Kategorier
Ej kategoriserad

Födelsedag!

Av Märit Olofsson Näss - 26 juli, 2011 | 0 kommentarer

Idag fyller jag år! Jag brukar skoja och säga att jag fyller 23 varje år, så jag börjar bli bra på det 🙂 Men sanningen är att det är jag fyller 38! Oj vad tiden går fort när man har roligt!!! Firade med supergod middag med min Hans och barnen samt mor, far, bror och så Norea.

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


     Mor och Far                                                              Hans, Pelle och Norea     

Vi åt grillad halloumi, rådjurssadel med pressad potatis, stekta rotsaker och champinjonsås och till eftrerrätt en smaskig hallontårta!

Bild till blogginlägg


Hallontårta – mums!

Tack allihop för de fina presenterna och för en supertrevlig kväll!
Zky och Dorten gjorde också sitt bästa för att jag skulle få en lyckad födelsedag och gick jättefint i morse 🙂

Bild till blogginlägg


Lina firar med en godisnapp!

Kategorier
Ej kategoriserad

Semestern fortsätter

Av Märit Olofsson Näss - 24 juli, 2011 | 0 kommentarer

Den härliga semestern fortsätter, nu på hemmaplan med kortare utflykter. Vi har hunnit bada en del i Lejondalssjön, fixa med hus och trädgård och städa lastbilen efter Falsterbo-trippen. I torsdags gjorde vi en tripp till min bror Pelle, sambo Malin och deras son Marcus i Björnlunda (Gnesta-trakten) där de är och njuter av sommaren. Vi träffades i Mariefred på eftermiddagen för att se på riddarspel och vara på medeltidsmarknad. Det var jätteroligt!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Oj vad duktiga riddarna var på att klyva äpplen, fånga ringar på lans mm, allt från hästryggen i full fart! Vi stannade hos Pelle och Malin till fredagen och ägnade den dagen åt mestadels bad, både i pool och sjön. På väg hem blev det middag på en uteservering i Enköping. En jätte-trevlig liten semsetertripp 🙂

På hästfronten händer det roliga saker! I måndags kom Cosby och Norea till mig för träningsläger. Cosby står i Nils (Trojka-Moonshine) box, då ju Nisse fått välförtjänt bete. Nils går hos mina goda vänner fam Audell på Gudby Gård och kommer hem igen 1 augusti för att börja trimmas till Flyinge i oktober. Alltså får Cosby bo i sin gamla box igen bredvid sin ”brorsa” Zky som är så nöjd med det! Norea bor hos oss och så tränar vi alla hästarna ihop.

Bild till blogginlägg


Lina och Mira förtsätter prova bra ”tandemhästar”, här  på Cosby

Till nästa helg blir det meeting på Ericsberg för alla grabbarna. Norea och Cosby rider MA:1 och St Georges fredag-lördag och jag rider Zky & Dorten i Int 1 på söndag. Ska bli kul!
Till veckan väntar även Tinne-träning på onsdag och så ska vi ut i skärgården och åka båt på torsdag!

Bild till blogginlägg


Strolchi njuter fortfarande av sitt bete! Men snart väntar träning igen 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Dala-semester och Falsterbo-foton

Av Märit Olofsson Näss - 17 juli, 2011 | 0 kommentarer

I måndags morse (11 juli) tog jag tåget till Mora för att möta upp familjen som åkte dit redan då jag for till Falsterbo. Häääärligt att äntligen träffa Mira och Lina och Hans efter 11 dagar ifrån varandra. Så länge har jag inte varit ifrån mina barn tidigare, så det var massa puss & kram och mys då vi sågs igen. Sedan jag kom upp har de knappt släppt mig ifrån sig heller 🙂

Vi har haft en toppenvecka hos Hans föräldrar i Oxberg! Tyvärr var ”farmor” och ”farfar” sjuka hela veckan jag var uppe och ”farmor” Rut ligger nu på sjukhuset med lunginflammation och blodförgiftning…. Hu så hemskt, men nu är det i alla fall under kontroll på sjukhus. Åter till vår vecka i Oxberg: Vi har hunnit med en hel del dopp i ån, Mira och Lina i sina nya flytvästar! Vi har grillat och fikat och umgåtts med en massa släkt och vänner, alla ska ju ”hinnas med” under det årliga sommarbesöket. Onsdagen var den dag som var mest aktivitetsfylld, Hans var uppe och flög med kusin Lena och hennes Rickard, då passade jag, Mira och Lina på att åka till Älvdalens Ridskola och hyra en ponny! I en timme så red Mira och Lina på söta B-ponnyn Lill-Wilma, ett isabellfärgat sto med otroligt gott hull (läs jätte-mage!)!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Mira på Lill-Wilma                                                            Lina väntar på sin tur….

Bild till blogginlägg


….så blev det tandem-ridning!

