Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 4:a i St Georges!

Av Märit Olofsson Näss - 27 juni, 2020 | 0 kommentarer

Så var tävlandet igång även för min del och idag var vi på Överby med Dockan som gick ut i en St Georges!

Bild till blogginlägg


Så kul att fota oss tävlingsfina igen!

Det känns väldigt kul att vi nu är igång med tävlandet igen även om det är många restriktioner som tex bara en medföljare per ekipage, ingen publik och inte heller några prisutdelningar. Men som sagt väldigt kul att få tävla igen!

Bild till blogginlägg


Frisyrfix med nya produkter från SD Design.

Det tyckte nog Dockan också som var väldigt fin i traven, men väldigt taggad i galoppen. Tyvärr en krasch i andra piruetten som kostade ca 2%, men i övrigt höll vi ihop galoppen bra. 67,2% blev resultatet och en fin 4:e placering och nu är vi igång igen!

Bild till blogginlägg


Fina betyg på travökningarna idag med bl.a en 8,5!

Nästa helg tävlar Mira och Pashe hos Gripen fredag, lördag & söndag och jag och Dockan ska ut i St Georges lördag & söndag i Mariefred, så nu kör vi verkligen på!!!

Bild till blogginlägg


Nu är vi igång igen & som alltid kul att få en placering!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlandet igång igen, Mira först ut!

Av Märit Olofsson Näss - 14 juni, 2020 | 0 kommentarer

Åååå en sån härlig dag, vi har varit på tävling igen! Med lättade restriktioner i idrottsutövande och reseregler så börjar nu tävlandet i Sverige att komma igång igen. Även om det är långtifrån ”normalt” och fortfarande social distansiering så är det så kul att få komma ut på banorna igen.

Bild till blogginlägg
Idag var det Mira och Pashe som startade upp vårt ”efter corona tävlande” med en LB:1 på Sundby och Mats Mellberg Cup. Jag är jättestolt över åde dotter och ponny idag!!! Jag tyckte att de presterade ett jättefint program i stekande värme med bara mindre detaljmissar som vi ska slipa vidare på!

63,8% och mersmak såklart ,då detta var Miras första LB på tävling och inte bara programträning. Nu trimmar vi vidare!!!
Bild till blogginlägg

Uppladdningen för tävlingen har dessutom mest gått i sommarlovstema, dvs barbacka och full fräs på fältet!

Även Lina har passat på att lämna sadeln i stallet:
Bild till blogginlägg

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan, Dockan och Dream!

Av Märit Olofsson Näss - 14 juni, 2020 | 0 kommentarer

Här kommer en summering av en händelserik vecka i hästlivet!

Förra söndagen gick Gnistan sin sista programträning för denna vår, då ju tävlingarna uteblivit under coronapandemin. Vi var i Vilsta, Eskilstuna och ännu en LB:2 lades till handlingarna. Han gick så fint så jag bara njöt av varenda steg och vårens ”examen” gick som en dans. Procenten blev fina 76,5 och domarkommentaren som summerade ritten var ”Wow!”
Gnistan har nu fått börja i ”galoppombytesskolan”, fast han kunde det redan 🙂

Bild till blogginlägg


Fina Gnistan, vilken stjärna han är!!!

Detta följdes sedan upp med en lyckad försäljning av fina Dream van Tesch i onsdags! Jag har ridit denna superfina 4-åring som ägs av Anna Laureisen Tesch på Kvarnnibble under hela våren och i onsdags dansade Dream igenom veterinärbesiktningen på Wallstanäs. Ny ägare är Lotta och Challe på Lennartsnäs och jag önskar dem all lycka i framtiden med sin nya stjärna!

Bild till blogginlägg


dream med Anna och nya ägare Lotta!

I går fick sedan Dockan följa med på förbundsträning för Lussan p åden vackra anläggningen Ledingenäs. Dockan skötte sig superfint och vi fick många bra verktyg av Lussan i den fortsatta träningen! Dockan har ju börjat nosa på de allra svåraste rörelserna (GP) och hon tecknar fint för dessa, nu ska bara styrkan på plats och hon ska ”landa” i vad jag vill! Superroligt, nyttigt och bra inför att tävlingarna nu kommer igång igen!

Bild till blogginlägg


Vackraste Dockan tränar på mot nya mål!