC & LB med fina procent och placeringar direkt! Detta trots en hel del missar och spänning, men hon tas väl emot av domarna och får höga poäng på det vi gör bra! 

Bild till blogginlägg


4-åriga Quintana inleder sin dressyrkarriär på bästa sätt.

Mina underbara döttrar Mira och Lina är numera båda i skolvärlden då Mira under hösten börjat i första klass och Lina går på 6-års (förskoleklass). Värsta stora tjejerna som står för mycket kärlek, bus, glädje och lycka i mitt liv!!!
Mira rider gärna numera och varierar ponnyturerna med att sitta på mina hästar ibland också men i dessa fall ledd av mig. Tjejerna har också börjat träna ju jutsu under hösten och gillar det verkligen!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina groomar stor Jack……

Bild till blogginlägg


…och liten Madicken!

Hösten blev som sagt tung på många sätt. Utöver att både Jack och Strolchi stod på skadelistan och att Fly blev utdömd så har jag haft en otroligt tung och jobbig höst på mitt jobb. En märklig omorganisation och drastiskt förändrade förutsättningar för att utföra mitt jobb samtidigt som det dök upp en fantastisk möjlighet i ett nytt företag har gjort att jag nu byter jobb! 
Jag ser nu fram emot en ny spännande utmaning som projektchef på Ikano Bostad!!! Den 11 januari börjar jag min nya tjänst och jag vet att det kommer att bli kul, roligt och inspirerande då det är ett modernt och expansivt företag där flera av mina tidigare superduktiga NCC-kollegor redan finns i organisationen 🙂 

Avslutningsvis vill jag tacka alla ni som hjälper, stöttar och supportar mig i mitt hästliv och min tävlingskarriär. Tusen tack till familj, hästägare, sponsorer, tränare och vänner, alla ni som ställer upp för mig i vått och torrt. Riktar till sist ett speciellt tack till mina samarbetspartners:

Bild till blogginlägg 



                   

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Jag avslutar detta år med att fira nyårsafton med mina älskade döttrar, mor och far och nära och kära vänner. Jag ser fram emot ett nytt fräscht 2016 med nya tävlingar, fina hästar, nytt jobb och nya utmaningar och önskar er alla ett riktogt Gott Nytt År!!!!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Luciashow med Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 13 december, 2015 | 0 kommentarer

Vilken otrolig lycka!!! Denna dag är en av de bästa denna häst-höst, då Strolchi gjorde comeback på ett härligt sätt på ”banan”. Det är ännu inte riktigt dax för tävling, men med vår Int 1 kür på luciashow hemma på Kvarnnibble. Å vilken härlig comeback det blev!!!

Bild till blogginlägg


Stylade med glitter och tomtekläder och redo för luciashow!

Strolchi var tillbaka som sitt gamla vanliga energiknippe och full med lycka över att få visa upp sig och med glimten i ögat! Det var länge sdan han var så här otroligt het och på hugget, men åh så lycklig jag är för det 🙂

Bild till blogginlägg


Piruetterna gick som en dans, om än något het…

Bild till blogginlägg


…med åh så kul vi hade på banan 🙂

Vi hottade upp küren med lite byten i varje och passage också och det gick superfint! Det känns som om vi kommit tillbaka på ett otroligt fint sätt igen efter halsoperationen och nu håller vi alla tummar och tår vi har för att detta håller i sig.

Bild till blogginlägg


Mira och Lina tog väl hand om lilla Ella!

Bild till blogginlägg


Denna luciadag avslutades med luciatåg med häst och vagn och massa kompisar!

I torsdags fyllde min fina prinsessa Lina 6 år och vi har firat henne på lite olika sätt, både med släkt och en tjejmiddag med väninnorna! Lilla Lina börjar bli stor och snart är det jullov från förskolan 🙂

Bild till blogginlägg


Älskade Lina på sin 6-årsdag!

Bild till blogginlägg


Mamma får baka tårtor 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Förbundsträning för Strolchi och Donne flyttar hem!

Av Märit Olofsson Näss - 6 december, 2015 | 0 kommentarer

I går var en fullmatad hästdag igen! Äntligen, äntligen, äntligen var det dags att lufta Strolchi i hetluften igen!!! Som vi längtat efter att få komma igång med träningen igen och förbundsträningen för Lussan igår var vår första sedan i april.

Bild till blogginlägg


Strolchi är verkligen på väg tillbaka och träningen för Lussan var så rolig och nyttig!

Strolchi var verkligen superfin och jag tror att halsoperationen gjort susen för nu verkar han inte alls bli så trött & tagen. Lussan lotsade oss, som alltid, förnämligt genom alla svåra rörelser och det är verkligen en ynnest att få träna för ett geni! Vi är inte helt tillbaka i full styrka, men alla Grand Prix-rörelserna artar sig riktigt bra!

Bild till blogginlägg


Vi fick träna mycket på stora arbetspiruetter.

Sedan var det dags att åka till Rebecka Mauleon och hämta hem Donne efter hans månad på inridning. Donne är väldigt känslig men klok och Rebecka har gjort ett jättejobb med honom! Hon visade Donne riden i alla tre gångarter och sedan fick även jag prova en stund. Superkul med en så fin ung talang i stallet, han rör sig verkligen superfint 🙂

Bild till blogginlägg


Duktiga Rebecka och fina Don!!!

Nu väntar ett par månaders vila för Don innan träningen fortsätter i februari-mars!