Kategorier
Ej kategoriserad

Seger i St Georges kür!

Av Märit Olofsson Näss - 30 juni, 2012 | 0 kommentarer

Idag red jag St Georges kür i Gnesta med duktiga Dorten. Jag tycker att det är hur kul som helst att rida kür och idag fick vi verkligen till det! Helt rätt i musiken hela tiden och inte en miss!!! Detta trots att det är ett supersvårt program jag gjort! I galoppen händer det svåra saker hela tiden, byten i serier på ått-volt och övergång mellan byten i vart fjärde och vart tredje, ökning direkt ner i piruett och serier ur det bl.a. Trots att en domare var väldigt låg så fick vi fina 70,5%!
Extra roligt var att Anna-Britta Oldén kom efteråt och tyckte att min kür var så himla bra, fina mjuka linjer och följsamt och rolig musik. Jag blev glad och uppspelt själv, sa hon. Hon gav mig hela 72,25%!

Bild till blogginlägg


Blå/gul rosett, blommor, täcke, sol & fin anläggning! Kan inte bli bättre!

Tidigare under dagen så hade båda mina ”gamla grabbar” Cosby och Zkyline visat upp sig på bästa sätt! Zky och Mikaela fick 68,3% och kom 4:a i MC:1. Hon har nu på två starter med råge kvalat in direkt till MB-klass med 67,3 resp 68,3% (det krävs över 62% vid två tillfällen)!

Bild till blogginlägg


Zky och Mikaela övertygar på banan direkt!

Cosby och Norea fick ihop 65,2% i MA:1 och knep en fin 3:e placering! Cosby och Norea har ju även lyckats kvala in till Gina Tricot Future Elit i Falsterbo!!! Inte illa att vara bland de 10 bästa Young Rider-ryttarna i Sverige! De ska såklart åka med oss i lastbilen ner nästa måndag.

Bild till blogginlägg


Duktiga Cosby och Norea ligger stadigt runt 65% i MA-klass och plockar ofta placeringar!

Detta var första gången jag drog släp med nya fina sponsorbilen, Volksvagen Alltrack. Det var verkligen en fröjd att dra med denna bil, kändes knappt att jag hade trailer bakom. Stabil, stark och väldigt fin att köra!

Bild till blogginlägg


Vi hann med lite pick-nick o det fina vädret oxå 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Helgens tävlingar…

Av Märit Olofsson Näss - 29 juni, 2012 | 0 kommentarer

Det ska smidas medan järnet är varmt: idag har Zky och Mikaela tävlingsdebuterat efter 8 dagar tillsammans. Och så bra det gick! Klassen var MC:2 i Överby och procenten blev 67,33. Detta räckte till en fin andraplacering!!! Tror att det var klokt att ge sig ut direkt, han var ju i full gång med tävlandet. Verkligen jätte-roligt, jag blir som en stolt ”mamma” till ekipaget 🙂

Bild till blogginlägg


Mikaela Kåberg – Zkyline, 67,33% och 2:a-placerad!

Själv ska jag med Dortmund till Gnesta i morgon för att rida en St Georges kür. Jag får passa på när tillfälle ges, det arrangeras ju väldigt sällan kür i lilla rundan! Samma musik som på Strömsholm (schlager temat) gäller men programmet är lite omändrat eftersom det var Int 1 kür på Strömsholm. Det som kvarstår är att det är väldigt hög svårighetsgrad på programmet! Ska bli super-roligt, jag gillar verkligen att rida kür och min musik!!!

Bild till blogginlägg


Fina Dorten ska visa upp sig imorgon!

Kategorier
Ej kategoriserad

Zkyline såld!

Av Märit Olofsson Näss - 21 juni, 2012 | 1 kommentarer

Idag har fina, fina Zkyline flyttat till sin nya duktiga ryttarinna Mikaela Kåberg då hennes mamma Annika köpt honom av min far. Zky blev väldigt väl genomgången på Mälaren Hästklinik och var hur fräsch och fin som helst! I och med detta så är köpet klart och Zky har flyttat från oss. Han kommer numera att bo på fina Högdalen där Mikaela får bästa hjälp av sin mentor och en av mina bästa vänner, Jennie Larsson.

