Kategorier
Ej kategoriserad

Full pott på Brolöten!

Av Märit Olofsson Näss - 27 maj, 2012 | 0 kommentarer

Det har varit en väldigt händelserik vecka! Det har varit träningar på hammaplan (Kvarnnibble) för både Lars Andersson och Bo Jenå. Tisdagsträningen för Lars gick Zky och Strolchi och båda skötte sig mycket bra och jag fick som vanligt många goda tips och råd i min träning av hästarna.I torsdags var det Zky som fick träna för Bo och sedan även Dorten. Detta var riktigt kul, eftersom Bosse inte sett mina hästar på ett bra tag nu. Jag fick väldigt mycket beröm för att Dorten blivit så fin!!! Jättekul! Som vanligt så fick vi kämpa hårt, Bosse kräver en hel del och vi blev ordentligt svettiga i sommarvärmen alla tre 🙂

Fredag och lördag har jag spenderat med hela teamet: Katarina, Jessica och Frank som har Strolchi, Mia som groomat samt Sussie, Emma och Helene som är ägare och fan-club till Nils, på Brolötens Stuteri (Gnesta Ridklubb) på fina och välarrangerade unghästtävlingar i strålande fint väder! Med på meetinget var Moonshine (Nils) som gick två st 4-årsprogram, Strolchi gick två st FEI Mästerskapsprogram för 6-åriga hästar och Zky gick två st MA:1. Tre starter per dag, en på varje häst för mig alltså!

Bild till blogginlägg


Fina Moonshine ESS med segertäcke och blågul rosett!

Nils har ju aldrig varit på riktig tävling förut och han skötte sig fantastiskt bra! Han gick båda programmen fint och stadigt och gjorde precis allt jag ville. Fredagen belönades han med 77% och det räckte till en 2:a plats och på lördagen blev det seger med 78%!!! Härligt bra inledning på Nils tävlingskarriär 🙂 Jag tror stenhårt på denna häst som en framtida stjärna!

Bild till blogginlägg


Strolchi travar fint på framridningen.

Strolchi gick väldigt fint på fredagen, men detta domarteam var väldigt snåla med poängen… 75,2% är lägre än vad vi haft tidigare i vår, trots att detta var det finaste program han gått. Men det blev i alla fall en seger med god marginal till tvåan! På lördagen var han ännu finare i gångarterna och ännu mer loss genom kroppen, men vi hade ett par missförstånd som ledde till några grova plumpar i protokollet. Även dessa domare var väldigt snåla på poängen i mitt tycke, men 72,6% och en andraplats blev facit. Med en seger och en andraplats så vann jag och Strolchi helgens meetingpris, en jättestor vandringspokal sponsrad av Brolötens Stuteri!!!

Bild till blogginlägg


Jobbigt att galoppera i hettan!

Zky fick även han följa med till vackra Sörmland. I fredagens MA:1 fick vi inte riktigt till något flyt och så missade vi serien (3:or) grovt. Känslan efter ritten var väl ”sådär”. Vi fick ändå 64,7% och blev 7:e-placerade. I gårdagens (lördag) MA:1 var han mycket finare och vi fick till en superfin ritt utan egentliga missar alls! Klart att detaljer kan bli bättre, men ritten gav 67,0% och en fin andraplats!

Bild till blogginlägg


Pusskalas i boxen efter Zkys fina andraplats!

Meetinget på Brolöten klassar jag som en riktig succé! 6 starter gav två segrar, tre andraplatser och en 7-e plats!!! Härligt fina placeringar 🙂

Hemma och mellanlandar i vardagen nu, på fredag bär det av till Vansbro för tre dagar tävling med Dorten, Strolchi och Zky!

Kategorier
Ej kategoriserad

Härliga tävlingar på Djurgården!

Av Märit Olofsson Näss - 20 maj, 2012 | 0 kommentarer

Så har det varit nationella och även traditionella tävlingar på Djurgårdens Ryttarklubb! Detta är en tävling jag sällan missar. Duktiga arrangörer, vacker tävlingsplats och helt fantastiskt mycket priser!!! Denna gång var även vädret riktigt fint!
Traditionen är numera även att Dortmunds ägarinna Birgitta Öhman ordnar med en fantastisk pick-nick med frukt, snittar, snacks och bubblande dryck både med och utan alkohol.

Bild till blogginlägg


Dortmund och Birgitta!

