Kategorier
Okategoriserade

Duktiga Mira och Måns!

Av Märit Olofsson Näss - 22 mars, 2022 | 0 kommentarer

Så var det dags för Mira och Måns att ge sig in i tävlandet för detta år. På schemat idag stod LC:1 och LB:1 hos Eskilstunaortens Ryttarförening och attans så duktiga de var!

I LC:1 blev Måns lite spänd och bakom hjälperna, men Mira kämpade på fint och det bästa var att Måns tog miljön riktigt bra och gick på ”rätt spår” hela programmet. Det resulterade i hela 67,4% och en 3:e plats, bara 0,4% från andra plats och placering!

Fina Måns & duktiga Mira!

Till andra klassen (LB:1) fick Mira bättre fart på Måns och det blev en betydligt bättre runda! Tyvärr blev Måns då lite het och det blev ”omöjligt” att stå still i halterna och det kostar ju många poäng… Trots det 66,1% och ytterligare en 3:e plats och åter första utanför placering.

Nu är ponnyparet igång, bara att fortsätta samla rutin!

Kul att de kommit igång så fint och här finns mycket mer att jobba vidare på och ytterligare procent att hämta! Mira var mycket nöjd med dagen och ser nu fram emot att rida ännu en LB:1 i Botkyrka på söndag!

Kategorier
Okategoriserade

Dockan placerar sig i Int 1!

Av Märit Olofsson Näss - 20 mars, 2022 | 0 kommentarer

Idag var vi på Strömsholm med Dockan igen och nu var det dags för Int 1. Eftersom jag hade lite dåligt tryck i fredagens St Georges, så var min plan att sätta betydligt mer tryck i henne. Även Dockan tyckte att det var dags för mer drag under dojjorna så det blev hett värre!!!

Fina Dockan skiner i vårsolen!

Trots det så höll vi det mesta på plats, men tyvärr en krasch i en piruett (kostar mycket) och en dålig ryggning… Värdelöst att gå bakåt mär man taggat igång, tyckte nog Dockan! Procenten blev 66,3 och vi knep den 5:e och sista placeringen!

Superfina rosetter och Dockan klär fint i grönt!

Härligt roligt att vi plockar placeringar även när det inte är perfekt, nu ska vi hem och träna mer inför kommande tävlingar, nu är vi igång!!!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan & Måns på programträning!

Av Märit Olofsson Näss - 19 mars, 2022 | 0 kommentarer

Idag var min uppgift att hålla i 7-årsverksamheten med Måns och Gnistan på programträning på Salvartorp för Yvonne Sjödin. Roligt och nyttigt att träna på att tävla och båda herrarna behöver nya miljöer att prestera i!

Fina Måns, jag gillar verkligen hans ridbarhet!

Först ut var Måns, Miras ponny som jag hjälper henne att utbilda. Vi testade på LA:1, som han egentligen inte är riktigt klar för, då jag inte trimmat så mycket skänkelvikningar, galopp-halt mm. Han var jätteduktig och cool i ny miljö med dressyrstaket, domarbord och publik och klarade det mesta med glans! Fina 64,2 % och nu lämnar jag tyglarna till Mira för att de ska starta LB och LC i Eskilstuna på tisdag!

Duktig i sin första LA och nu får Mira och Måns tävla kommande vecka!

Sedan var det Gnistans tur och vi gav oss i kast med FEI inledande program för 7-åriga hästar, som motsvarar MA:1 i svårighetsgrad. Jag är verkligen glad och stolt över Gnistan som idag gjorde sina första piruetter och serier på uppvisning och visst missade vi en del grejer, men på det hela taget en härlig känsla och många riktigt hightlights!!!

På väg upp i St Georges, Gnistan ger mig gåshud!

Procenten landade på ca 67-68 (lite oklart då arrangören tyvärr skrivit ut fel protokoll, så vi fick improvisera lite) och en härlig känsla av att här har jag en riktig stjärna på gång!

Duktig, duktig, duktig!

Med mig och Måns åkte även vår stallkompis Eva och Tinkerbelle med för att träna på LB:1. Det gick även det fint även om formen blev lite låg ibland, det korrigerades med Yvonnes hjälp och blev mycket bättre när Eva fick rida om travprogrammet!

Eva och Tinkerbelle!