Bild till blogginlägg


Gamla ägaren Janne, Zky och nya ägarna Mikaela och Annika Kåberg!

Stort TACK till Jennie som direkt förstod att Mikaela och Zky var en match då jag nämnde att vi kunde tänka oss att släppa Zky. Jag tycker dessutom att det är fantastiskt skoj att sälja till unga, duktiga och lovande ryttare, när jag är ”klar” med mina hästar! Mikaela är 24 år och har många fina år framför sig med Zky, som är bara är 11 år.

Bild till blogginlägg


Avsked på gårdsplanen.

Det är ju min far Janne som ägt och fött upp Zky vi önskar familjen Kåberg lycka till med vår ögonsten 🙂 Ska bli kul att föja Zky och Mikaela i framtiden!

Bild till blogginlägg


Häligt kort på Zky från Vallentuna i augusti 2011.

Bild till blogginlägg


Zky i hoppkarriären, 4 år gammal på Flyinge med Marcus Westergren.

Bild till blogginlägg


Söt som socker och puss-vänlig 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Nytt unikt sponsorsamarbete med Volkswagen Täby!!!

Av Märit Olofsson Näss - 14 juni, 2012 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg

Jag har i veckan tecknat ett helt unikt sponsorsamarbete med Volkswagen Täby! Som ett resultat av samarbetet står det en splitter ny, fantastiskt fin 4-hjulsdriven bil på min uppfart. Det är en Volkswagen Passat Alltrack, en perfekt dragbil att dra hästtrailern med!!!

Bild till blogginlägg

I samarbetet ingår även reklam på min lastbil och att jag på bästa sätt ska marknadsföra Volkswagen Täby och Passat! Detta genom att synas på vägarna med eller utan trailer så ofta som möjligt 🙂 Jag kommer även att delta i evenemang och kommande erbjudanden kring köp av Alltrack som dragbil i kombination med BE-körkort. En kampanj jag tror stenhårt på!

Bild till blogginlägg

Det här samarbetet har precis startat och vi har stor potential att utveckla det på många sätt! Ett stort TACK till min goda vän Anna Sandqvist som gjort detta möjligt!!!

Volkswagen Sverige är även en av Svenska Ridportförbundets förbundssponsorer samt en av huvudsponsorerna till Stockholm International Horse Show. Läs mer om detta här!

Kategorier
Ej kategoriserad

Mera Strömsholm

Av Märit Olofsson Näss - 10 juni, 2012 | 0 kommentarer

Puuuh! En låång dag går nu mot sitt slut… Klockan ringde 04:30 i morse, eftersom jag och Dorten skulle starta redan kl 09:00 i Int 1 küren på Strömsholm! Med på dagens Strömsholms-äventyr var även Nils, då de tre trojkahästarna skulle visa upp sig på dressyrbanan innan Nordiska Mästerskapen startade.

Bild till blogginlägg


Dorten ser liten ut, trots sina 168 cm, bredvid stooora Nils!

Dorten skötte sig fin-fint i dagens kür! Jag låg lite före musiken, tyvärr och Dorten kändes lite trött. Vi har ju haft en intensiv tävlingsperiod nu och det känns av lite på orken… Men i alla fall är jag hur nöjd som helst med honom och vi fick fina 68,95% och blev 5:a idag igen! Fantastiskaresultat vi gjort på elittävling bland Sveriges bästa ekipage i lilla rundan 🙂

Sedan var det dags att visa upp Nils ihop med de två andra trojka-ekipagen Magdalena Skatt-Sir Dee och Charlotte Esping-Katara. Nisse skötte sig väldigt fint på denna stora och svåra bana! Blott 4 år gammal är han och klarade galant av domarkurer, dressyrstaket, blommor och stenmurar! Bra för honom att få se så sora banor i ung ålder!

