Kategorier
Ej kategoriserad

Dressyrdiplom för Allan!

Av Märit Olofsson Näss - 30 maj, 2014 | 0 kommentarer

Så var det äntligen dags för Andamans (Allans) stora dag i sitt 3-åriga liv: 3-årtstest på Högbo Ridklubb! Allan skötte sig verkligen som den superschyssta kille han är! Han var visserligen lite stökig att fixa fin i morse, men sedan skötte han nya miljöer och visningen på ett mycket bra sätt.
Han visade sina gångarter på ett avspänt och schwungfullt sätt, sprang fint och för dagen, och med den styrka han har, på sitt max. Han fick 8, 8 och 7,5 på gångarter (skritt, trav, galopp). Att han inte är en hoppstjärna visste vi redan. Han gjorde vad han skulle och har en begränsad hoppteknik. Han fick där betygen 5 på teknik och 6 på temperament.

Bild till blogginlägg


Allan kasserade in många vuxenpoäng idag. Dressyrdiplom och A i uppförande!

Han gjorde sedan ett mycket fint ridprov. Han är verkligen lösgjord och fin att rida på, är fint på tygeln hela tiden och med väldigt fina galoppfattningar i fin form! Betygen 8 och 8 kändes ganska snålt… Men det kan kvitta, han var ju godkänd på ridprovet och dämed kunde vi kvitta ut ett gångartsdiplom då den totala dressyrpoängen blev 47!

Bild till blogginlägg


Allan, jag och Patric Gullberg nöjda efter dagens prestation.

Jag har haft hjälp av ett väldigt duktigt team under dagen. Patric Gullberg visade Allan på bästa sätt för hand, så bra kan inte jag springa! Jessica groomade som alltid perfekt så jag har dagens snyggaste häst och Katarina var med och supportade lite här och där (löshoppning, puts, hålla osv).

Bild till blogginlägg


Allan med sin stolta matte Jennie och hennes son Axel.

Nu har Allan åkt hem till sin ägare, Jennie Arvenäs för att hon ska få rida in sig lite på honom och sedan blir det lite sommarvila. Allan är såklart välkommen tillbaka om tillfälle finns, han är verkligen en toppenkille!

Kategorier
Ej kategoriserad

Vi vann meetingpriset i lilla rundan!

Av Märit Olofsson Näss - 25 maj, 2014 | 0 kommentarer

Ännu en fantastisk tävlingsdag! Idag var det återigen soligt, varmt, grönt och skönt på Djurgården. Int 1 är ett program jag verkligen gillar att rida och Strolchi verkar också trivas bra med det 🙂
Idag fick vi till en nästan helt prickfri runda! Strolchi var lite trött i värmen, men väldigt lösgjord, avspänd och med på noterna. I första piruetten fick vi nästan ett avbrott, men räddade det (6:or på den trots det) och i övrigt inget att klaga på!
Domarna var jämna i bedömningen och jag fick 69,6% och med det en 4:e placering i klassen! Det var väldigt hög klass på dagens Int 1. Segraren hade 70,7% och min klubbkompis Sara Rubin på Di Angelo som var 5:a och sistaplacerad hade 69,2% och därefter flera ekipage på 67-68%….

Bild till blogginlägg

Strolchi fixar fina procent och placering igen!

Då jag var tvåa igår, dagens 1-3:e pristagare inte red igår så tog jag och Strolchi hem meetingpriset i lilla rundan!!! Priset var en övernattning för två personer inklusive måltider på Clarion Wellington (Storgatan i Stockholm). Vilket fantastiskt pris att få 🙂
Dagens klass gav också en hel hoper med priser som brukligt är på Djurgården: 2 biobiljetter, 2 fribiljetter till moderna museet, VIP-kort på Norra Brunn, presentkort på restaurangen Cassis (Narvavägen) och på Kentaur, svamp, hink, putsgrejer, en slipmaskin, dvd-filmer, böcker, quiz mm mm. Vilka sponsorer de har, Djurgårdens Ridklubb!

