Kategorier
Ej kategoriserad

Träningar och teknikshopping!

Av Märit Olofsson Näss - 26 november, 2012 | 0 kommentarer

Måndag och idag är det dags att hämta tjejerna för en härlig ”barnvecka”! Det betyder att veckan som gick var fullproppad med jobb och ridning 🙂 Hästarna har fått jobba ordentligt, bl.a gick både Vicke och Nils lektion för Lars i tisdags. Jag fick jättebra hjälp med båda två och de blev superfina. Är så roligt att träna med ”mina” fina ambitiösa unghästar, det lovar gott inför framtiden!

Bild till blogginlägg


Jobbig vecka med mycket arbete, bäst att vila upp sig tänker Vicke 🙂

I torsdags hade jag dock ett skönt avbrott från allt jobb och var med Mira en dag på dagis. Det var verkligen superkul och mysigt på alla sätt! Vi var på en teaterföreställning i Bro på förmiddagen och sedan hade vi pysselaktiviteter på förskolan under eftermiddagen. Jätteroligt att se Mira på sitt ”jobb” och bland sina kamrater!

Bild till blogginlägg


Mira och jag ritade en fjäril ihop!

Bild till blogginlägg


Mira med kompisarna Ebba och Siri! Mycket bus och lek präglade dagen!

I fredags blev det en tur till folkets hus i Hallunda för en rolig danskväll fylld av bugg och foxtrot med min kompis Bodil. Blender spelade och det blev en härligt rolig och fartfylld kväll med många bra danser!

Helgen har sedan gått i träningarnas tecken. Lördag förmiddag var jag hos Ann-Sofie Adolfsson (som jag köpte Cosby av 2004) på hennes gård Tullnäs och höll träningar. En rolig och inspirerande förmiddag med duktiga och ambitiösa elever! Det är verkligen roligt att se alla framsteg som mina elever gör från gång till gång och nu var det ju rätt länge sedan jag var där.

Efter Norrtälje var det bara direkt hem och lasta Dortmund och åka på förbundsträningen för Lussan lördag och söndag. Det är verkligen bara hur bra som helst! Nu börjar alla GP-rörelser sitta på plats och jag får så otroligt bra coachning av Lussan i alla detaljer. Fina Dortmund, han tar verkligen träningen riktigt bra!

Bild till blogginlägg


Dortmund och hans stolta ägare Birger! Birger och hans sambo Åsa kom och tittade så att vi skötte oss under söndagens träningspass. Lördag kväll bjöd de mig och Katarina på en härlig middagsbuffé. Tack Birger och Åsa för en trevlig kväll! 

Igår fick även Strolchi vara med på en lektion för Lussan. Han var riktigt fin och vi fick mycket beröm! Främst för hans fina travarbete, men även för att han har så lätt för piruetter och piaff/passage! Bytena blev oxå riktigt bra! Fina, stora och avspända på slutet, men det var lite spänt i början. Det är bra att komma till ny miljö och träna på alla svårigheter!

Bild till blogginlägg


Strolchi och jag är glada och nöjda efter träningen!

Helgen avslutades med en stor teknikshopping-runda ihop med min Far. Jag har ju inte haft någon dator hemma sedan jag separerade från Hans och flyttade. Vi åkte till Barkarby och Media Markt och gick loss ordentligt i teknikvärlden. Resan slutade med en bärbar dator (Asus), en skrivare (HP), en surfplatta (Samsung), en ny mobiltelefon (Samsung Galaxy S3, min gamla Sony Ericson P1 har sagt upp sig), datorväska, tangentbird, mus, musmatta mm. Nu är jag rustad till tänderna och kan t.ex blogga från lastbilen, barnen kan leka med surfplattan och jag kan återigen höra vad folk som ringer till mig säger 🙂
Tack Far för all hjälp i teknikdjungeln!

Kategorier
Ej kategoriserad

Barnvecka!

Av Märit Olofsson Näss - 20 november, 2012 | 2 kommentarer

Förra veckan var min barnvecka och den präglades verkligen av aktiviteter med barnen! En sammanfattning av veckan kommer här i bilder:

Bild till blogginlägg


Mormor gör sitt livs första pärlplatta 🙂 Vad gör man inte för sina barnbarn!?!

