Kategorier
Ej kategoriserad

Vinst i Int 1 kür!

Av Märit Olofsson Näss - 31 juli, 2016 | 0 kommentarer

Dagens snabbtripp tur och retur Falun blev väldigt lyckosam. Strolchi var nog det finaste och mest ”på hugget” som han varit inne på banan på länge, men med det så blir det även lite mer svårmanövrerat mellan varven. Han lägger ibland in lite egna specialeffekter plus att jag får svårare att väga av hjälperna. Men vad sjutton gör det när han är glad, pigg & på tårna!?! Det är ju så jag vill ha honom och det jag ska bli ännu bättre på att manövrera!

Bild till blogginlägg


Härlig och massa energi på banan. Fina Strolchi!

Lite småmissar men en härligt energisk Strolchi och vi fick 70,8% i dagens Int 1 kür och vi vann klassen. Detta var min sjunde vinst i rad nu och jag har verkligen hamnat i en väldigt bra och positiv spiral för tillfället!!! Flytet från Hagfors håller i sig och det får gärna stanna kvar 🙂

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet!

Detta var även den sista omgången i Dressyrringen Int 1 kür cupen som ridits i 12 omgångar runt om i landet, 6 st i södra och 6 st i norra Sverige.  Med min fina placeringssvit 2:a, 1:a, 2:a och dagens 1:a plats så har jag nu säkrat en plats i Finalen som går i Kimstad, Norrköping den 28 augusti. Det ska verkligen bli superskoj att få visa min Int 1 kür en sista gång, efter det så lämnar vi lilla rundan och satsar helhjärtat vidare i mellanrundan med siktet inställt på Grand Prix! 

Bild till blogginlägg


Strolchi vann idag karriärens 40:e täcke. Garderoben sprängs snart!!!

Jag hann även iväg en sväng i morse hem till Bitte Philipsson och Riders Brands som jag har ett fint samarbete med och sponsring av en hel del utrustning. Jag har beställt massa nya fina ridbyxor och tröjor och så fick jag med mig lite bling-bling hem också 🙂 

Bild till blogginlägg


Nytt fint bling till håret från SD Design! 

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi och Dockan avslutar med varsin seger!

Av Märit Olofsson Näss - 24 juli, 2016 | 0 kommentarer

En helt otrolig helg i Hagfors är över och vilket fantastiskt framgångsrikt meeting det blev för mig, Strolchi och Dockan!!! Jag avslutade meetinget med att även vinna mina två starter idag. Helt galet att på sex starter med två hästar vinna varenda en!

Bild till blogginlägg


Sex starter och sex blågula! Vilken magiskt framgångsrik Värmlandsresa!

Dockan gick idag ännu en LB:3 och var idag väldigt ”i ramen” mellan hand och skänkel och väldigt reglerbar. Utöver en dålig halt och en väldigt ”slingrig” skritt så gick hon jätte jätte fint och vi fick hela 76,5% med bl.a en 9:a på en mellantrav! Detta gav såklart ännu en seger, dockans fjärde under meetinget och ännu ett täcke!

Bild till blogginlägg


Dockan har varit säkerheten själv och levererat rundor på 72,7 – 76,5%!

Strolchi fick ju en vilodag från tävling igår mellan sina starter och han tyckte det var toppen med en tur i skogen som omväxling. Han hade verkligen laddat batterierna och i vår Int A idag så kändes väldigt många saker riktigt, riktigt bra! Jag tycker ju att piaff från skritt är svårare än passage-piaff-passage (som i fredagens Int1B) men idag klarade vi av det bra. Fina bytesserier i både vart annat och varje språng och en fin första piruett gör att vi får rätt höga procent trots att piruett nr två blev hel-kraschad. Jag får ta på mig den missen då jag idag centrerade dom ännu mer och det höll inte riktigt på slutet då Strolchi började bli lite trött….

Bild till blogginlägg


Full fräs på ärevarvet för Strolchi iförd sitt 39:e vinsttäcke i karriären!

65,8 blev den totala procenten varav 66,3 och 67,2 av två domare och så ”bara” 63,9 av en och vi vann även denna klass!!!

Strolchi och Dockan blev båda två med sina fina segrar tvåa i meetingpriset i stora respektive lilla rundan. Som sagt, en helt makalös jackpott i Hagfors, detta kommer jag att må gott på lääänge!

Bild till blogginlägg


Måste ha varit Dunderhonungen som gjorde susen & alla segrar 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner igen!

Av Märit Olofsson Näss - 23 juli, 2016 | 0 kommentarer

Kopieringsmaskinen Dockan producerade ännu en riktigt fin runda i LB:3 i morse, 74,4% och ännu en seger för oss! Detta var Dockans tredje seger och min fjärde (på 4 starter) detta meeting, helt galet skoj med så fina hästar och att vi verkligen levererar så bra rundor hela tiden!

Bild till blogginlägg


Ökad trav är lite av Dockans specialitet!

I en sport där så mycket kan hända och vaje dag som hästarna har hälsan och arbetsglädjen är bra dagar så är det bara att njuta av flytet vi är inne i 🙂

Bild till blogginlägg


Ännu ett fint täcke, Dockan ekiperar sig verkligen nu!

I morgon är det söndag och sista tävlingsdagen på denna verkligt fina anläggning och ett otroligt bra arrangemang av Hagfors-Uddeholms Ridklubb. Dockan går ännu en LB:3, sedan är det dags för henne att kliva vidare upp i klasserna. Strolchi ska ta sig an en Int A och jag ser fram emot att fortsätta i de ”lätta GP-klasserna” och jobba på att få Strolchi alltmer trygg i den ”kostymen”!