Nu har vi tre trötta hästar som solade och sov gott i hagarna på eftermiddagen och är mycket rikare på dressyr-erfarenheter!

Kategorier
Okategoriserade

Dockan 2:a på Strömsholm!

Av Märit Olofsson Näss - 18 mars, 2022 | 0 kommentarer

Det blev en rolig årsdebut med mycket mersmak för Dockan idag! Dagens uppgift var en St Georges på Strömsholm som kändes lagom för Dockan att få börja med efter vinteruppehållet.

Duktiga Dockan inleder säsongen med en fin 2:a placering i St Georges!

Jag valde att inte tagga henne för mycket på framridningen, det brukar hon fixa så bra ändå när vi kommer in. Så lite förvånad blev jag allt när hon blev lite spänd-försiktig istället och jag fick trycka på mer än jag trott…
Stabil och säker är hon ju nästan alltid och med bara någon liten detaljmiss så fick vi ihop 66,6% och med det tog vi en fin 2:a placering i ett tufft startfält!

Glad för fin häst och fin rosett idag!

Härligt, härligt och ändå känslan av att vi har så mycket mer att ge! På söndag blir det Int 1 för oss och då ska jag sätta lite mer tryck i ritten!

Kategorier
Okategoriserade

Mira tränar, Gnistan tävlar & Lexi fyller år!

Av Märit Olofsson Näss - 14 mars, 2022 | 0 kommentarer

Oj oj oj, denna helg har verkligen varit maxad med häst-aktiviteter!!!

Mira och Måns har varit med om sin första träningshelg tillsammans. Ponnygänget i Segersta arrangerade träning för Karin Persson i lördags och programträning för Eva Nihlbrink igår och Mira och Måns var med hela helgen. Träningen för Karin var supernyttg och Mira fick otroligt mycket fina tips av Karin, mycket fokus på hörnpasseringar och lösgjordhet. Såååå nyttigt!

Finaste ponnyekipaget Mira & Måns på träning!

Söndagen red Mira igenom LB:1 och såklart var Måns lite trött efter lördagens träning och att ”bo borta” för första gången, men de kom igenom på ett fint sätt! 65,5% och många fina tips av Eva att ta med sig i fortsatt träning blev resultatet!
Så stolt över Mira som utvecklas hela tiden, vill lära, suger åt sig som bara den och dessutom sitter en hel dag och småfryser för att kolla på sina klubbkompisars träning!

Hemma igen efter en träningshelg med övernattning!

Igår var jag och Gnistan i Fagersta för att återigen träna på nya tävlingsmiljöer. MB:1 för dagen, men nu med sikte på att kunna gå ut i MA-klasser inom kort.
Gnistan var verkligen superfin!!! Så härlig på banan har han faktiskt aldrig varit och det känns som att vi kan gå upp i klass utan större bekymmer nu.

Gnistan poserar med dagens rosett!

En ”förfärligt läskig” solkatt gjorde tyvärr att vi fick ett par stora missar varav två med koefficient på, men trots det 67,9%! I detta korta program kostar missarna många procent, så jag är glad över den ”lägsta nivån” vi ändå håller.
Vi fick en fin andraplats i klassen, på exakt samma poäng som segraren, som dock hade lite högre på allmänt intryck och därmed sätts före i prislistan.
Nu tränar vi på för att så småningom ta oss an MA & 7-årsklasser!

Vår älskade maskot Lexi, 1 år och födelsedagskalas med många paket!

Efter detta så firade vi vår underbara lilla Lexi som fyllde 1 år igår, 13 mars!!! Så mycket kärlek vi får av denna underbara varelse, söt som socker och med en massa attityd! Så skönt också att hennes patella-operation gått bra och hon är helt återställd.

Vi låg inte på latsidan i lördags heller, efter Miras träning tog jag mig till Södertälje för en St Georges med Caol Ila. Men den kvällen ska helst ”glömmas bort” för stackars Suzanne som äger Caol Ila (Lillan). Först glömde hon sporrarna & jag fick låna, men tyvärr alltför skarpa för Lillan, som behöver ”tagga ner” på banan. Många missar då hon ”varvade” alltför mycket (64,3% trots detta). Sedan pajade hennes lastbil när hon skulle hem och Lillan/Suzanne fick skjuts hem av snälla Gabbi, som tävlade sin Fiorucci i klassen efter!