Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Dortmund vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 26 april, 2011 | 0 kommentarer

I går var det dags för säsongens andra tävling för Zky och Dorten, St Georges i Mariefred. Det blev en härlig dag i strålande sol och med fina placeringar!

Dortmund hade ett par missar, bla galopp i en travökning och en piruett som sprack, men var i övrigt fin. Han vann på 65,5%! Och här finns mer poäng att hämta 🙂

Zky var jättefin på framridningen, så kom han in i ridhuset och började gnägga till Dorten (som stod vägg i vägg i daguppstallningen och glatt svarade) och alla andra som ville prata med honom…. Han skrek nog i alla rörelser utom en…. Men han var tydligen rätt fin ändå, fast det kände inte jag som satt där och svor och var irriterad på allt gnäggande, för han fick 64,4% och 5:a placerad!

Detta kändes som en bra uppladdning inför helgens nationella meeting i Hammarö!

Kategorier
Ej kategoriserad

Glad Påsk!

Av Märit Olofsson Näss - 23 april, 2011 | 0 kommentarer

I går var jag och min familj på den traditionella påskmiddagen hos min Far som alltid sker på långfredagen! Härligt med god mat och att träffa mina glada och trevliga släktingar. Tack Janne, det var som alltid superlyckat!

Har även hunnit med en kryssning till Tallinn, tisdag till torsdag. Det blev väldigt lyckat och tjejerna gillade det verkligen! Både Mira och Lina satt mycket i hytt-fönstret och tittade spänt ut på vatten, fåglar, båtar och hus mm på land! De gillade badet på däck 2 skarpt också :-)Vi hann med en sightseeing i Tallinn, äta massa god mat, shoppa tax-free och bara må gott! En skön avkoppling från vardagslivet.

Nu är våren här i full blom, vi njuter av fantastisk sol, krattar och fixar trädgård för fullt, har köpt en ny grill som måste invigas, köpt en gunga till Mira mm. Ja, nu är alla vårtecknen här 🙂

På måndag styr vi lastbilen mot Mariefred där Dortmund och Zkyline ska starta en St Georges. Här är lite fina bilder från Kyra-träningen med Dortmund i måndags, tagna av Susanne Stenfors:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Jag önskar alla en riktigt GLAD PÅSK!

Kategorier
Ej kategoriserad

Träning för Kyra Kyrklund!

Av Märit Olofsson Näss - 18 april, 2011 | 0 kommentarer

Idag har jag haft förmånen att rida för super-ryttaren/tränaren, dressyrnestorn och numera även professorn Kyra Kyrklund! Oj, vad roligt, nyttigt och inspirerande både att få sådan träning och även att få se så många andra fina och duktiga ekipage! Allt började med att Bo Jenå ringde igår kväll vid 20-tiden och undrade om jag ville ha en återbudsplats på förbundträningen för Kyra imorgon (dvs idag). Jag är ju egentligen nyss uttagen till D-gruppen och Lussanträning i förbundets regi, så gissa om jag blev glad för denna chans!?!?

Bild till blogginlägg

Så med kort varsel så åkte jag och Dortmund till Anna Haags fina anläggning Ledingenäs i Knivsta. ”Vad har ni problem med?” var Kyras första fråga. ”Passagen” svarade jag. ”Han har fin ökad trav och rätt bra piaff, men registret däremellan är inte av samma kvalitet och jag behöver passage-hjälp”. Kyra har verkligen ett superöga, ”han lägger sig i din hand och blir låg i framdelen, inte i formen men bogpartiet blir lågt”. Så jag fick först träna på att rida små korta men höga steg, där jag fick med kvick skänkel driva bort honom från handen om han lade sig på och blev lång. Sedan ägnade vi mycket tid åt att stå still och Kyra petade med spö på Dortens framben för att han skulle lyfta dom. Det har jag oxå gjort och berömt när han lyft dom. Men Kyra var inte nöjd så, då han bara lyfte upp benet under sig så petade hon på så att han kom fram och ut med frambenen mot nosen! Välvilliga Dortmund gjorde så gott han kunde och fick mycket beröm för det av Kyra:-)
Vi fortsatte den typen av träning resten av passet, även i kort, kort trav och till sist gick det riktigt bra. ”Han kommer nog att lära sig det där, då får bara se till att göra detta, helst 4 gånger om dagen” sa Kyra, så det ska vi göra! Jag passade på att ställa massa frågor då Kyra ”petade” på Dortens ben, så nu har jag mycket goda övningar med mig hem!
Han TRAVADE väldigt uppe med front och bogparti efter detta pass 🙂

Bild till blogginlägg

Och jag vill ju såklart bara ha mer av denna mycket goda träning, så jag hoppas på att få göra fler snabba inhopp!
Passade även på att ha ett möte med Dressyrkommitten och ägaren till en MYCKET fin 3-åring, så nu är min trojkahäst snart på ingång, berättar mer längre fram….

Kategorier
Ej kategoriserad

Äntligen vår!