Jag startade redan som nr två i klassen och oj, oj, vad fint han gick idag, Dortmund!!! En härlig känsla, mycket bra tryck i honom och väldigt stabil i formen. Inte en miss, inte ett betyg under 6 och många 8:or gav hela 69,867%. Nytt rekord i Int 1 och det blev en fin andraplats efter min kompis Jennie Larsson och hennes otroligt rörliga och vackra Zircon Springflower!

Bild till blogginlägg


Full koncentration under ritten.

Vi fick på grund av det tidiga startnumret en lång och fin eftermiddag med sol, pick-nick och mingel! Sedan vart det prisutdelning och vi fick hur mycket priser som helst: täcke, vit vojlock, massa smycken, presentkort på O-Learys och på massage mm, mm! En otroligt lyckad tävlingsdag och nu är jag, Mira, Lina, Katarina (och antagligen Dortmund oxå) trötta, brunbrända och glada 🙂

Bild till blogginlägg


Ärevarv med fint täcke!

I veckan som kommer så är det träning för Lars Andersson på tisdag och Bo Jenå på torsdag. Bra att trimma ordentligt, då det blir meeting på Brolöten till helgen för Zky, Strolchi och Moonshine!

Pick-nick och lek på Djurgården:

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Som en saga!

Av Märit Olofsson Näss - 17 maj, 2012 | 0 kommentarer

Det är nu nästan exakt 2 år sedan jag sålde min fina gosiga Cosby till familjen Kjerrman. Det är såklart alltid jobbigt att sälja en av sina bästa vänner, men när man kommit till vägs ände så är det ibland det bästa att dela på sig. Cosby och jag fick massa fina ritter med många placeringar varav flera i SB:1 under vårt sista år ihop (2009), vilket såklart är extra kul! Men vi var liksom färdiga med varandra då, han är inte en riktigt bra GP-häst och det vill jag ju ha, och så ville jag köpa min hett efterlängtade lastbil! Dessutom så visste jag ju att gentlemannen Cosby säkert kunde bli en riktigt fin juior-young rider häst och läromästare!

Bild till blogginlägg


Cosby och Norea!

Så till sist i juni 2010 fann Norea Kjerrman och Cosby varandra! Blott 17-åriga Norea manövrerarde Cosby jättefint och jag tror att det var kärlek direkt mellan Cosby och hela familjen Kjerrman! I tider då många hästaffärer går till domstol av massa konstiga orsaker och många säljare tvingas ta tillbaka sina hästar (ofta i mycket sämre skick än de såldes) eller köpare står med en häst som inte alls motsvarar deras förväntningar, så är det otroligt skönt att Cosby är så älskad och uppskattad! Fick ett mail av ”mamma” AnnSofie härom dagen, där hon undrade hur jag kunde vara så galen så jag sålde Cosby?!? Snacka om win-win situation för alla parter! Jag fick min lastbil och Kjerrmans underbara Cosby!

Bild till blogginlägg


Många rosetter för Cosby och Norea har det blivit under våren!

Just nu är Norea och Cosby inne i ett ”flyt” och plockar massa placeringar i MA:1 och St Georges, vilket är jättekul, och på söndag debuterar de Int 1 på Djurgården. Ska bli så kul att se! Till sommaren ser det ut som att de får rida YR-klassen i Falsterbo (hoppas!) och så blir det YR-SM i Kågeröd i Skåne!

Kategorier
Ej kategoriserad

Barnkalas och tävlingsfritt!

Av Märit Olofsson Näss - 13 maj, 2012 | 0 kommentarer

Denna helg har varit helt tävlingsfri för min del! Rätt skönt med tanke på att en intensiv tävlingsperiod nu tar vid med tävlingsstarter varje helg fram till midsommar… Ska dock inte tävla midsommarhelgen, då ska jag bara umgås med familjen.

Denna helg blev det istället stort barnkalas för Mira som fyllde år förra söndagen (6 maj). Så igår blev det fullt hus med kompisar och släkt. Massa bus och lek, korv, glass med chokladsås och maränger, bullar och kakor och såklart en fiskdamm gjorde partyt till en riktig succé! TACK för alla fina presenter!!! Det blev som grädde på moset och Mira var en lycklig tjej igår! Lina oxå för den delen, även om det inte var hennes kalas. Lyckan var sedan total när bästisen Ebba (min kompis Camilla Ivarssons dotter) fick stanna kvar till sena kvällen 🙂

Bild till blogginlägg


Detta staffli var nog favoritpresenten, oj vad det har målats i helgen!