Kategorier
Ej kategoriserad

Ytterligare vinster i Hagfors!!!

Av Märit Olofsson Näss - 22 juli, 2016 | 0 kommentarer

Vilket galet härligt flyt jag har här i Hagfors. Gårdagens vinst med Dockan följdes upp med två ytterligare segrar på två starter, ett äkta hattrick!!!

Bild till blogginlägg

Strolchi gick idag sin andra Int 1B och gjorde det på ett strålande fint sätt. Jag kan egentligen inte klaga på något alls i ritten, det finns ju detaljer som ska bli mycket bättre med mer rutin och styrka, men vi presterade verkligen på bästa sätt utifrån våra förutsättningar. Första piaffen blev lite trevande och i två delar, något stora piruetter, men ändå med fin energi och en lite slarvig ingång i första halt och hälsning, men i övrigt ett prickfritt program! Fina bytesserier, fina andra repris med passage-piaff-passage och en riktigt bra sluta-sax bland höjdpunkterna.

Bild till blogginlägg


Fin rosett och täcke och seger i Int 1B!!!!

Jag blev verkligen superglad över vinsten och den fina procenten 67,2 och min tredje vinst på tre starter, snacka om flyt 🙂

Bild till blogginlägg


Full rulle på ärevarvet på en väldigt glad Strolchi!

Tidigare i förmiddags gick Dockan en LB:3 på ett väldigt fint och stabilt sätt. Inga missar, väldigt fin att rida inne på banan och hon börjar bli så trygg och avspänd i tävlingsmomentet att jag nu börjar kunna sätta lite tryck i henne i programmen!

Bild till blogginlägg

Vi fick hela 75% för vår uppvisning och ännu en seger! Hon övertygar verkligen och vi kommer snart att öka svårighetsgraden.

Bild till blogginlägg


Dagens domare Charles Jonsson delar ut pris.

Bild till blogginlägg


Dockans andra täcke i rosa passar fint med rosa kant 🙂

I morgon får Strolchi vila för att gå en Int A på söndag och Dockan får springa en LB:3 till.

Vi har det verkligen superbra på fantastiskt fina tävlingar och idag åkte vi till stranden och badade på kvällen, till Mira och Linas stora lycka 🙂

Bild till blogginlägg


Familjemys med Strolchi i solen!

Bild till blogginlägg


Dockan, Strolchi och Maxi bor fint i svala permanentstallar!

Nu väntar grillning, middag och lite segerfirande med bubbel med goda vänner bl.a Natta (Nathalie Borin) som idag debuterade MA:1 med sin Roulette och kom 3:a på 63%!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Bra start på HURK-dressyren!

Av Märit Olofsson Näss - 21 juli, 2016 | 0 kommentarer

Nu är verkligen hela ”familjen Taikon” på utflykt!!! Vi är i på Hagfors Uddeholm Ridklubbs för ett 4-dagars meeting: jag, Mira, Lina, Katarina och Jessica med Strolchi och Dockan. Med i lastbilen var även Cosby som inte fick plats i Kjerrmans egen B-kortsbil (de har även Edelman med) och så bor Anne som rider Jessicas gamla hopphäst Maxi Clay med oss i lastbilen. Full rulle överallt alltså 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Lina gosar med Dockan!

Det är första gången jag är här på HURK-dressyren och det är verkligen ett superfint arrangemang hittils, bra uppstallning, fina banor, jättetrevliga funktionärer, fint väder och till och med superbra bakgrundsmusik!!!
Idag var det bara Dockan som startat och efter att jag känt att jag pressat henne lite för snabbt upp i klasserna så backade jag ett steg och hon får gå LB-klasser under detta meeting. Idag var det en LB:1 på schemat. Jag tycker ju inte alls om programmen på 40-meters banan, men idag fick det bli så.

Bild till blogginlägg


Träning på banan igår, nyttigt för en ung häst att känna på miljön innan start.

Dockan gick ett superfint program idag!!! Hon var verkligen ”med mig”, framme för hjälperna, avspänd och i fin lösgjord form! Vi fick fina 72,7% och vann klassen, härlig start på ett fint meeting 😉
Och jag glömde ju nämna att arrangemanget även omfattar väldigt fina priser!>

Bild till blogginlägg


Fint täcke i värmen, Dockans första segertäcke!

I morgon går vi ut i en LB:3 (åh så skönt med 60-meters bana igen!!!) och Strolchi ska ut och gå Int 1B. Strolchi tränade väldigt fint på banan idag och vi laddade även med en träning för Jeanna i tisdags!

Bild till blogginlägg


Strolchi på banan vid morgonens träningspass.

Nu blir det middag med hela ligan här och så ska vi såklart fira dagens seger lite! Ny rapport från djupaste Värmland kommer imorgon 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Träna, träna, träna!

Av Märit Olofsson Näss - 3 juli, 2016 | 0 kommentarer

Just nu är jag inne i en intensiv träningsperiod och är ofta hos Jeanna på Segersta och trimmar både med Strolchi och Dockan. Det är verkligen superroligt och Jeannas träning och metoder passar mig väldigt väldigt bra! Det är supernoga med varje minsta lilla detalj, fokus på att få hästarna framför skänkeln och uppe/loss i formen.
Framförallt Strolchis piaff och passage har blivit så väldigt mycket lättare att rida och kvaliteten har höjts på ett otroligt bra sätt sedan jag började ta hjälp av Jeanna!

Här är lite bilder från förra veckans träning:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg