Kategorier
Ej kategoriserad

Ettan såld!

Av Märit Olofsson Näss - 29 oktober, 2018 | 0 kommentarer

Idag blev fina Ettan (Channel One) såld och levererad!!! Veterinärbesiktningen hos Axel Wallman på Mälarkliniken i Hölö gick som en dans och Ettan har nu åkt hem till sin nya familj, Lovisa och Monica Gerdhem. Ettan ska stå hos sin unga nya ryttarinna Lovisa i Örebro där hon även studerar till läkare!

Bild till blogginlägg


Monika, Lovisa och Anna, Ettans nya och gamla mattar!

Jag har ju hjälpt Ettans tidigare ägare Anna Persson Lardinger med försäljningen av den härliga Ettan som jag tycker otroligt mycket om och för ett par veckor sedan kom familjen Gerdhem och provred föll lika hårt för Ettan som jag. Det känns otroligt kul att ha kunnat medverka till ännu en lyckad försäljning av en superfin häst och jag önskar Ettan och Lovisa all lycka i framtiden!

Bild till blogginlägg

Ettan är en 9 årig valack e: Channon – Don Schufro, 170 cm, startad upp till MsvB dressyr och tränades för MA. Eb verkligt cool, ambitiös och lättriden herre med fina gångarter och mycket talang för samling (piaff, passage och piruetter).

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 3:a i Int 1-debuten!!!

Av Märit Olofsson Näss - 21 oktober, 2018 | 0 kommentarer

Alltså, denna fantastiska lilla Docka! Hon bara gör det, om och om igen så ger hon mig ambitiösa och fina ritter och ger sitt yttersta för dagen. Vi gjorde idag vår debut i Intermediare 1 i Eskilstuna och fick fina 65,5% och blev tredjeplacerade i klassen!

Bild till blogginlägg


Sååå dutig och gul rosett i Int 1-debuten! Finaste Dockan.

Hon var så otroligt duktig på så många sätt. Inga direkta missar men hon blev allt lite strassad av att det var så svårt, men trots det så kämpade hon på bra. Första gången helpirutter och den första blev såååå fin, men då var hon ju lite trött till nästa som inte blev lika bra och lite så blev det programmet igenom,. Vissa saker riktigt fina och då orkade hon inte riktigt i nästa rörelse. Men totalt sett såååå duktig, ambitiös och positiv! Nu längtar jag bara tills vi får göra om det!

Bild till blogginlägg


Inridning i galopp, på väg att bli svårklasshäst!

Bild till blogginlägg


Sista uppridningen och numera svårklasshäst 🙂

Dockan blev med detta den elfte hästen jag tagit upp till Svår klass (Int 1). Hon sällar sig till gänget: Hilus, Another Chap, Zoran, Zalmiak, Expressive, Cosby, Zkyline, Dortmund, Strolchi och Cpt Jack Sparrow. Hon får gärna bli min fjärde GP-häst oxå!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner igen!

Av Märit Olofsson Näss - 7 oktober, 2018 | 0 kommentarer

Dag två på Hästhusets kusk- och ryttarförening och en betydligt lugnare dag för mig med bara Dockan med och en klass! Fint väder och en superfin ritt gjorde verkligen denna söndag alldeles toppenbra!

Bild till blogginlägg


Seger i MA:1 igen och även i meetingpriset!

Dockan var idag ännu ett snäpp mer eftergiven och det kändes så lätt och fint inne på banan. Med små avstämningar fick jag bra utväxling och hon bara växer med uppgiften hela tiden. Visst finns det saker att fila mer på och såklart ska hon bli ännu starkare och säkrare. Men för nu och på den utbildningsnivå vi är, så gick hon verkligen superfint!

Vi fick 67,7%, lite lägre än igår, men förklaringen var en ”ny” domare av de tre, som låg ca 4-5% lägre än de andra två på alla ekipage, dvs höll en lägre skala. Så jag är supernöjd med detta och de väldigt fina omdömena i domarprotokollen också! Det blev ännu en seger idag och därmed segrade vi även i meetingpriset! Härligt, härligt!
Nu laddar vi om för att vässa upp oss lite till och ge oss i kast med Int 1 om ett par veckor!

Bild till blogginlägg


Hela gänget på plats och jag får hjälp av tjejerna att skritta av Dockan!

Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångar för Dockan & Lady!

Av Märit Olofsson Näss - 6 oktober, 2018 | 0 kommentarer

Idag var det dags för Dockan och Lady att spänna tävlingsmusklerna på Hästhusets kusk- och ryttarförening i Gnesta.

Bild till blogginlägg


Fina Lady poserar i den fina miljön!

Först ut var Lady i en LA:3 och efter denna ritt var jag glad att jag anmält en klass till. Lady bestämde sig direkt för att dommarkuren var köttätande och as-läskig och vägrade gå runt banan innan start och gick på två ben flera gånger! Efter lite övertalande så gick hon i alla fall där hon skulle och jag kom ändå runt programmet utan några missar, men oj så spänt.
Trots detta 66,4 % och en 4:e placering i klassen!!!

Bild till blogginlägg


Världens bästa Docka vinner MA i stor stil!!!

Sedan var det Dockans tur att komma ut i hetluften igen. Efter sommarens äventyr i Falsterbo och på Öland (Lag-SM) så har hon vilat och är nu i full gång igen, men det var ca 2 månader sedan vi startade senast.
Det var verkligen superroligt att rida henne idag! Visst hade vi lite småmissar här och där, men oh så stark och självklar hon börjar bli i klassen nu. Många saker är mycket lättare och hon känns verkligen stabil i MA nu!

Bild till blogginlägg


Vi vann klassen med över 4% och på 68,3%. Vilken härlig liten Docka jag har!!!

Efter Dockans ärevarv var det bara att hoppa över på Lady som startade en MC:1 och denna gång var hon riktigt fin igen. Visst var domarkuren liiiite farlig, men inte alls som i LA:n och vi fick nu till ett riktigt fint och felfritt program med bra rid-känsla. 68,6% och en fin andraplats i hård konkurrens blev facit! 

Bild till blogginlägg


Fina procent och en 2:a plats som avslutning på Ladys tid hos oss!

Lady åker nu hem till sina ägare efter 2 månader av utbildning och tävling hos mig. Lady ska nu st på mitt ”gamla ställe” Kvarnnibble och kommer att fortsätta att tränas/ridas av mig med jämna mellanrum. Ska bli kul att få fortsätta följa denna häst och stort tack för denna tid, Lady, Ulrika och Anna-Lena!

I morgon åker vi tillbaka till Gnesta med Dockan som ska gå en MA igen!

Bild till blogginlägg


Bästaste tävlingsmaskoten Ella med idag!!!