Kategorier
Okategoriserade

Strolchi & Gnistan vinner varsitt meetingpris!

Av Märit Olofsson Näss - 20 augusti, 2023 | 0 kommentarer

Finaste Strolchi!!! Idag hade vi borstat bort massor av ringrosten och han var så duktig i Grand Prix!

Strolchi med hela helgens rosettskörd och meetingpriser!

Inga missar utan vi kom igenom programmet lugnt och metodiskt och med en härlig känsla. Visst finns mycket mer att hämta på detaljer och lite mer tryck i piaff och passage, men verkligen en rolig runda som vi fick till!

Sååå duktig Strolchi idag och härligt med GP-placering och meetingpris-vinst!

Vi fick fina 66% och knep en fin 2:a placering och med detta så vann vi även meetingpriset i Int 2 + Grand Prix!!! Härligt härligt!

Happy happy & full fart på ärevarvet!

Gnistan och jag gjorde årets magplask i dagens St Georges. En stor spänning smög sig in och i ett hörn var Gnistan helt säker på att det bodde spöken och troll…. Tror kanske han var lite för trött i benen & blev spänd för det. Vi kraschade 5-6 rörelser totalt med 2:or och 3:or som resultat i protokollet. Tur att vi har många bra saker dessemellan så procenten blev 64 ändå.

Vi vann det meetingpriset och det fina gehänget!

Vi kom 5:a precis utanför placering och det känns tråkigt när vi kan så himla mycket bättre. Det positiva var att vi ändå vann meetingpriset i MA + St Georges med god marginal! Jättekul att få vinna båda meetingprisen och procenten från lördag (70,0) och fredag (68,5) är ju superfina att ta med sig från denna helg!

Snygg som få och fin i blå-gult!

Bara att bita ihop och komma igen!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner & Strolchi duktig!

Av Märit Olofsson Näss - 19 augusti, 2023 | 0 kommentarer

Wow Gnistan! Gick som tåget i dagens St Georges och vann på fina 69,951%!!! Idag var planen att ”tagga till” honom lite mer och så fin och härlig energi han bjöd på.

Gnistan vinner igen, han är lite av en vinstmaskin & rosettplockare!

Jätteroligt att rida honom på banan, så lösgjord, energisk & fin. Några detaljer att fila lite mer på, men över lag bara jättefin.
Med den fina procenten så var vi etta hos alla tre domare och vann med god marginal. Så roligt att Gnistan bara lyfter sig mer och mer och blir alltmer bekväm på denna svårighetsgrad.

Härlig i travökningarna!
Galoppen är hans verkliga styrka, det är härligt att flyga fram!
Alltid lite speciellt med blå-gul rosett & att få galoppera först på ärevervet!

Lite tidigare på dagen så luftade jag Strolchi för första gången på 3 månader. Han har ju lite problem med att få luft i den värsta pollen-tiden, så vi har mest varit i skog & på vägar samt hoppat en del under sommaren.

Så fin på uppvärmningen & glad att jag & Strolchi är på banan igen!

Vi gav oss på Int 2 och han var så pigg & glad & rolig att rida! Ett par kostsamma missar och en domare som höll oss väldigt lågt gjorda att procenten stannade på 63,3.

Foto: Pierre Anderzon. Vi flög fram i travslutorna idag!

Vi kom 2:a i klassen, men det var bara en placerad, men det fina idag var att han kändes fin & jag håller mig fräsch i den ”färskvara” det innebär att rida de högsta klasserna.
I morgon styr vi in i Grand Prix!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan 2:a på Gripen!

Av Märit Olofsson Näss - 18 augusti, 2023 | 0 kommentarer

Duktiga Gnistan!!! Som han radar upp fina rundor nu! Idag startade vi MA:1 på Gripens Ryttarförening och han börjar verkligen kännas så bekväm i MA-klasserna nu.

Spetsade öron och glad Gnistan som ångar på!

Ett oturligt galoppinslag i inledningen av travökningen kostade många poäng idag, då det drar ner både på ökningen & övergången, men trots det fina 68,5%!

Posering med dagens fina blå rosett!

Detta gav oss en 2:a placering, hårfint med 0,5% upp till segraren. Så roligt att få så fina procent och placering även när vi missar lite grejer.

Full fart på ärevarvet som hölls i ridhuset där vi tävlar i morgon!

Nu tar vi nya tag till St Georges i morgon och Strolchi som ska få följa med och gå Int 2!!!

Piruetterna har blivit så starka & fina & där kammar vi hem fina poäng!