Kategorier
Ej kategoriserad

Trött Docka & läskig vattenpöl!

Av Märit Olofsson Näss - 30 augusti, 2020 | 0 kommentarer

I dagens St Georges i Kimstad blev det om än ännu mer svårridet… Inget regn idag, men en stor pöl kvar (den enda) i ena hörnet och den tyckte Dockan var usläskig!!! Utöver det så var hon lite trött efter att ha simmat i sandblandat vatten i gårdagens klass, så jag fick lite ont om energi plus 4-5 stora missar i pölen vid F… Allt från att hoppa 4 m in i banan i travöppnan till att jag missade ”fyrorna” som avslutas vid F.

Bild till blogginlägg


Dockan kämpar på och ökar fint på den regntunga banan.

65,2% känns som bra betalt med så många stora misstag, så däremellan är hon ju väldigt fin och det skrev domarna också! Vi hamnade 5:a, 3 placerade, så precis utanför placering och bara ca 1,5% från segraren.
Nu får Dockan lite vila och skogsturer så att vi är fulla av energi tinn lag-SM på Strömsholm till veckoslutet! 

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan duktig i kür!

Av Märit Olofsson Näss - 29 augusti, 2020 | 0 kommentarer

Jag kan inte annat än hylla min tappra Docka!!!

Bild till blogginlägg


Dockan. Sååå duktig i dagens ösregn!

Idag har vi visat upp vår nya Int 1 kür på tävling i Kimstad och attan vilken tapper kämpe Dockan är. Det ösregnade, banan var superplaskig och tung och det var riktigt svårridet. Vi kom igenom küren bra till musiken och utan egentliga missar, men såklart svårt att rida ut ordentligt när förutsättningarna inte var de bästa.

Bild till blogginlägg


Så roligt att rida vår kür, trots allt vatten!

Bild till blogginlägg


Full galopp!

Vi fick verkligen superfina poäng och väldigt bra på de artistiska betygen, vilket jag såklart blir jättglad över! Totalt blev det 69,5%! Vi gjorde küren i februari med sikte på Dressyrringens Int 1 kür cup, men som det mesta annat i spåren av Corona, så är den inställd, så det var verkligen kul att få rida igenom programmet på tävling. Synd att inte fler ryttare tar chansen att rida kür, jag var den enda startande i klassen, så jag vann ju såklart!!! Eller kom sist 🙂
Oavsett vilket så är jag supernöjd med ritten och procenten och en rosett och priser var en extra bonus!

Bild till blogginlägg


En seger är en seger!!!

Nu laddar vi om för en St Georges i morgon! Jag håller tummarna för att regnet går över och att banan blir lite torrare!

Bild till blogginlägg


Dockan fick avbryta sin framridning och vara prisutdelningshäst åt Mads i GP-kür!!! Fint att få GP-rosett utan att ens ha deltagit och att vara stand-in åt fina Jimmie Choo 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Rosettplockaren Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 23 augusti, 2020 | 0 kommentarer

Dockan börjar bli lite av en kopieringsmaskin och en riktig rosettplockare!!!

Bild till blogginlägg


Dockan är härlig och glad på banan och kämpar glatt på!

Idag var vi i Hammarö i Karstad för en St Georges med Dockan/Quintana. Jag är supernöjd med henne, helt utan missar och väldigt fin att rida och som alltid glad och ambitiös. Procenten var tyvärr inte så höga, vi fick 66,9%, men det gav en fin 2:a placering!

Bild till blogginlägg


Efter-ritten fotot!

Vi radar upp fina rundor från höga 66 upp emot 68% och hon känns stabil och fin hela tiden. Bara att nöta på så kommer de riktigt höga procenten med lite till i styrka, stabilitet och lösgjordhet!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan fortsätter vinna!

Av Märit Olofsson Näss - 9 augusti, 2020 | 0 kommentarer

Igår var det dag 2 på Gripen med St Georges för Dockan igen. Denna gång tycker jag att hon var lite mer igenom och ”självklar” än i fredags och ännu en runda utan missar. Jag trodde på lite högre procent denna gång, men icke det utan vi landade på 67,4% och en fin andraplats och det är jag såklart nöjd med då konkurrensen var hög!

Bild till blogginlägg


Finaste Dockan är en rosettplockare av rang!

I dagens St Georges, den sista av tre tävlingsdagar på Gripens meeting, så spända jag bågen lite mer. Jag taggade henne lite mer och satte mycket mer tryck och tyckte verklige att Dckansvarade upp och blev många snäpp finare i hela uttrycket. Tyvärr tre ganska kostsamma missar, men en väldigt fin känsla i övrigt. Jag är därför väldigt nöjd med 66,7 % trots det!