Efter det så blev det glass-kalas i Älvdalen och på kvällen ett besök på Orsayran. Både Mira och Lina är tokiga i att åka karusell och de tre som fanns fick flera besök.
Nu är vi hemma igen och ser fram mot mer härlig semester, fast nu på hemmaplan. Dorten och Zky har joggat och ska nu få lite mer träning inför nästa start, Ericsberg 31 juli!

Här kommer lite kort från Falsterbo, tagna av Jessica som äger Strolchi

Bild till blogginlägg


Strolchi trivs i sin box

Bild till blogginlägg


Träning på arenan

Bild till blogginlägg


Hela gänget samlat, Katarina, Norea, Sussi, Danne, Jessica med Strolchi och så jag!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fantastiska Falsterbo Horse Show

Av Märit Olofsson Näss - 9 juli, 2011 | 1 kommentarer

Så har jag och mitt team spenderat ännu en vecka på fantastiska Falsterbo Horse Show! Denna Rolls Royce bland hästtävlingar och ett av årets höjdpunkter! Jag har faktiskt varit där 15 gånger sedan 1994 då min lilla Chapman-avkomma Another Chap kvalade in till Breeders Trophy. Har haft en eller flera hästar med 13 av dessa tillfällen, så vi är välbekanta med tävlingen och miljön vid det här laget.

Blev en lååång resa ner till Näset med Strolchi och Dorianne Grey, som liftade med oss, och när vi kom fram drabbades vi åter av ett värsting-åsk-oväder (i samma klass som Vansbro)…. Efter att ha installerat oss, lastbilen och hästar på lördagskvällen så följde 2 dagar av förberedelser för Strolchi inför starten på tisdagen i Scandinavian Open och såklart en massa shopping! Oj, vad jag/vi har shoppat, hela gänget 🙂

Strolchi var hela tiden mycket lugn i den röriga och väldigt svåra miljö som är på Falsterbo, han var till och med ko-lugn när vi mötte 6 st lamor!!! Detta höll i sig och ”min” lilla sötnos gick som tåget i semifinalen. Min plan var att sätta lagom med tryck så att jag kunde rida prick-fritt och planen höll hela vägen! Ska jag klaga på något så stog han inte helt stilla i halterna…. Men trots detta 69,4 fantastiska procent! Jag är så stolt över lilla Strolchi, han är verkligen en fantastisk häst!
Sedan tog den hemska väntan vid. Jag startade som 5:a kl 9:32 och klassen var slut kl 18:00 (48 starter) och det var verkligen hemskt spännande att sitta och se alla duktiga och fina ekipage och hela tiden ändå hoppas på finalplats. Och det höll!!!! Vi kom 9:a och 12 går till final!

Bild till blogginlägg


Strolchi var lite trött efter att ha tagit i så mycket så vi kom till final 🙂

Så i torsdags (7/7) var det finaldags och den lilla stjärnan skötte sig fantastiskt igen! Lite tröttare denna gång, så traven blev inte riktigt så fin som han kan, men galoppen var riktigt bra. 66,4% blev resultatet och vi kom 11:a i denna super-hårda konkurrens. Fantastiskt! Härligt att få galoppera in på ärevarv med en jättestor vit rosett fladdrande i pannbandet! Känns super att jag faktiskt haft rätt i att han är en RIKTIGT bra häst, då bedömningarna varit lite ojämna på oss under våren! Nu väntar lite välförtjänt vila och jogg-arbete i en månad för Strolchi.
Jättestort GRATTIS till Jan Brink och fina JJ Rayban som vann! Härligt med svenskt i topp efter ett par år av dansk dominans i unghäst-klasserna.

Vi åkte hem i fredags efter att på torsdagen (efter min final) ha sett 6-års finalen och 7-års semifinal. Vi fick se många fina unghästar och detta var väldigt bra inspiration inför kommande års utbildning av Strolchi!
Idag har varit det som jag och Katarina kallar ”årets värsta dag”, dvs stall-spolningen. Men oh, så fint det blev när vi var klara! I morgon väntar födelsedagskalas hos min Far och så ska Zky och Dorten joggas igång igen, de drog nämligen vinstlotten och fick semester när jag var i Falsterbo!

Kategorier
Ej kategoriserad

Mot Falsterbo

Av Märit Olofsson Näss - 1 juli, 2011 | 0 kommentarer

I morgon kl 9 bär det av mot Falsterbo! Har packat det mesta i lastbilen nu. Cyklar, mat till ett kompani, sängkläder, tävlingskläder, fyllt vatten mm, mm. Bara kvar att stoppa in skåp, foder och hästar imorgon. Strolchi får sällskap av fina Dorianne Grey, 5 år, som rids av Jennie Larsson i samma klass på tisdag (är totalt 48 st 5-åringar). Skönt för honom med lite sällskap, det blir en lååång resdag imorgon…
Håll tummarna på tisdag kl 9.32, då kliver jag och Strolchi in på stora arenan för försöka nå en av de 12 åtråvärda finalpatserna 🙂
Följ falsterbo på Equipe!