Lyckat barnkalas alltså och vi lär få genomföra fler!

Denna vecka laddar jag för två lektioner för Lars på tisdag, Dorten och Nils får äran att gå! På lördag ska Nils debutera hoppning i Märsta med Kristoffer-Robin och på söndag ska jag och Dorten ge oss på Int 1 på Djurgårdens traditionella meeting! Hoppas att han sköter sig, för prisbordet på Djurgården brukar vara enormt. Spelar ingen roll på vilken plats man placerar sig, man får tonvis med fina priser. Så vi vässar formen till söndagens start 🙂

Bild till blogginlägg


Nils laddar upp inför vår hopplektion i trorsdags för bästa Minna Ahokas (som jag delar stall med).

Kategorier
Ej kategoriserad

Mira fyller 4 år och tävlingshelg i Hammarö!

Av Märit Olofsson Näss - 6 maj, 2012 | 0 kommentarer

Idag fyller min underbara lilla dotter Mira 4 år! Helt obeskrivligt vad tiden gått fort, men ändå känns det som livet före Mira är oändligt långt borta… Mira har i alla fall haft en härlig födelsedagshelg med Pappa och Lina hos sin farmor och farfar i Dalarna! Hon är på väg hem nu så jag kan gosa ordentligt med henne snart 🙂 Hipp hipp hurra för prinsessan Mira idag!!!

Bild till blogginlägg


Mira äter middag på väg hem från Dalarna, mums med pommes frites 🙂

Själv har jag tillbringat helgen på nationellt meeting i Hammarö, Karlstad med min Mor och så Zky och Dorten. Vi har haft en supermysig helg med fina placeringar, sett mycket bra ekipage, ätit god mat och myst i lastblien. Hammarö har fina tävlingar på en riktigt bra anläggning med trevliga funktionärer, vi åker säkert tillbaka dit igen! Katarina har varit groom denna gång och skötte uppgiften med den äran! Båda hästarna var glänsande snygga.

Dorten gick som vanligt som på räls och två stycken jättefina program, han är verkligen en superb dans-partner! Det blev två tredjeplatser (St Georges och Int 1) på 68,5 respektive 68,8 procent! Fantastiskt av arbetsmyran Dortmund! Han har nu varit placerad i ALLA starter vi gjort sedan i Hammarö förra året, då vi var precis utanför placering i en av klasserna! Det måste vara något sorts rekord?!?!

Bild till blogginlägg


Två fina gula rosetter blev helgens skörd!

Zky gick Int 1B och Int 1. Han var ganska fin och lugn att rida på, vilket var väldigt skönt då han ju lätt kan spänna till på banan. Ett par ganska grova och kostsamma missar i båda programmen gjorde dock att procenten blev rätt låga…

Skönt att vara hemma igen, nu är det bara att ta nya tag inför arbetsveckan och så ladda för ett riktigt kalas för Mira på lördag!

Kategorier
Ej kategoriserad

Falsterbo fixat :-)

Av Märit Olofsson Näss - 3 maj, 2012 | 0 kommentarer

Idag har jag och Strolchi varit i Uppsala och kvalat till Falsterbo! Tjohoo! Skönt att ha det klart redan nu, så kan vi träna på det vi behöver i lugn och ro, utan kval-hets.

Förra torsdagen fick vi ju 76% i kvalprogrammet för 6-åriga hästar (Hogsta) och i och med det så kvalade vi till Flyinge i höst. Till Falsterbo krävs det 72% två gånger och då vi idag ökade på procenten lite till 76,8, så är vi nu även kvalade och klara till Falsterbo i sommar!

Bild till blogginlägg


In action i det fina nya ridhuset på Tuthammarens ridcenter.

Han var lite tröttare i dagens program och blev därmed lite lägre i formen, men bytena satt mycket bättre idag och jag tyckte nog att jag hade lite bättre flyt i programmet. Ett galoppinslag i en (av totalt 3 st) travökningar drar ju ner lite, men på det hela ett bra program som såklart kan bli ännu bättre! Det är ett svårt program med mycket samling och många byten och skolor, inte alls lätt när man bara är 6 år! Klart svårare än det är när de är 5…

I morgon åker jag och min Mor till Hammarö med Dorten och Zky som ska tävla nationellt meeting lördag och söndag. Zky går Int 1 och Int 1B, Dorten St Georges och Int 1. Ska bli kul att komma ut i hetluften igen, det är otroligt många bra ekipage anmälda och det ska bli kul att träffa alla igen 🙂