Bild till blogginlägg


Lina rider Tomas och Mira rider Smurfan! Vi fick en timmes härlig tur med dessa goa ponnysar på Järfälla Ridcenter i fredags!

Bild till blogginlägg


Barnkalas på Åbergs museum i Bålsta. Miras dagiskompis Klara fyllde 4 år! Mira i rit-tagen!

Bild till blogginlägg


Sötaste Lina som panter! Det blev mycket bus med kompisarna i lekhörnan på Åbergs.

Bild till blogginlägg


Söndagen innebar aktivitetsdag på förskolan med tipspromenad och 4-kamp. Tjejerna med sina första medaljer i livet!

Bild till blogginlägg


Med på aktivitetsdagen plus lek och middag hos oss, var kusin Marcus och pappa Pelle. Vi hann med en snabb visit i stallet och Mira visar upp stallkatten Jerry! De har verkligen superkul ihop kusinerna! 

Nu är det min barnfria vecka igen, eller discoveckan som en kompis kallade det för. Fast för mig är det mest jobba-hårt-vecka, då barnen är hos sin pappa! Jag snittar ca 10 timmar om dagen på jobbet (eftersom jag är ledig på fredagar med barnen) och så får hästarna kämpa ordentligt! De har ju oxå en lugnare vecka då jag har barnen hos mig.

Jag hann med ett pass med Strolchi i söndags. Han är verkligen en stjärna och ett klart Grand Prix-ämne! Han tecknar superfint för passage och gör ett par fantastiska steg i piaff, hur lätt som helst. Han bara sänker kruppan och trampar så fint. Har något stort på gång här, tack snälla Jessica för att jag får förvalta din fantastiska häst 🙂

Idag (tisdag) är det träning för Lars Andersson, Vicke och Nils ska få varsin lektion. Till helgen är det förbundsträning för Lussan med Dortmund och på lördag ska jag hålla kurs i Norrtälje på vackra Tullnäs Gård . Har varit där ett par gånger tidigare och det är verkligen ett härligt gäng att träna! Händer massor denna vecka på alla fronter och på måndag är det dags att mysa med prinsessorna Mira och Lina igen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Bloggvanor!

Av Märit Olofsson Näss - 13 november, 2012 | 1 kommentarer

Jag har insett att jag ofta bloggar på söndagar. Jag tror att det har blivit så eftersom jag ofta levererar tävlingsrapporter här på bloggen. Det är en skön avslutning på veckan att skriva på bloggen efter tävlingsdagen är slut, barnen sover och jag har min stund av egentid framför datorn innan veckan rivstartar på måndagen. Men idag är det tisdag och dags för ett litet inslag på bloggen (jag vet att jag gjort många blogginlägg på andraveckodagar oxå)!!!

Förra veckan var ju en ”barnlös” vecka och jag jobbade långa dagar och passade då på att även rida mycket och klippa både Dorten och Nils. De blev så fina, speciellt Nils som såg ut som en raggsocka!!!
Nils fick i söndags vara med på Mälardalens Varmblodsklubbs clinic för Nina Bengtsson på Häggeby i Skokolster. Väldigt bra arrangemang av MVK, då man höll prisutdelning för kvalitetstävlan och kombinerade det med clinic för Arnold Assarson (hopp) och Nina Bengtsson (dressyr)! Till detta serevrades även en god lunch!
Nils skötte sig väldigt fint i den nya miljön. Cool och avspänd visade han fina gångarter, sidvärtsrörelser och förvänd galopp! Han kommer att bli riktigt fin, när han vuxit i sin stora kostym (175 cm hög!) även mentalt.

Bild till blogginlägg


Lite suddig bild, men jag tycker att Moonsine (Nils) är så fin här!

