Kategorier
Ej kategoriserad

Shoppingdag!

Av Märit Olofsson Näss - 26 juli, 2010 | 0 kommentarer

I dag har vi shoppat loss ordentligt! Hästarna hade vilodag så jag och familjen ägnade förmiddagen åt massa mätningar av en vägg i sovrummet och sedan åkte vi på shoppingtur! Vi har nu beställt jättefina skjutdörrsgarderober till vårt sovrum. Ska bli kul att till sist få lite ordning på klädförvaringen här hemma. Efter det så styrde vi kosan mot IKEA och spanade in garderobsinredning. Vi vet i alla fall vad vi vill ha nu, men fick inte med oss det idag med alla barn, vagnar mm i bilen. Så vi shoppade en massa andra saker istället 🙂

Festen i lördags var jättelyckad, tack till Mor (vilken god tårta du gjorde!), Far, Pelle, Malin, Marcus, Lollo, Magnus, Nicole och Peter som kom och gjorde kvällen supertrevlig och jätterolig! Tack också Hans och Mira & Lina, som hjälpt till med allt och var med och härjade!
När det blir såna här tillställningar är det ju kul att fylla år 🙂

Dortmund har nu nytt rekord: 7 byten i varje, tjohooo!

Kategorier
Ej kategoriserad

Hemma igen!

Av Märit Olofsson Näss - 24 juli, 2010 | 0 kommentarer

I torsdags kväll kom vi hem igen! Har varit en skön, välbehövlig och kul semester, men det är jätteskönt att vara hemma igen 🙂 Framförallt skönt att sova i sin egen säng igen!
Den sista veckan i Dalarna fortsatte med växlande molnighet och ca 18-25 grader, inte som hemma med tropisk hetta utan mer normalt svenskt sommarväder. Jag blev såklart jätteförkyld i söndags, men det börjar ge sig nu i alla fall. Kanske beror på baden i den inte allt för varma ån…. Vi ägnade den sista Dala-veckan åt att fika ännu mer med släkt och vänner, besöka jaktstugan en dag, shoppa i Mora (jag fick en jättefin klocka av Hans i födelsedagspresent i förskott) och slappa lite vid stugan och på tomten.

Efter uppehållet så är det superkul att träna igång med hästarna igen! Både Zky och Dorten var superfina idag, kanske för att jag var jätteinspirerad?!? Dorten har satt nytt rekord med 5 byten i varje idag! Han kommer att bli en expert på 1:or, vi har just börjat träna det och han har så lätt för det. Tack Katarina och Sussi som tagit hand om grabbarna och tränat när jag varit borta!

I kväll är det grillfest på vår altan, med lite släkt och kompisar, ska fira att jag fyller år på måndag. Vi ska även ha ite drink-provning, har köpt lite nya kryddade sprit-sorter! Tänk vad bra jag börjar bli på att fylla 23 nu när jag har gjort det så många gånger 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Rapport från semestern

Av Märit Olofsson Näss - 17 juli, 2010 | 0 kommentarer

Här kommer en liten rapport efter fem dagars Dala-semester! Här har varit rätt varierande väder. Bla har det regnt så att riksväg 70 precis före Älvdalen spolades bort. I alla fall en bit av den…. Åskan har gått och slog ner på granntomten med ett strömavbrott på ett par timmar som följd. Hemma har det tydligen varit runt 30 grader och sol hela veckan! Vi har trots regn och åska fått en del sol också och vi har tagit ett par dopp i ån!
Vi har hunnit umgås en hel del med släkt och vänner, mycket fika blir det…. Det roligaste hittills var nog Orsa-yran i onsdags. Mira åkte karusell och tefat med stort nöje, men sedan fick hon syn på hopp-borgen!!! Där hoppade hon runt bland alla barn i 45 minuter, sedan var hon helt slut och klockan hade hunnit bli 21.30 och vi fick tillsist henne därifrån 🙂
Idag ska vi åka och handla lite, sedan blir det nog en båttur i ”farfars” båt. Mer rapporter från semestern kommer!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dagen efter…

Av Märit Olofsson Näss - 12 juli, 2010 | 0 kommentarer

Fortfarande glad och lycklig efter helgens framgångar! Duktiga Zky och fenomenale Dortmund ska nu få en veckas ledigt och en vecka lättare arbete, innan det blir hårdträning igen inför lag-SM på Ericsberg!
Nu åker vi, hela familjen, till Dalarna för lite semester utan häst, hos svärföräldrarna. Blir nog mycket sol och bad och en hel del utflykter. Några måsten är Orsa björnpark, Orsayran, besök i jaktstugan, dans, träffa kusimer osv, osv 🙂
Får se hur mycket jag hinner rapportera om, svärföräldrarna är inte alls ”datoriserade”, men vi har en lap top med!
Ha det gott i värmen sålänge!

Kategorier
Ej kategoriserad

Mariefred!