Stort tack till Djurgårdens Ridklubb för välarrangerade tävlingar med lyckad väderbeställning, trevliga funktionärer, fin VIP-hörna med god mat och dryck och så alla dessa fantastiska priser!!!

Ett speciellt tack och grattis på Mors dag går idag till min mamma, Katarina! Utan henne skulle inget av detta fungera och hon är fantastisk med Mira och Lina som älskar att vara med oss på tävling!!!

Måste passa på att gratta mina duktiga klubbkamrater i Djursholms Ridklubb:
Sara och Di Angelo var placerad precis bakom mig båda dagarna (3:a och 5:a) och därmed tvåa på meetingpriset i lilla rundan!
Eva Ulf och Fink var 2:a i både Int 2 och GP kür och vann med det meetingpriset i stora rundan! Härligt härligt 🙂

Dagen avslutades med att Allan fick löshoppa och det gjorde han riktigt bra! Känns bra nu inför hans 3-årstest i Högbo på fredag, ska bil spännande!

Kategorier
Ej kategoriserad

Prisregn på Djurgården!

Av Märit Olofsson Näss - 24 maj, 2014 | 0 kommentarer

Dags för det årligt återkommande och alltid lika roliga meetinget på Djurgården. I strålande sol, 29 graders värme och på en bana inramad av härlig grönska så var det St Georges på programmet idag.

Bild till blogginlägg


Soligt och grönt på fina Djurgården!

Bild till blogginlägg


Full galopp på prisutdelningen!

Strolchi skötte sig som vanligt som en prins! Jag hade väldigt fin ridkänsla och han var avspänd för att vara en ”första dag” på ett meeting. Banan är ju rätt trång och lite svårriden, det gjorde att vi fick två ganska kostsamma missar, men i övrigt en fin känsla.
Vi fick 69% och med det en andraplats ett startfält med 22 duktiga ekipage!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning med massor av priser!!!

Och som alltid så är det en vinst att vara placerad på Djurgården!!!! Vilka fantastiska sponsorer och priser! Vi fick bl.a:
Ett täcke, ett schabrak, hörlurar, smycken, böcker, dvd-film, schampo mm och presentkort på bio, cupcakes, O”learys och så det allra bästa av allt:
2 åkband och årskort på Gröna Lund 🙂
Efter alla år jag startat på Djurgården och alla placeringar jag tagit så lyckades jag äntligen få Gröna Lunds-priset!!!! Tjohooo, vad kul jag ska ha!

Bild till blogginlägg


Massa mys på Djurgården med matsäck och hela ”leklandet” med!

Kategorier
Ej kategoriserad

Ålandstävlingen avslutas med två segrar!

Av Märit Olofsson Näss - 18 maj, 2014 | 0 kommentarer

Vilken härlig avslutning jag fick på Ålandsmeetinget: både Strolchi och Max vann sina klasser!!!

Strolchi och jag startade i en Int 1 kür med 11 deltagare. Vi startade tidigt i klassen (nr 3) och fick in en riktig fullträff i vår första kür tillsammans! Jag har en musik som hängt med ett tag nu, fast inte visats upp så många gånger, med bara svenska schlagerlåtar. T.ex Diggiloo diggiley, Tusen och en natt, Michelangelo mfl. Jag tycker musiken är jätterolig att rida till och jag får ofta kommentarer som: man blir glad, vill dansa och det svänger!!!
Med en ganska hög svårighetsgrad och inga missar idag så fick vi hela 72,2%. Det gav oss ännu en seger och Strolchis facit blev 2:a, 1:a och 1:a på sina tre starter. Han är ju en riktig stjärna!

Bild till blogginlägg


Fin seger i dagens Int 1 kür!

