Kategorier
Ej kategoriserad

Rutin!

Av Märit Olofsson Näss - 26 april, 2013 | 0 kommentarer

Stora Ekeby var platsen för dagens tävling. Det är även platsen där man rider i ett växthus… Super-läbbigt tyckte Vicke! Vi startade en MB:2 idag och han känns numera faktiskt ganska färdig för klassen. Bytena är hyfsat säkra och skolorna sitter fint. Men det superläbbiga ridhuset pajade allt idag. Vicke blev otroligt spänd och ”stängde ute” mig och mina hjälper rätt ordentligt. Trots det en ganska okej procent, 60,1 (tror jag) med tanke på alla missar.

Bild till blogginlägg


Superfin Vicke på framridningen!

Det positiva jag tar med mig från dagen är att vi i alla fall ”vann” framridningen! Han börjar bli riktigt fin nu, lilla Vicke! Han ska bara tävla på och få mer rutin så att han inte blir så spänd på banan.
På onsdag (1 maj) är det dags igen, vi startar då en MB:2 i Solna. Senare samma dag ska Strolchi och jag till Surahammar och ge oss på MA:1 igen! Full fart på tävlandet nu 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Fantastiska Volkswagen!

Av Märit Olofsson Näss - 21 april, 2013 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg

I onsdags var jag hos Din Bil, Vilkswagen i Täby och hämtade ut min nya bil! Det är den tredje Passat Alltrack jag nu har inom ramen för mit suveräna sponsoravtal med Volkswagen Täby. Den är hur fin som helst och fantastisk att köra och dra trailer med. Jag är såld på denna bil

Bild till blogginlägg


Fina bilen 🙂

Till mina barns stora lycka (och min!) så har denna bil glastak och sollucka. De vill att vi ska ha öppet i tak hela tiden! Tur att det börjar bli vår och varmt nu… 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Fantastiska Strolchi Falsterbokvalar!!!

Av Märit Olofsson Näss - 14 april, 2013 | 0 kommentarer

Fantastiska, underbara,gulliga och super-rörliga ”gummibollen” Strolchi har överträffat allas våra förväntningar och kvalat till Falsterbo direkt!!! Och på vilket sätt han gjort det! I dag var det MA:1 igen i Brolöten och konkurrensen stenhård med många äldre, rutinerade och fina hästar och även landslagsryttarna Per Sandgaard och Peteher Markne.
Strolchi var helt fantastisk idag! Lugn, avspänd och väntade på mig, men ändå spänstig och med driv i steget. Ska man klaga på något så är vi lite osäkra och inte helt ”timade” i piruetterna (det kanske inte är så konstigt med bara två MA:1-or i kroppen) och så fick vi ett byte med skruv 🙂

Bild till blogginlägg


Piruett-träning på framridningen. Svårt men kul 🙂 

Jag hade en helt fantastisk ridkänsla idag och domarna gillade verkligen det de såg. Vi fick hela 68,4%!!! Nu är vi kvalade och klara redan till sommarens begivenhet, 7-årschampionatet i Falsterbo. Galet bra!

Bild till blogginlägg


Vi fick även ännu en fin 3:e plats efter Per och Pether, på betydligt äldre hästar och med inte så många poäng mer!

Vicke gick även han en klass idag. Samma FEI-program som igår, men betydligt finare idag! Han känns som en ”riktig” dressyrhäst på banan nu, avspänd och lösgjord och fint ”med mig”. Idag travade han mycket bättre, galoppen var mer igenom och med tanke på hans utbildningsnivå så är två klarade byten (av 4) ett bra facit.
Tyvärr var domarna mycket lägre idag, på alla ekipage, och vi fick bara 65%. Med det placerade vi oss i mitten av startfältet, på 4:e plats, dock ingen placering. Det bästa med Vickes helg är att han blir finare att tävla hela tiden och mer rutin och säkerhet så kommer snart resultaten bli bättre!

Bild till blogginlägg


Vicke i fin galopp!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strålande debut av Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 13 april, 2013 | 0 kommentarer

I dag har jag varit med Strolchi och Vicke på unghästkval på vackra Brolöten i Södermanland. Båda har här gjort sina debuter i högre klass än tidigare och på riktigt fint sätt!

Bild till blogginlägg 


Vicke är glad trots plaskig framridning!

Först ut var Vicke som gick FEI 6-årsprogram, med kval till Falsterbo och Flyinge. Han var riktigt duktig! Rätt så avspänd och ridbar och vi satte 2 byten av 4! Av de två andra var ett före bak och ett efter bak. Vi landade på 66,4% vilket är helt okej. Det gäller att ha kvar i skallen att han är väldigt orutinerad och att han trots det på bara ett par starter redan fått ett mycket bättre lugn i kroppen. Bara att träna på, så blir det bra det här!

Bild till blogginlägg


Härlig svikt i steget och så fin att rida på, stjärnan Strolchi!

Sedan var det Strolchis tur att visa upp sig och nu i MA:1. Det är inte alls lätt att rida så svår klass på 7-åring och dessutom var han ordentligt taggad och på hugget idag. Trots det så lyckades vi hålla fokus på uppgiften och tog oss igenom programmet utan större misstag. Högerpiruetten blev lite väl centrerad och därmed nästan avbrott, men i övrigt inga större problem. Visst syns och känns det att det är svårt, men vilken härlig kille han är, Strolchi som ”var med mig” och höll sig cool trots alla svårigheter!

Bild till blogginlägg


Vilken rosett-lycka, en debut som ger mersmak 🙂

Vi fick 64,9% och därmed är första kvalet (det krävs 2) till Falsterbo klart!!! Så himla härligt att sätta ett kval direkt! Och som grädde på moset så räckte sedan poängen till en fin 3:e plats!!! Vilken lycka!

