Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 3:a och Donne flyttar hem!

Av Märit Olofsson Näss - 27 september, 2015 | 0 kommentarer

För en vecka sedan gjurde 4-årigaDockan (Qiuntana) entré på tävlingsbanan med en fin 3:e placering i LC som facit. Vi kliver raskt på i klasserna och tog oss idag till Håbo Ridklubb för en LB:2.

Dockan var verkligen superfin på framridningen idag igen!!! Det är så himla roligt med Dockan för hon utvecklas verkligen nästan från dag till dag nu när vi känner varandra bättre och hon har byggt upp mer styrka, orkar mer.

Bild till blogginlägg


Idag ”vann vi framridningen”, attans så fin hon börjar bli!

Hon blev tyvärr väldigt spänd i ridhuset och trodde att staketet längs väggen och bokstäverna med stora ormbunkar på skulle äta upp henne…. Men vi fick trots detta till ett fint travprogram, men oj så svårt det är att fatta galopp när man är superspänd. En och annan stopp och hoppa baklänges smög sig också in, men fantastiskt så fint mottagen hon blir av domarna. Vi landade trots ca 5 stora missar på 69% och travprogrammet var nog ca 75%!!!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i det superläskiga ridhuset 🙂

Med denna fina procent kom vi på en 3:e placering i gänget av betydligt äldre och mer rutinerade hästar! Dockan tyckte också att ärevarv var spännande och passade på att bocka av mig på riktigt rodeo-maner! Sånt som händer med unga hästar och nya miljöer/situationer. Jag klarade mig fint men är lite blåslagen, attans vilken busunge!!!

Bild till blogginlägg


Vackra Donne flyttar in i stallet!

Dockan har nu åkt hem till Jessica för lite vila och annat jobb som mera skog, löshoppning och skoj ett tag. In i stallet flyttade istället 2,5-år gamla Don Helvetico! Det är Katarinas föl-fynd från Tyskland som vuxit upp i Jessicas stall. Don Helvetico (”Donne”) är efter den tyska succéhingsten Dante Welthino och med Paradiesvogel som morfar, dvs fin dressyradel 🙂
Nu väntar inridning och introduktion i vuxenvärlden för denna svarta skönhet! 

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin debut för Quintana!

Av Märit Olofsson Näss - 20 september, 2015 | 0 kommentarer

Idag var det dags för Qintanas (aka Dockan) dubut på dressyrbanan, ja på tävlingsbanan över huvud taget! Det blev en LC:2 i Eskilstuna som start på Dockans karriär som dressyrhäst. Jag måste säga att hon verkligen började på bästa sätt 🙂

Bild till blogginlägg


Travlängnig med spetsade öron!

Bild till blogginlägg


Dockans dressyrkarriär startad!

Hon har aldrig tidigare tävlat, inte sett dressyrstaket och inte travat rakt in på en utebana (start utifrån) och dessutom är hon inriden så sent som i april i år. Visst var hon spänd och med en hel del missar som följd av detta, men till andra galoppen så var hon helt avspänd och med mig. Dessutom inga konstigheter utan hon bara gick överallt utan några större synpunkter. Det roligaste var att hon fick väldigt fina poäng mellan missarna och trots spändheten och totalt gav det 66,5%!

Bild till blogginlägg


Fin häst med fin rosett!

Vi kom med det 3:a i klassen och fick en fin gul rosett! En bra start där Dockan visat på väldigt bra mentalitet och blev väldigt bra mottagen av domaren. Känns roligt då jag gillar henne jättemycket. Vi tränar vidare mot nya mål och tävlingar 🙂

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet!

Bild till blogginlägg


Mira gillar också hon Dockan väldigt mycket och hon tog en liten tur under vår Eskilstuna helg hon med!

Tack Jessica, Frank och Maggan för gästfrihet, god mat, mysigt umgänge, allt kul vi har ihop 🙂 Och såklart det fina samarbetet kring flera hästar!

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktig men trött Jack på Djursholm!

Av Märit Olofsson Näss - 13 september, 2015 | 0 kommentarer

Idag var Jack lite trött efter att ha spänt musklerna ordentligt i St Georges igår. Trots det var han väldigt fin att rida idag, uppe och fin i formen men det lilla extra saknades i vår Int 1-uppvisning på Elitdressyren i Djursholm.
Jag är glad att han ställer upp så fint på banan och vi hade inga större misstag trots lite mjölksyra i musklerna. Vi fick 65,5% och hamnade med det precis utanför placering. Jack fortsätter verkligen att rada upp fina procent och resultat 🙂

Här är lite bilder från dagens framridning och uppvisning:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Tack Minna för grooming och foton

Kategorier
Ej kategoriserad

Jack fixar en placering på elittävling!!!

Av Märit Olofsson Näss - 12 september, 2015 | 0 kommentarer

Djursholm. Hemmabana. Bästa tänkbara ekipage i St Georges. Då slår fantastiska Jack till med en superfin uppvisning och kniper den 9:e placeringen (av 10) i det 40 ekipage stora startfältet med hårdaste möjliga konkurrens! Vilken härlig häst han är som bara levererar hela tiden 🙂

Bild till blogginlägg


Fina priser och glada barn i solen på Djursholm!

Idag höjde jag upp formen ännu ett snäpp inne på banan, detta fick till följd att han blev lite stark, men det var nog mer än känsla än att det såg ut så. Jack var verkligen med mig inne på banan och rörelse efter rörelse avklarades på ett fint sätt och vi kom i mål utan en enda miss! Härlig inställning till jobb och tävling hos Jack resulterar i fina och jämna rundor hela tiden nu. Han känns verkligen i form och har tagit träningen väldigt bra!

Bild till blogginlägg


Snälla JAck poserar gärna med Lina & Mira som han vet alltid har godis åt honom!

Vi fick fina 68,0% vilket gav oss vår första placering på elittävling i karriären 🙂 Härligt kul att placera sig på Djursholm som ju är min hemmaklubb sedan 8 år och vi fick en verkligt stoooor rosett och galet mycket fin choklad! Mums!
Det allra finaste priset fick jag ändå av Jackes ägare Maria som ringde och var så lycklig att hon nästan var tårögd!!! Jag blev jätteglad och rörd av detta!

Nu laddar vi om för Int 1 imorgon, Djursholm igen och som alltid på Elitdressyren hårdaste möjliga konkurrens!