Av Märit Olofsson Näss - 12 juli, 2010 | 0 kommentarer

I torsdags var vi, hela familjen på middag hos våra vänner Anna & björn med barnen Marcus & Fredrik. Mycket trevligt och en fantastiskt god middag med grillning, jordgubbar och mat som hör sommaren till. En toppenkväll helt enkelt!
Sedan har det varit meeting i Mariefred för hela slanten! Vi tog oss dit med två trailers med Zky och Dortmund i fredags, för att tävla lördag och söndag. Dortmund inledde lördagen med ett fint St Georges-program och vi fick fina 67,5%. Han är verkligen en superkille som gör finare och finare uppvisningar hela tiden. Vi höll ledningen nästan hela klassen, men landade till sist på en 2:a plats. Väldigt kul i hård konkurrens!
Zky var rätt spänd (samma klass) men höll sig i skinnet och utan några större missar. Men pga spänningen så räckte bara poängen till 64,9% och vi hamnade precis utanför placering. Är nöjd med honom och den dag han spänner av på banan, då blir det riktigt bra!
I dag var Zky först ut i Int 1 i 32 graders värme, pust! Fin ridkänsla idag och en mycket lugnare galopp, tyvärr alltför många missar, då han ibland inte riktigt lyssnar när han är lugn. Svårt att få honom lagom, men en vacker dag så 🙂 Fick trots alla missar 64% och en 11:e plats.
Dortmund gick ett toppenprogram och gjorde verkligen det mesta rätt. Härlig känsla! 68% och en andraplats idag igen! Jag är verkligen supernöjd med helgens tävlande!
Gjorde även en start på min kompis Nicoles häst Zenobia (hon är lite ”taskig” mot sin ryttare just nu) för att utbilda henne lite. Det gick enligt plan och jag tror Nicole fått lite tips om hur Zenobia ska tacklas.
Så har vi haft det toppen utanför banan också! Vi har bott hos min bror och hans sambo Malin, i deras hus på Malins föräldrars landsställe. Där har vi ätit goda middagar, badat bubbelbad och umgåtts för fulla muggar! Nicole bodde med oss hela helgen och i lördags kväll kom även Hans ner (flygandes med flygplan och landade på flygfältet i närheten) för att stanna en natt.
En fullmatad och rolig helg med härliga ritter är till ända. I morgon packar vi oss hela familjen till Dalarna för lite semester utan häst!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lite av varje

Av Märit Olofsson Näss - 7 juli, 2010 | 0 kommentarer

Natten till idag var lite jobbig, för Mira vaknade ett par gånger och klagade på ont i örat (läs grät väldigt högt…). Hon har i alla fall blivit bättre under dagen, men är inte sitt vanliga vilda jag utan vill mest ligga i soffan och se på Timmy Lamm 🙂

Har ridit Zky i ridhuset och trimmat på i värmen! Han gjorde faktiskt 4 byten i varje idag och blev bara lite het. Men så fint han piaffar och passagerar! Dortmund fick jogga på utebanan med Sussi idag. Båda går enligt sina individuella upplägg inför helgens meeting.

Utöver detta har jag hunnit städa både huset och bilen, vi har handlat mat och så hämtat ut våra nya pass till hela familjen! Så har vi (jag och Hans) såklart sett på kvartsfinalen fotbolls-VM, som vanligt lyckades vi bara se sista halvlek…. Men vi kompenserade det med en god drink och massa smaskiga jordgubbar!

Kategorier
Ej kategoriserad

Välkommen till bloggen

Av Märit Olofsson Näss - 6 juli, 2010 | 0 kommentarer

Sådär, nu är hemsidan på plats och verkar fungera. Tack Hans för all hjälp, utan dig hade jag aldrig fått till det!
Detta är alltså mitt allra första blogg-inlägg och jag tänkte bara ge en kort sammanfattning av vad som hänt kring ”hästeriet” den senaste tiden. Så ska jag försöka bli en bra bloggare och komma med kortare dags-/veockrapporter framöver!

Min trojka-häst Sidney och jag kom tyvärr inte alls bra överens, så han åkte hem i början av juni…. Tungt för han var sååå fin, men så är det ibland. Jag letar vidare efter en ny fin unghäst till projektet.

Cosby blev såld till den lovande juniorryttaren Norea Kjerrman i början av juli! Det känns jättekul för Norea och Cosby gillar verkligen varandra skarpt och det ska bli kul att följa, stötta och hjälpa dom till fina ritter på dressyrbanan 🙂

Zky och Dorten går båda som tåget i lilla rundan och tränar för att kunna starta SB:1 till nästa år.

Birger, som äger Dortmund, har köpte en ny fin tysk 4-åring som heter Rockabilly. Billy har just varit hos mig på en 3-veckors träningsperiod. Idag åkte han hem för lite vila och bete. Troligen kommer Billy tillbaks i höst för vidare träning. Ska bli kul att se vad det kan bli av honom.

Det var lite kort uppdatering av hästlivet. Kommer snart mera info, bla ska jag till Mariefred och tävla i helgen med Zky och Dorten!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlingar

Av Märit Olofsson Näss - 5 juli, 2010 | 0 kommentarer

Här kan du följa Märits placeringar från och med 2004 och till idag.

2021

Datum

Klubb

Häst

Klass

Res %

Plac

25 juli

Strömsholm

Quintana

St Georges

67,3

2:a

24 juli

Strömsholm

Funkenflug

MB:1

67,7

2:a

4 juli

Överby

Quintana

St Georges

68,2

2:a

3 juli

Överby

Quintana

St Georges

67,3

2:a

2 juni

Strömsholm

Funkenflug

MB:1

70,0

3:a

15 maj

Borås

Quintana

Int 1

67,3

2:a

15 maj

Märsta

Funkenflug

MB:1

70,9

2:a

9 maj

Eskilstuna

Funkenflug

MB:1

67,7

1:a

30 april

Strömsholm

Funkenflug

MB:1

65,9

5:a

24 april

Gripen

Strolchi

Grand Prix

66,9

2:a

24 april

Gripen

Quintana

Int 1

66,5

1:a

24 april

Gripen

Funkenflug

MB:1

64,9

1:a

14 feb

Eskilstuna

Funkenflug

MB:1

70,0

1:a