Av Märit Olofsson Näss - 12 april, 2011 | 0 kommentarer

Nu känns det äntligen som våren har kommit på riktigt! Fantastiskt fin eftermiddag i stallet igår med 17 grader varmt, strålande sol och Zky var jättefin att rida 🙂

Vi hade också en riktigt bra helg! I lördags så firade vi min brors födelsedag (han fyller i och för sig inte förrän på lördag 16 april) med bowling och middag på Ballbraeker på Gärdet. Det var jättekul att bowla, det var länge sedan sist, väldigt god mat och framförallt supertrevligt att träffa alla, släkt och vänner! Stort GRATTIS på födelsedagen Pelle och tack för en toppen-kul kväll!

I söndags bar det av till Enköping och 5-årsklass för Strolchi. Han var verkligen jättefin! Lite små-trassel här och där, men denna gång var det inte samma saker som trasslade som i Högbo, typiskt unghästar 🙂 Tyvärr väldigt låga domarpoäng (69,2%), men det var inte helt oväntat eftersom det var samma domare som höll oss lågt på 4-årstestet. Det som värmer gott från dagens övning var att det kom flera som sett oss på banan och tyckte att Strolchi är en fantastisk häst med otrolig gång och utstrålning! Vi tränar vidare mot nya utmaningar!
Film på Strolchi från söndagens ritt: http://www.youtube.com/watch?v=ep9n5VJbk9k Jag har just beslutat att ta påsk-lov nästa vecka! Ska bli skönt med lite ledigt och vi passade på att boka in en mini-semester. Vi ska kryssa till Tallinn hela familjen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lyckad säsongsstart

Av Märit Olofsson Näss - 4 april, 2011 | 0 kommentarer

Så var årets första tävling avklarad. Ringrosten är bort-skrapad och är vi ågång igen! Högbo i Sandviken var det populära resmålet, under lördagen skedde nästa 100 st starter och prisutdelningen i sista klassen var klar 22.30…..

Hur gick det då?!? På lördagen var det St Georges för Zky och Dorten på programmet. Zky startade allra först, vilket inte var så lyckat då han ju är rätt ”omvärlds-känslig”. I slutet av min framridning så skulle framridningsbanan harvas och man gick med plastband och spärrade av halva banan i taget och så en traktor som tok-körde! Jag red min sista kvart efter den pärsen inne på collectingring ca 10×20 m…. Sedan var det prisutdelning i klassen före min på framridningen och då den var över kom hela publiken från denna inklampandes och stojandes som en elefanthjord på läktaren precis då jag var i den hörnan. ”Huuuu!” tyckte Zky. Men trots detta gick han rätt fint, några missar pga spänning, men jag satte båda serierna vilket var länge sedan! 65,2% och 6:e placerad i klassen (av 40 st) trots att en domare var rätt låg på oss! Bra start!

Dorten var superfin, men tyvärr två kostsamma missar, en bakdelsvändning och en piruett! Det tråkiga här var att han fick väldigt dåligt betalt för det fina han gör, t.ex ökningar och övergångar. Den ”lyckade” piruetten kändes lite konstigt bedömd oxå, då två domare gav oss betyget 7 och en satte 3…. Har de sett samma rörelse? Men, men, såhär är dressyr och det är bara att gå vidare. Vi fick 64,3% och blev 8:a placerad. Två placeringar på två starter första dagen kändes bra!

Söndagen blev häktisk med tre starter från kl 16 till 19! Först ut var Dorten i Int 1 och han var sååå fin! Vi blev 2:a på 66%! Kul, men jag tycker det var låga procent, fast det var det nog över lag under hela meetinget…. Men som sagt Dorten är en fantastisk kille som är super att tävla med! Zky var fin, lite tröttare i Int 1 än i lördagens St Georges, vilket gjorde att han blir lite stressad över det och vi missade båda serierna och han taktade i skritten. 64,12%, 6:a och ynka 3 poäng från placering. Lite surt, men ändå en bra helg för Zky såhär tidigt på säsongen!

Strolchi var jätte-duktig i sin debut! Riktigt uppe och fin i formen, travade super-rörligt och ökade fint, skrittade avspänt och stort och galopperade fint! Tyvärr lite trassel i en fattning och omslag i en förvänd galopp, men detta kommer bli så bra i framtiden! Han mottogs väl och fick 73% och är i och med detta kvalad till Flyinge Breeders Trophy i oktober! Härligt att fixa det i första starten 🙂
Strolchi ska redan på söndag 10/4 ut igen i 5-års kvalklass i Enköping!

Lastbilen var super att bo och åka i! Vi bodde hela familjen plus min Mor och det var så lyxigt att bo på tävlingsplatsen. Mira ville inte ens lämna lastbilen över huvud taget! Hon pratade i sömnen i morse om att äta chokladbollar i lastbilen! Så gullig 🙂

I morgon (tisdag) blir det träning för Lars för Zky och Dortmund igen och på onsdag ska jag titta på en 3-åring som jag hoppas är jätte-fin!