Jag red Strolchi i lördags, det var första träningen för oss efter Flyingeresan. Han gjorde alla delar ur St Georges programmet på träningsnivå, och han gjorde det så bra! Riktigt fin början till piruetter, fina byten i vart fjärde (inte alla rätt, men många!) och fina galoppslutor! Fina, fina, fantastiska Strolchi!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi på Flyinge i oktober. Foto: Göran K Josefsson

Helgen innehöll även en hel del sociala event. I fredags var jag på middag på Golden Cave i Kungsängen med min elev Anna Barkfeldt. Vi åt god mat, satte mål för Anna och hennes 5-åriga sto Walenzia och pratade massor. Riktig tjejmiddag, med andra ord 🙂
Lördagkvällen spenderade jag och stor del av min släkt på Långholmen, där min kusin Kerstin hade 50-årsfest. Superrolig fest med god mat, trevligt sällskap, fina och roliga tal och sånger, ja ett härligt party som höll på till småtimmarna!

Bild till blogginlägg


Full fart och sång på Kerstins kalas! Tror att hon har falsk-leg, omöjligt att hon skulle vara 50….

Helgen avslutades med en god middag för min Far. Det var ju Fars dag i söndags, så då ska såklart pappa Janne ha det bästa! Han älskar Toscakaka och självklart så bakade jag en sådan 🙂
Igår kom tjejerna till mig, nu ska vi mysa, gosa och leka en hel härlig vecka. Gårdagen började med att vi målade naglarna och testade ett nytt läppstift!!!

Bild till blogginlägg


Kaninen Milou, läppstift, nya små stolar och ”barn-TV”, kan inte bli bättre!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Årets sista start!

Av Märit Olofsson Näss - 4 november, 2012 | 0 kommentarer

Nyss hemkommen från allhelgonadressyren i Enköping, där jag gjort årets sista tävlingsstart. Det var Dortmund som fick gå en Int 1 som avrundning på en lång och intensiv tävlingssäsong. Han var väldigt fin idag, inga direkta missar alls och fin i formen och uppe i fronten, en riktigt fin känsla helt enkelt! Vi fick ”bara” 68,4%, då en domare var väldigt låg på oss (66%). Tråkigt att det blir så ibland, men så är ju den här sporten… Vi fick ändå en fin 5:e placering i väldigt hård konkurrens med många duktiga ekipage!!! Nu tar vintersäsongen (silly season!) vid vid för alla grabbarna. Det innebär bl.a vet-chek och vila varvat med träning för att bli ett snäpp bättre till nästa säsong!

Bild till blogginlägg


Fina Dorten gick som en prins och fick en grön rosett!

Nisse får nog ändå vänta lite med nästa vila, för han är just igångsatt efter sin semester. Han kommer att gå en unghäst-clinic för Nina Bengtsson nästa söndag. Detta sker på Häggeby (Skokloster) i samband med prisutdelningen för kvalitetstävlan. Nisse blev ju 4:a som dressyrtalang då denna tävling avhölls i augusti.

Denna helg har även inneburit en hel del sociala event. Jag, Mira och Lina var i fredags och hälsade på tjejernas kusin Marcus, med mamma Malin och pappa Pelle (min bror). Det blev god middag, massa bus och lek och härlig samvaro! Till tjejernas stora glädje så bodde vi kvar över natten och de kunde leka vidare med Marcus på lördagen!

Bild till blogginlägg 


Bild till blogginlägg


Jag hann med lite hus- och trädgårdsjobb under helgen, medan tjejerna roade sig 🙂

Lördagkvällen var jag och min kompis Carola, mer känd som Lollo, på event som min fantastiska sponsor Volksvagen ordnade! Vi blev bjudna på Ladies Night på nya nationalarenan, Friends arena! En superproffsig och rolig show, där framför allt Magnus Uggla glänste! Detta föregicks av mingel, champagne och wraps på Volkwagens showroom på Hamngatan mitt i stan! Tack Anna Sandqvist och Volkswagen för en fantastisk kväll 🙂

Bild till blogginlägg


Anna, jag och Lolla roar oss ordentligt!

Har fått rapporter från Jessica om fina lilla Spirit som växer och växer och börjar bli en riktig snygging! Jessica (Strolchis matte) har nu inte bara sadlat och suttit upp, de har även travat. Här går det frammåt! Jessica ska också ha ett stort tack för den perfekta groomningen av Dortmund i Enköping idag!

Bild till blogginlägg


Liten börjar bli stor, fina Spirit blir 3 nästa år!