Bild till blogginlägg


Magda-Sir Dee, jag och Nils, Liane Wachtmeister och Lotta-Katara.

Nu ska både Nils och Dorten få sig lite välförtjänt vila!!!

Helgens stora hjältar är Katarina, Mia Hed och Jessica Andersson som hjälpt mig att grooma hästar, ta hand om barnen, fotografera och hålla hunden nöjd 🙂 Utan er skulle inget fungera, ni har fått stora guldstjärnor!!! Roligt också att tävla i hemma-trakten då Dortmunds ägare (Birger och Birgitta) kommit och tittat och vi har hunnit umgås en hel del. Dags att sova nu, ny vecka och nya tag imorgon!

Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångarna fortsätter

Av Märit Olofsson Näss - 8 juni, 2012 | 0 kommentarer

Idag fortsatte tävlingarna på Strömsholm för mig med Int 1 med Zkyline och Dortmund. Zky var först ut och kändes riktigt fin på framridningen. Tyvärr har han en tendens att bli lite tjuren Ferdinand (typ rampfeber & prestationsångest) på stora och utsmyckade banor. Så även denna gång… Vi började ritten med ett 2 meter långt och högt hopp in på diagonalen där det ska vara ökad trav, eftersom hörnan var full av (hjärn-) ”spöken”. Det blev ett par till prakt-missar, en okej känsla dess emellan, men vi har redan lagt denna ritt till handlingarna. Det bara blev 61,9% och vi kan ju egentligen mycket bättre än så!

Bild till blogginlägg


Dorten med fin grön rosett!

Allra sist i detta getingbo av Sveriges bästa Int 1-ekipage startade jag och Dortmund. Vi fick till en riktigt fin ritt, bra känsla och inga missar! Detta gav oss 68,6% och en fin 5:e placering! Oh så kul! Mitt mål var att knipa en plats bland de 10 främsta för att kvala in till söndagens kür, vilket vi ju gjorde med råge. Jätteroligt att det räckte ända fram till en placering, det var inget jag hade trott på alls. Konkurrensen var som sagt knivskarp!

Nu blir det alltså Int 1 kür med Dortmund på söndag och så ska Moonshine visas upp ihop med de två andra trojka-hästarna Sir Dee och Katara!

Bild till blogginlägg


Kattungar i kattkorgen 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Seger på Strömsholm!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2012 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Strolchi i fin trav runt banan!

I dag har vi varit på Strömsholm och ridit kvaltävling till unghäst-VM i FEI:s inledande program för 6-åriga hästar. Nu är ju Strolchi född i Tyskland, så vi är inte aktuella för VM, men det är ett utmärkt tillfälle att få rida en klass på en internationell bana och en bra träning inför Falsterbo. Strolchi skötte sig utmärkt bra! Ett par små missförstånd oss emellan, men annars en väldigt fin ridkänsla och ett härligt flyt i vårt samarbete 🙂

Bild till blogginlägg


Fint segertäcke och stoooor blå-gul rosett.

Vi fick fina 74,8% och vann klassen! Helt galet roligt att få vinna på Strömsholm på självaste nationaldagen! Ett bra sätt att fira på, tycker jag!

Bild till blogginlägg


Jessica och jag är jätteglada, Stolle tar segern med upphöjt lugn.

Bild till blogginlägg


Jobbigt att vara på tävling tycker Mira och Lina, dags för sovpaus 🙂

Tävlandet på strömsholm fortsätter för min del på fredag, då Zky och Dorten går Int 1.