Bild till blogginlägg


Jag är väldigt glad för denna ambitösa och härliga tjej!

Jag är såklart också väldigt gladöver att vi vann klassen! Härligt att få en rad av 1:a, 2:a och 1:a i dessa tre klasser vi startat under helgen, Dockan är verkligen en klippa!!!

Bild till blogginlägg


Helgens fantastiska rosettskörd!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 7 augusti, 2020 | 0 kommentarer

Äntligen fick jag semester igen, det fina, soliga och varma vädret infann sig och Dockan slog till och vann sin St Georges!!! En väldigt bra fredag med andra ord!

Bild till blogginlägg

Värmning i värmen!

Denna helg startar jag Dockan i tre St Georges från fredag – söndag vid de fina och traditionella augustimeetinget hos Gripens Ryttarförening och idag fick vi alla kämpa ordentligt i den nästan 30-gradiga värmen.
Dockan skötte sig superfint trots värmen och gav mig en riktigt fin ridkänsla och utan några större missar alls. För de riktigt höga poängen behöver jag ett snäpp till av lösgjordhet, bärighet och styrka, men som sagt en väldigt fin runda med 67,7%.
Bild till blogginlägg

Vackra Dockan poserar i det fina grset som hon helst vill äta upp!

Väldigt roligt att denna fina procent räckte till en seger i klassen med väldigt tuff konkurrens! Vi vilar nu upp oss inför ännu en ny St Georges i morgon, håll gärna en tumme för oss!
Bild till blogginlägg

FInaste tjejerna i världen med fina segerrosetten!

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan vinner och tar hem meetingpriset!

Av Märit Olofsson Näss - 2 augusti, 2020 | 0 kommentarer

Idag var min Gnista betydligt beskedligare och det märktes att vi gjort två dagar av tävling. Han kändes superfin direkt på framridningen och jag kände att jag inte hade supermycket ”bensin kvar i tanken”. Jag valde då att skritta rätt mycket och bara göra honom lite varm och igång till start.

Bild till blogginlägg


Härliga Gnistan, så fin på uppvärmningen idag!

Bild till blogginlägg


Så glad för denna unga talang!

Väl inne på banan så fick jag lite mer tryck under fötterna, men han var väldigt avspänd och lösgjord samtidigt. Vilken härlig känsla han ger mig, och idag inte en miss i programmet heller! Visst finns det lite detaljer som kan bli ännu bättre, men en härlig runda som belönades med hela 75,8%!!!

Bild till blogginlägg


Ännu en fin seger efter personbästa för oss i LB med 75,8%!

Vi vann klassen och med denna fina procent så vann vi även meetingpriset för hela helgen!!! Så roligt och härligt att få så fina procent och lovord för min fina härliga Gnista!!!

Bild till blogginlägg


Två segrar & en tredjeplats med höga procent gav oss även helgens meetingpris!

Bild till blogginlägg


Gnistan trivdes fint i boxen och vi på de superfina tävlingarna i Gyttorp!

Bild till blogginlägg


Nu får min fina Gnista lite lugnt jobb och vi smälter helgens härliga ritter!

Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan vinner!!!

Av Märit Olofsson Näss - 1 augusti, 2020 | 0 kommentarer

Härliga Gnistan gick som ett spjut i dagens LB:3 och vi fick fina 73,5% och vann!!!

Bild till blogginlägg


På promenad vid den vackra sjön med dagens snygga rosett!

Jag är absolut mest nöjd med hur jag börjar förstå hur denna unga talang fungerar och hur jag ska hatera och manövrera honom. Idag blev Gnistan väldigt brydd över sin omgivning i slutet av framridningen. Han blev upprörd som sjutton av hästar som gick på vägen intill och en annan som gnäggade mycket och jag fick en hel del märkliga rörelser som inte hör till dressyren…. Jag fick honom lugn och fin genom att jag valde att inte konfrontera honom utan bara vänta ut honom så att han blev trygg med mig!

Bild till blogginlägg


Posering inför start!

Väl inne på banan så fick jag honom fin och framme direkt och han var verkligen helt med mig. En superfin känsla, Gnistan som bara lyssnade på mig och inga missar alls gav den fina procenten 73,5 och seger i klassen! Det är ju alltid lite extra kul att vinna, men idag är jag även så otroligt glad över att jag börjar hitta rätt metoder och rutiner för att manövrera en känslig talang med en del egna påhitt 🙂
Han kommer att bli en stjärna!!!