Kategorier
Ej kategoriserad

Seger och placeringar i Katrineholm!

Av Märit Olofsson Näss - 18 februari, 2017 | 0 kommentarer

Dags för Weiron och Dockan att fortsätta tävlingssäsongen och efter förra veckans fina placeringar i Eskilstuna gick dagens resa till Katrineholm för att smida medans järnet är varmt!

Dockan fick en lite lättare uppgift och gick ut i en LA:3 och gick ett väldigt stabilt och fint program! Inga större misstag, en fin ridkänsla och återigen en bra insats i första klassen. Känns bra att hon inte behöver en klass för att spänna av och coola ner, utan går fint direkt.

Bild till blogginlägg


Vi fick 69,3% och en solklar seger med ca 5% till nästa placerade och ett fint segertäcke!

Dockan fick sedan gå en MC:1, vilket hon gjorde fint trots att hon var väldigt trött. Hon går så fint och är så samlad och bärig nu, framför allt i galoppen, att hon blir fort trött. En hel del missar, men trots det ännu en rosett, denna gång grön!!! 5:a i klassen på 64,6% är jag klart nöjd med (med såpass kostsamma missar) och supernöjd med 8:or på båda travökningarna 🙂

Bild till blogginlägg


Jag älskar att flyga fram i ökad trav på fina Dockan!

Weiron gick en superfin runda i MA!!! Han var väldigt sänstig och fin i traven och med ännu lite mer rygg än jag fått till tidigare. Säker och duktig i galoppen med väldigt fina piruetter. Tyvärr ett byte i sista uppridningen, men det var det enda jag kan klaga på, han var verkligen superfin!

Bild till blogginlägg


Gentlemannen Weiron levererade en riktigt fin MA-runda idag!

Döm om min och teamets förvåning när procenten blev blygsamma 62,6….. Dock var det svårt för någon alls att få några poäng av den domaren, som även dömde MB där segraren hade 64%.
Vi kom tvåa i klassen, endast 0,2% från segern! Ännu en fin 2:a placering för Weiron i MA/St Georges, den andra för säsongen och den 3:e andra-placeringen på hans 3 starter i ”lilla rundan”. Duktig han är!!!!

Bild till blogginlägg


Inta bara duktig utan även snygg

Hemma i stallet står Strolchi och får se sina kompisar åka och tävla, snart är det hans tur att gå ut 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Två fina debuter i säsongsdebuten!

Av Märit Olofsson Näss - 13 februari, 2017 | 0 kommentarer

Denna dag bjöd på säsongsdebut för året för mig med två hästar på Eskilstunas Vinterdressyr! Vinterkallt var det verkligen också med -12 grader på morgonen så namnet på tävlingen passade väl in. Så när vi väl kom fram till Eskilstuna på förmiddagen var det skönt att konstatera att det ”bara” var 2,5 minus!!!!

Dagen bjöd även på debut i svårare klass för Dockan med MC och Weiron med St Georges. Först ut var Dockan, som ju fortfarande är lite orutinerad och ännu inte så säker i alla enkla byten, förvända ”snirklar” och travskolor. Det bekymrade dock inte Dockan det minsta idag, hon tog sig igenom programmet på ett fint och avspänt sätt och skötte sig långt över förväntan!!!

Bild till blogginlägg


Dublett av duktig Docka 🙂

Klart att det blir lite osäkert ibland och att vi behöver lite mer styrka för att det ska bli riktigt, riktigt bra, men för dagen var detta ett riktigt superprogram! Vi fick hela 71,6% och kom trea i klassen som som hade startande hästar som gått WC-final, vunnit NM för juniorer och gått Breeders-final! Vilken ortoligt fin insats av Dockan efter så långt tävlingsuppehåll (september). Härliga lilla häst, hon blir bara finare för varje dag 🙂

Bild till blogginlägg


Vi skiner ikapp med solen efter en strålande fin ritt!

Weiron gick sedan ut i sin första St Georges i livet som om han inte gjort annat! Han satte som vanligt inte en hov fel och visar en fantastisk inställning till jobb och tävling. Lite mer styrka och spänst ska vi jobba på för de höga procenten, men idag 65,7% och en 2:a placering!!! Vilket facit vi har på våra sex starter tillsammans nu: 2, 3, 4, 3, 2 och 2!!! Alltid placerad och alltid med fina procent, duktiga, duktiga Weiron!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Så duktig, positiv och ambitiös, fina Weiron! Idag gav det en 2:a plats i St Georges!!!

Eskilstuna betyder lunch, fika och mys hemma hos familjen Andersson som äger Dockan & Strolchi, så även denna gång.

Bild till blogginlägg


Katarina passade på att mysa med sin fina Donne som nu är igång igen efter höstens operationer!

Bild till blogginlägg


Mira myste med Dream och Lilleman och tog också en liten ridtur på båda sötnosarna  🙂

Apropå årsdebuter så var faktiskt Mira och Lina först ut igår och red en liten tävling på Sigtuna Ridskola som kallas Lille Skutt-hoppning. Inte så höga hinder då, som ni förstår, men roligt och spännande på alla sätt och vis! Lina red sin favorit Milton och Mira Ludde som hon tränat en hel del på sistone. Det blev varsit stopp på hinder för de båda, då ponnysarna inte alltid är helt samarbetsvilliga, men allt annat klarades galant och varsin rosett bärgades!!!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina med Ludde efter prisutdelningen!