Kategorier
Ej kategoriserad

SM på Strömsholm!

Av Märit Olofsson Näss - 8 juni, 2019 | 0 kommentarer

Så var årets SM på Strömsholm över för min del. Det har inte alls gått som jag hoppats och planerat med slutade ändå på ett positivt sätt! I går var det Grand Prix och kval till söndagens kürfinal.

Bild till blogginlägg


Vacker inramning och väder på Strömsholm, men väldigt varmt att rida!

Strolchi var verkligen superfin på framridningen, men tyvärr blev det inte alls någon bra ritt. Strolchi blev rätt spänd och då blir han lite lång plus att han fick ”soppatorsk” i värmen så energin var på låg nivå. Lägg till det en miss i bytena i varje plus att han hoppade ut ur den sista piaffen så att både piaff (koefficient 2) och övergångarna blev betygen 2-3 och någon 4:a… Så en placering i slutet på låga procent gjorde att våra finalplaner grusades totalt.

Dagens snackis var att domarna var på riktigt diss-humör och vi var många som kände oss väldigt lågt bedömda. De 15 bästa får ju rida final, men med den nya regeln att minst 64% ska uppnås för att få rida finalen så blev det bara 9 ekipage till final…

Bild till blogginlägg


Så glad över Strolchi i dagens runda i GPS och den fina rosetten!

Jag bestämde mig för att rida dagens Grand Prix Special istället, den hade jag ju inte styrt in i om vi gått till finalen, för att försöka hitta en bättre känsla och flyt på banan igen.
Idag gick det betydligt bättre! Nu var Strolchi bättre framför mina skänklar, mer ihop och betydligt bättre i formen! Tyvärr fick vi ett par kostsamma missar, men jag är på det hela taget betydligt nöjdare med flytet, känslan och energin. 64,6% gav oss en fin andraplacering i klassen efter legendaren Ulla Håkansson på Diddy Cool!
Så häftigt att Ulla fick vinna på Strömsholm, det är henne så väl unnat och så otroligt starkt att rida Grand Prix vid 82 års ålder. Grattis Ulla!!!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet!

Nu ska vi hem, vila lite och sedan börja trimma för Nations Cup i Järvenpää i Finland i början av juli!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fina placeringar för Strolchi i Pornainen!

Av Märit Olofsson Näss - 1 juni, 2019 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma från värt händelserika äventyr i finska Pornainen (Borgnäs) i helgen!!! Vi har varit utan internet helt med allt vad det inneburit. T.ex GPS fungerade inte och vi hade problem att bara hitta från färjan i Helsingfors till tävlingsplatsen, åtkomst till Equipe med startlistor, tider och resultat mm. Oj vad ”handikappade” vi blev! Men vi trixade ihop allt till sist.

Så till tävlandet och rapporten från våra äventyr som började med en dramatisk färjeresa under torsdagnatten med blåst graderad som styv kuling! Ingen höjdare, då det gungade och slog fruktansvärt mycket… Blev vi inte sjösjuka av detta så tror jag inte vi någonsin kommer bli det!

Bild till blogginlägg


Installerad i den urgulliga tältboxen med volang!!!

Efter lite återhämtning var det dags för Strolchi och mig att gå ut i lördagens Grand Prix! Jag var mycket nöjd med vårt program då jag spände bågen lite mer, vilket gjorde honom lite spänd i det blåsiga vädret och då blev han inte helt framför mig. Vi fick också ett par kostsamma missar, men trots det 65,7% och en fin 5:e placerig i väldigt tight och tufft motstånd. Det var endast 1,2% upp till seger i klassen….

Bild till blogginlägg


Debn sedvanliga rosettposeringen & attans fina rosetter var det!

Igår, söndag var det dags för oss att dansa i vår kür och det är alltid så roligt att rida den! Nu var Strolchi riktigt fin, trots att det var busväder igen, och vi fick till riktigt fina piaffer och passager och ja, alla rörelser vart riktigt lyckade och jag hade en härligt fin känsla. Tyvärr fick vi två dumma missar i samband med båda piruetterna (som egentligen var superfina) vilket resulterade i bara 5:or på dom. Väldigt kostsamt då det ju är koefficient… Trots det 67,9% och en fin 4:e placering där det återigen var supertight mellan placeringarna!!!

Bild till blogginlägg


Fina bilder från küren, som vanligt min paparazzi Jessica som fotat!!!

Efter prisutdelningen var det bara att trava direkt upp på lasbilen för hemfärd med fäljan som gick redan kl 17 igår. Men vi hann!!!

Jag är jätteglad att vi fick detta fina genrep inför SM på Strömsholm som börjar på fredag. Detta var en likande bana, svåra väderförhållanden, första utetävlingen för oss sedan i augusti -18 och nästan 3 månader sen vi startade senast. Jag känner mig väl förberedd, laddad och supertaggad inför SM! Ses vi där?