I morgon är det samma program igen för grabbarna. Bara på´t igen 🙂 Dessutom har jag sovmorgon morgon! Det känns lyxigt men ovanligt 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Inspirationsdag och bilder från Adelinde-clinicen

Av Märit Olofsson Näss - 10 april, 2013 | 0 kommentarer

Igår var en helt fantastisk dag!!! Först var det träff med förbundstrupperna med suverän föreläsning av Kjell Enhager i ämnet mental coaching! Sedan träning med fina Strolchi & Vicke för duktiga Bo Jenå! Åh vad lycklig jag blir av sådana här inspirerande och nyttiga dagar där jag får tips och vägledning av otroligt duktiga proffs inom sina områden 🙂

Här är lite blider från helgens Adelinde-clinic tagna av Bosse Söderdahl:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Clinic med Adelinde Cornelissen

Av Märit Olofsson Näss - 7 april, 2013 | 0 kommentarer

I går (lördag) var jag och Strolchi på Djursholms Ridklubb och red på clinic för självaste värdsettan Adelinde Cornelissen! För det första så är det alltid jätte-häftigt att rida i det superfina ridhuset på min hemmaklubb, utöver det så var läktaren fullsatt och Adelinde toppen-bra och så inspirerande!

Bild till blogginlägg


Adelinde Cornelissen rankad etta i världen med sin fina Parzival!

Jag red i dagens andra grupp ihop med Emelie Änges på 7-åriga Barychello och min gamla stallkamrat från Lejondal, Fia Klarbrant med 11-åriga Panchino.

Jag fick börja med att göra Strolchi mycket mer framme för skänklarna i trav. ”Kick him” sa Adelinde och ”More forward” och attan så fin han blev! Efter ett par kickar och sedan helt lugn skänkel så blev Stolle superfin och verkligen framför mina ben. Jag fick sedan rida galoppombyten och serier i mellangalopp för att ha honom riktigt framme i bytena. Det blev riktigt bra och väldigt stora och fina byten.

Bild till blogginlägg


Fin arena, fullsatta läktare och mästerlig coach. Mäktigt!

Vad som mer var roligt var att hon verkligen gillade Stolle och hon berömde hans fina passage-tendenser väldigt mycket. Jättekul!

På tisdag är det ”avsutten” träff med förbundstrupperna och efter det blir det träning för Bo Jenå med både Vicke och Stolle. Veckan avslutas sedan på Brolöten (Gnesta) med kvalklasser för båda grabbarna. En spännade och händelserik vecka väntar 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Påsk- och tävlingshelg!

Av Märit Olofsson Näss - 1 april, 2013 | 0 kommentarer

Dags att uppdatera lite på bloggen! Det har varit en lång härlig och solig påskhelg. Tyvärr rätt kall bara… Jag har hunnit med en hel del umgänge med släkt och vänner och hålla lektioner i Norrtälje samt en hel del tävlande.

Långfredagen var det traditionella dressyrtävlingar på Enskede ridskola. Jag deltog inte själv, men jag hade fantastiskt fina framgångar som ”personen bakom ekipagen” 🙂 Först ut var Ann-Sofie Adolfsson på sin fina men temperamentsfulla Antique KS som tränar för mig (i Norrtälje) och som jag också köpte Cosby av. De knep en andraplacering i MB:4 på fina 67%!
I St Georges startade sedan båda mina ”gamla grabbar” Cosby och Zkyline som jag sålt till unga lovande ryttarinnor. De hade en fantastisk kväll!!! Norea Kjerrman med Cosby placerade sig 3:a med 67,8% och Lee André med Zky placerade sig på en fin 6:e plats med 65,4%! Jag känner mig verkligen som en stolt och glad ”mamma” till dessa tre superduktiga ekipage!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Norea och Cosby samt Lee och Zkyline. Härliga ekipage med fina framgångar!

Igår (söndag) lastade jag själv in Vicke och Strolchi för en tur till Botkyrka och deras (även den traditionella) påskdressyr. För Vicke är det ju lite av en debut i dressyrsammanhang och han tyckte att det var rätt läskigt. Solkatterna var superfarliga och det blev spänt och många missar… Trots det 63,3% och inte alls långt utanför placering! MC:1 var klassen.

Strolchi fick sedan gå en MB:5. Han var verkligen superfin att rida på och travprogrammet helt fantastiskt fint! Här fick vi väldigt dåligt betalt, jag anser att han ska ha 8:or i snitt då han travar så fint och sätter allt. Men det fick vi såklart inte, mest bara 7:or. Ett par missar i galoppen sedan drog ner en del och vi landade på 65,1% och plats 15. Jag trodde absolut på mer poäng, framförallt i traven och trots våra missar i galoppen, men så här är det ju ibland. Vi kommer igen, finns en otrolig potential i denna lilla ”gummiboll”!

Bild till blogginlägg


Fina, fina Strolchi, min favorit att rida på!

Idag har jag och Vicke gett oss på LA:3 i Botkyrka igen, bara att tävla på för att Vicke ska få rutin. Han var väldigt mycket finare och mer avspänd idag. Tyvärr ett par missar, men ändå 66,1% och en 6:e placering! Det tar sig 🙂

Bild till blogginlägg


Vicke blir tävlingsfin!

Nu väntar en härlig tjejkväll imorgon när Mira och Lina kommer till mig igen! De har firat påsk med sin pappa och jag har inte sett dom på 8 dar nu… Lääängtar! Det blir nog lite ”påskafton” för oss imorgon med påskägg och påskpresenter 🙂