Denna kür var en deltävling i en cup i Finland med final vid Helsinki Horse Show i oktober. Jag har nu en liten chans att kvala till den finalen, och vi ska nog därför försöka ta oss till Finland en gång till i sommar för att säkra en plats till Helsinki HS 🙂

Efter Stolles prisutdelning var det bara att direkt hoppa över på Max som idag skulle gå en LA:4. Max var väldigt mycket mer avspänd, det kändes redan på framridningen. Han var sedan ”med mig” på ett väldigt fint sätt inne på banan och förutom ett dåligt enkelt byte, så klarade vi programmet prickfritt. Vi fick 65,3% och vann klassen! Härligt att ta två segrar på samma dag! Och så skönt att det släppte så fint för Max inne på banan. Det var vekligen skillnad på hans program från fredag till söndag!

Bild till blogginlägg


Max vill inte vara sämre än Stolle, så han fixade ett täcke och rosett han med!

Vi har haft en alldeles fantastiskt fin weekend på Åland! Arrangemanget var av verklig toppklass. Fina permanenta boxar på travet med skötselspiltor utomhus. Dessa var verkligen toppen då solen sken på oss alla dagar och idag blev det till och med riktigt varmt! Vi har fått ett fantastiskt fint och trevligt bemötande av alla funktionärer, fina banor, bra premier och en supertrevlig ryttarmiddag med god mat!
Jag åker gärna tillbaka till Åland igen 🙂

Det enda som inte var toppen var täckningen på telefonerna. Därmed så tog det väldigt lång tid att blogga och lägga upp bilder, så här kommer ett par bilder till från helgen:

Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Hur man tar sig ur en lastbil på fullproppat bildäck… Inte lätt 🙂

 

Kategorier
Ej kategoriserad

Åland dag 2: Strolchi segrar!

Av Märit Olofsson Näss - 17 maj, 2014 | 0 kommentarer

Denna dag blev allt så mycket bättre!
Max inledde med en LA:2 och nu var han helt med på mina noter! Väldigt mycket mer avspänd inne på banan och han lyssnade på mina hjälper och väntade på dom. Lite små detaljer som kan bli bättre såklart, men överlag en helt ny nivå mot gårdagen! Vi fick exakt 65,0% av båda domarna, jämt värre. Det blev en plats precis utanför placering. Jag är jätteglad över att det blev så mycket bättre på andra försöket!

Bild till blogginlägg


Max i fin galopp i collectingring!

Strolchi gick i dag en St Georges och idag gjorde han det som den stjärna han är!!! Trots att han var lite trött idag så tog han min ridning väldigt bra och var betydligt mer avspänd mot gårdagen. Inga missar alls och domarna gav oss 69,9% och med dessa fina siffror så tog vi hem segern med nästan 2%!
Det är härligt att rida en häst som Strolchi som har gummisulor, dansar fram och alltid vill göra sitt bästa 🙂 Jag är priviligierad!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlingsdag 1 på Åland

Av Märit Olofsson Näss - 16 maj, 2014 | 0 kommentarer

Strolchi var först ut i detta tredagarsmeeting på Åland. Klassen var för oss helt ny, FEI:s individuella mästerskapsprogram för Young Riders (MA). Strolchi skötte sig superfint inne på banan och gav en väldigt fin ridkänsla. Tyvärr blev han lite spänd i galoppen, vilket resulterade i ganska många missar. Kändes som han tyckte det var lite läskigt med alla nya vägar… Vi fick 66,4% och kom med dessa procent tvåa, hårfint efter en YR från Finland som rider i landslaget. Kul med ännu en fin placering trots att det finns mycket som kan vara bättre!

Bild till blogginlägg


Full galopp på ärevarv! Strolchi fortsätter plocka placeringar 🙂

Sedan var det Max tur att visa upp sig i ett finländskt LA-program. Max har ju på sista tiden varit lite busig och småfräck på banan och han testade även mig lite på banan. Jag fick alltså koncentera mig på att få honom framför skänkeln och att inte busa till det alltför mycket. Tror att jag fick igenom en hel del idag, men det blev även många missar, så rent tävlingsmässigt blev det ganska sådär. 61% och i mitten. Vi tar nya tag i morgon!