Kategorier
Ej kategoriserad

Mera Vansbro

Av Märit Olofsson Näss - 3 juni, 2012 | 0 kommentarer

Söndagen i Vansbro fortsatte i samma goda anda som de första två dagarna! Dorten gick jättefint i Int 1! I detta program kom dock årets första ”miss” från vår sida. Ett litet missförstånd innan andra piruetten gjorde att han la in 2 st byten i varje. Senad en toppenfin piruett, men sånt är kostsamt… 4:or i protokollet med koefficient två på rörelsen. Vi fick ändå fina 67,8%! Denna klass var ett stort lotteri vad avser placeringarna 1-4. Vi kom 3:a endast ett poäng efter segraren och på samma poäng som 2:an och 4:an!!! Dvs alla fyra placerade inom 1 poäng!!! Då tre ekipage delar placering på placeringarna 1-3 avgör betygen på det allmänna intrycket och då fick vi 3:e-platsen av de tre delade tvåorna!

Zky gick sedan ett superfint program i spöregn på tvären och snålblåst. Vi var totalt genomblöta efter ritten, men oj så fint han gick och helt utan missar!! Vi fick hela 67,2% och blev 2:a och klassen var MA:1 🙂

Tack Katarina, Jessica och Mia för all hjälp och support under denna toppen-roliga och framgångsrika helg i Dalarna!

Bild till blogginlägg


Dagens rosett-skörd, två st gula!

Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångar i Vansbro!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juni, 2012 | 0 kommentarer

I går packade vi (dvs jag Katarina, Jessica och Mia) in Zky, Dorten och Strolchi i lastbilen. Dax för tredagars-meeting i Vansbro! Tävlandet startade med FEI mästerskapsprogram för 6-åriga hästar för Strolchi igår. Detta var första utomhustävlingen för Strolchi för året i ordentlig blåst. Han blev väldigt på hugget och rätt spänd, men vi kom igenom programmet rätt bra trots detta. 72,4% gav oss segern i klassen med god marginal, mer än 5% till tvåan 🙂

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi tog två vinster under meetinget, full pott för honom!

Zky gick sedan Int 1B, dvs fd SB:1 på det allra bästa sätt han gjort! Lite spänd skritt, men annars inga missar, vi satte till och med bytena i varje och piaff-passage satt riktigt fint!!! Tyvärr var en domare ca 4-5% lägre än de andra så det blev bara 61,7% och en 9:e plats i hård konkurrens. Jag är väldigt nöjd med hur fint Zky skötte sig och att han var så fin att rida på banan i såpass svår klass!

Idag, lördag så inledde Strolchi med en väldigt fin och säker runda i samma program som igår. 77% gav en seger och återigen gick han långt över kvalgränsen till Falsterbo/Flyinge (72 resp 70%)! Han har faktiskt gått över kvalgränserna i alla sina starter i år 🙂

Bild till blogginlägg


Duktiga Dorten travar fint i snålblåsten!

Sedan var det Dortens tur och han gick en stadig och säker runda på 69,2% i St Georges. Han är verkligen en super-kille som alltid gör sitt bästa! Vi startade tidigt i klassen, vilket kan vara en nackdel då poängen ibland glider till den högre skalan på slutet. Trots detta höll poängen till en andraplats! Han är verkligen en rosettplockare av rang, duktiga Dorten!

Bild till blogginlägg


Fin ridkänsla på Zky i Int 1B!

Dagen avslutades med Zky, även han i St Georges. Inte riktigt samma fina ridkänsla idag som igår, men ändå duktig! Lite gnägg på ett par ställen och en trasslig serie, men skötte sig bra i övrigt. Vi fick fina 66,1% och blev 6:e placerade i den hårda konkurrensen! Jätte skoj att fina Zky fick en placering nationellt!!!

Bild till blogginlägg


Rosett-samlingen efter två dagars tävlande!

Än sålänge har 5 starter gett två segrar, en andraplats, en 6:e plats och en oplacerad! Det går bra nu 🙂
Nu ska vi fira med mousserande vin och ha mys i lastbilen! Vi har vekligen jättekul ihop hela gänget, mycket skratt, skämt och skoj! Imorgon laddar jag för Int 1 med Dortmund och MA:1 med Zky och Strolchi ska bara få ett träningspass!

Bild till blogginlägg


Det har varit ganska kallt i Vansbro hittills…. Vinterjacka på!