Kategorier
Ej kategoriserad

Världens bästa Tinne!

Av Märit Olofsson Näss - 30 juni, 2015 | 0 kommentarer

Träningsdax idag för mig och Strolchi. Jag började träna för Tinne för ca 23 år sedan, men har varit rätt dålig på att komma iväg på dessa träningar senaste åren. Nu har jag fått till ett par träningar under maj-juni och hon är ju så himla bra!!!

Idag fick jag och Strolchi en superbra lektion där minsta detalj slipas. Det mest glädjande med dagens pass var att piaffen börjar falla på plats och det känns som att Strolchi och jag börjar få koll på detta nu! Känns jättekul, då svårare klasser nu hamnar alltmer inom räckhåll 🙂

Till helgen blir det tredagars meeting för både Strolchi och Jack i Mariefred, ska bli kul, då jag nu haft en månads tävlingsuppehåll och lite vila för både mig och hästar!

Här kommer lite fina bilder från den underbara träningsmiljön på vackra Lövsta Stuteri:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Avslutningsdagen i Ypäjä, Finland

Av Märit Olofsson Näss - 9 juni, 2015 | 0 kommentarer

Sådär, nu är vi hemma efter vårt första internationella äventyr ihop! Strolchi sover mest och njuter av en vecka välförtjänt vila. Jag myser med barnen och tränar för fullt med Jacke igen efter att han haft det lugnt hemma under Finlandsäventyret.

Bild till blogginlägg


Fin trav inne på banan!

Den sista dagen i Ypäjä (söndags) var det dags för Int 1 kür, och jag gillar verkligen att rida min kür och vår musik (svenska schlagers)! Tyvärr blev det väl vår sämsta insats i kür och det finns väl en rad orsaker till det. Strolchi var ganska trött, vädret var svårt med storm varvat med solsken men vi hade väldigt kul på banan!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet med en vit (!) rosett för vår 3:e placering!

Traven gick helt okej, om än lite matt, men galoppen blev riktigt trasslig… Det började med att Strolchi antagligen blev skrämd av något och for iväg i en hel massa byten i varje i första slutan. I och med det hamnade vi ganska fel i musiken, piruetterna blev inte så bra och serierna väldigt spända…. Jag försökte styra upp så gott det gick och improviserade en hel del för att hamna rätt i musiken och vi reparerade det så gott det gick!

Trots allt är jag nöjd med att ha kommit igenom allt på ett okej sätt, men poängen blev ju inte så strålande. 68,4% gav oss en tredjeplacering i klassen och det är jag mer än nöjd med! Vi var trots allt hack i häl på tvåan och bara 2% efter segraren i klassen!
Vi har en väldigt hög ”lägsta-nivå” 🙂

Bild till blogginlägg


Fint sammanfattande collage från Ypäjä av Jessica!

Summan av resan är ju helt fantastisk! Vi tog tre placeringar på lika många starter, en 1:a-, en 2:a- och en 3:e placering! Nu har vi absolut fått mersmak och jag kommer försöka få åka på fler internationella tävlingar. Hur kul och lärorikt som helst 🙂

Jag har tre helt nya erfarenheter i bagaget från denna tävling:
– Jag har fickparkerat lastbilen
– Strolchi blev slumpmässigt intagen på en dopingkontroll
– Vi har åkt lastfärja med lasbilen under bar himmel på däck

Bild till blogginlägg


Hemresa under bar himmel över Östersjön.

Avslutar denna blog med att tacka mina fantastiska sponsorer för allt ert fina stöd:

Bild till blogginlägg


Volkswagen, Din bil Täby!

Bild till blogginlägg


Equiline Saddle Division Sweden och Riders-Brands!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tvåa i ”ettan”!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2015 | 0 kommentarer

Dagens uppgift i Ypäjä var en Int 1 i regn och snålblåst. Riktigt uschligt väder idag faktiskt…. Trots detta var Strolchi duperduktig och vi fick till ett riktigt fint program! En liten taktmiss i en mellantrav och ett dåligt byte i ”tvåorna” var enda prickarna i protokollet. En härlig känsla och jag och hela gänget här var supernöjda 🙂
Tyvärr var vi inte helt nöjda med en av dagens domare som höll oss ca 5% efter de andra två….71% av två domare och bara 66,8 av en…. Tråkigt då det antagligen kostade oss segern.

Bild till blogginlägg


Strolchi duktig på banan trots svåra väderförhållanden.

Det blev trots allt 69,4% och vi blev tvåa!!! Ännu en fin internationell placering för oss, det känns toppenkul! Vi laddar nu för kür i morgon med 5 st domare och då dömer inte dagens lågprocentare. Puuuh! 

Kategorier
Ej kategoriserad

Seger i vår internationella debut!!!

Av Märit Olofsson Näss - 4 juni, 2015 | 0 kommentarer

Wiiiiihooooo!!!! Strolchis och min internationella debut kunde inte ha startat på ett bättre sätt! 70,2% och en seger i St Georges i Ypäjä!

Bild till blogginlägg


Härligt att få stå längst fram mellan pelarerna!

Idag fick vi till en väldigt mjuk, lösgjord och avspänd ritt helt utan misstag. Det känns otroligt bra, då det var svårridet på banan i ömsom stekande sol och riktiga kastvindar rätt vad det var. Trots det var han avspänd och cool och lät mig rida. Jag hade en härlig känsla inne på banan även om jag inte satte så mycket tryck i honom idag.

Bild till blogginlägg


Svenska flaggan i topp & ”Du gamla du fria” i höktalarna. Gåshud!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet 🙂

Jag är så otroligt glad och lycklig över vår fina insats och att vi fick så fina procent och att det räckte ända till en seger 🙂

Bild till blogginlägg


De placerade (1-4) i en ovanlig vinkel!

Nu blir det fira med bubbel i lastbilen och imorgon har vi vilodag, sedan laddar vi om för Int 1 på lördag 🙂

Bild till blogginlägg


Avslutar med en bild på det superfina Vertigo-täcket vi vann!

Kategorier
Ej kategoriserad

Framme i Ypäjä!

Av Märit Olofsson Näss - 3 juni, 2015 | 0 kommentarer

I natt har vi åkt färja från Kapellskär och över den blåsiga, gungiga Östersjön för att anlända i Nådendal och sedan slutligen i Ypäjä idag. Det är dags för internationell debut för mig och Strolchi!!! Jag har visserligen ridit internationellt förut, men det var många år sedan nu och med Zoran.

Jag sov inte så bra i den gungiga hytten, så efter att ha installerat Strolchi i hans box, så passade jag på att sova ett par timmar. Hur skönt som helst 🙂

Bild till blogginlägg


Här bor han bra, prins Stolle 🙂

Efter lunch vart det sedan ett riktigt bra träningspass för oss inne på banan. Strolchi känns otroligt fin, lugn och nöjd i miljön här. Det speglar sig även i ridningen och vi hade verkligen ett bra pass!

Bild till blogginlägg


Han kan verkligen öka i traven, min fina Strolchi!

Vet-check gick som en dans så nu är vi redo för start i St Georges i morgon eftemiddag!!! Imorgon kommer även våra svenska GP-vänner hit, Sophie Fleming-Tärnström. Hanchen Ressle och Pelle Duvefeldt. Ska bli väldigt roligt!

Bild till blogginlägg


Inför vet-check.

Bild till blogginlägg


Dags att springa upp!