Bild till blogginlägg


Strolchi och Max trivs bra på sina ”hotellrum”!

Just nu sitter vi i solen och äter chips och tar en fördrink, snart väntar middag. Vi är på en riktigt fin tävlingsplats och njuter i fulla drag av härlig tävlingsatmosfär!

Kategorier
Ej kategoriserad

Åland

Av Märit Olofsson Näss - 15 maj, 2014 | 0 kommentarer

Lastbilen packad med mig, Katarina, Jessica, Strolchi och Max och så bar det idag av till Åland! Jag ska nu tävla i tre dagar med Strolchi och så fick även Jessicas fina hopphäst Maxi Clay följa med. Stolle går MA, St Georges och Int 1 och Max ska gå tre st LA-klasser! Ska bli jättekul att rida på en helt ny arena och med mestadels nya, finska domare. I morgon kl 14 drar det igång!

Bild till blogginlägg


På väg!

Bild till blogginlägg


Max inför träning på Ålandstravet.

Kategorier
Ej kategoriserad

Mira 6 år!!!

Av Märit Olofsson Näss - 15 maj, 2014 | 0 kommentarer

Förra veckan, närmare bestämt 6 maj så fyllde Mira 6 år! Hon blev ordentligt firad både på sin födelsedag och sedan med ett stort kalas i lördags! Hon fick bland annat en studsmatta, ridstövlar, kläder, pyssel, leksaker osv.

Bild till blogginlägg


Mira beställde en Sverige- och en Djurgårdstårta, Mamma fick baka 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångar i Eskilstuna!

Av Märit Olofsson Näss - 3 maj, 2014 | 0 kommentarer

Ännu ett meeting med härliga framgångar med Strolchi! Vi har i dagarna två tävlat i Eskilstuna och där bor ju Jessica med familj som äger Strolchi. Jag har alltså bott hos dem och fått härligt god mat, umgänge och även passat på att rida både Max och Tinkerbelle. Både Max och Tinkerbelle har ju stått hos mig för träning tidigare! Kul att kombinera tävling med besök hos Anderssons, alltid lika trevligt!

Tävlingen då? Jo, det har gått väldigt, väldigt bra! Tyvärr hittade jag inte riktigt flytet jag hade i Grums, kanske pga ett mycket hårdare underlag, och jag hade en del kostsamma missar båda dagarna. Men det vägs ju upp av den höga kvalitet Strolchi har i grunden och med många ”highlights” i uppvisningarna!

Bild till blogginlägg

Tvåa i St Georges i solskenet!

St Georges gav oss en andraplats hårfint efter Kin Karaffa och fina Lovestory. I denna klass var allt hårfint, det skiljde endast 2% mellan plats 1 och 10…. Jag fick 66,6% och som sagt en blå rosett!
Bild till blogginlägg

Idag blev det härliga procent och seger i Int 1!

Dagens Int 1 gick totalt sett bättre än St Georges, även om jag hade en del missar. Procenten blev nu trots missarna hela 69,4 och vi segrade i klassen! Härligt kul att vi också inkasserade en 9:a på en mellantrav 🙂
Bild till blogginlägg

Jag passade även på att gosa med påläggskalven, min mors 1-åring Don Helvetico (Donne) som bor hos Jessica!

Kategorier
Ej kategoriserad

Sommarbil

Av Märit Olofsson Näss - 1 maj, 2014 | 0 kommentarer

I måndags var jag hos Din Bil Volkswagen i Täby och fick min nya fina sommarbil! Den är verkligen superfin, ljust brun metallicfärgad och med mörk chokladbrun klädsel/paneler! Så himla fin och fantastisk att köra och dra trailer med 🙂

Bild till blogginlägg

Tack Anna Sandqvist för att du initierade detta unika sponsoravtal och tack min nya sponsorkontakt på Volkswagen Täby: John Lindblom!!! Det kommer att bli superkul att fortsätta samarbetet med John, nu då Anna slutat och går mot nya utmaningar i arbetslivet!