Kategorier
Ej kategoriserad

Bronsmedalj på lag SM!!!!!

Av Märit Olofsson Näss - 26 september, 2011 | 0 kommentarer

Just hemkommen från en fantastisk helg i Flyinge där vi (Djursholms RK) lyckades bärga en bronsmedalj i lag SM i dressyr!!! Vilken fantastisk helg vi haft av lycka, spänning och ömsom hopp och förtvivlan innan medaljen var vunnen:-) Vi tar allt från början:

Hela 19 lag kom till start i 2011 års lag SM och det var väldigt starka lag allihop. Vi åkte ner med en förhoppning om att kanske, kanske kunna ta oss till final om allt stämde. Tävlingen började i fredags med att första-ryttaren i varje lag (19 st) red Int 1. Först ut för oss var Eva Ulf med Fink som gjorde en fin ritt men fick inte den procent vi räknat med… 65,8 % gav henne i alla fall en 10:e placering individuellt och placerade laget på en 8:e plats efter första-ryttarna i varje lag.
Så i lördags var det MA:1 för Sara Rubin med sin Di Angelo som gick ut som vår andra-ryttare. Ett par missar drog ner poängen, då det inte stämde helt för Sara denna dag, men ändå 64,5% och hon hamnade på 17 plats individuellt. Tyvärr var då vårt hopp om final inte så stort längre… Men då övriga lags andra ryttare inte heller presetrade på topp, så låg vi kvar på 8:e plats och marginalerna till övriga lag hade krympt betydligt. Så var det då bara jag & Dorten kvar och det var samma klass, dvs MA:1 för oss också. Han är verkligen en helt fantastisk häst, Dortmund, då det behövdes så prasterade vi på topp! En jättefin och säker runda gav oss 67,6%, en individuell 6:e placering och laget lyfte till 5:e plats och med det knep vi den sista finalplatsen! Dock startade jag som nr 3 av alla lagens tredjeryttare, vilket gjorde att vi kastades mellan hopp och förtvivlan under de 16 återstående ekipagen efter mig…. Men det höll! Finalklart, alltså 🙂

Bild till blogginlägg


Medalj och rosett på plats efter lag SM-bronset!

Så igår reds finalen. Sara först ut denna gång och de tog verkligen revansch för missarna på lördagen! En jättefin runda som gav 67,4% och en jättebra start för laget! Dorten var sedan superfin! Inga missar och en fin runda, detta gav lite dåligt betalt av domarna, men 65,9% höll oss kvar på medaljplats efter lagens andraryttare. Sist ut var Eva som gjorde en fin ritt med bara små detaljer att putsa på. Eva fick fina 64,8% och det gav oss en 3:e plats när allt var klart! Helt fantastiskt underbart!!! Av 19 stycken riktigt bra lag så lyckas vi ta medalj! Detta kommer vi leva gott på ett tag 🙂

Bild till blogginlägg


Jag & Dorten, Eva Ulf & Fink, Sara Rubin & Di Angelo på kastanjegården

Vill passa på att tacka alla som gjort detta möjligt: Tack Sussie som tar hand om stallet hemma, mamma Katarina för hjälp med ALLT, Bo Jenå som coachande mig på framridningen, Eva Ulf som tog med Dorten i lastbilen (så vi kunde snabb-köra i bil) och för att vi fick bo & äta gott i fina lastbilen också, Birger och Birgitta som låter mig träna och tävla på fina Dortmund mfl, mfl! Ja, listan kan bli hur lång som helst, men alla ni som hjälper mig, stöttar och supportar på olika sätt ska ha ett stort TACK!

Bild till blogginlägg


Fin rosett och medaljer!

Kategorier
Ej kategoriserad

Djursholmstävlingen och EM

Av Märit Olofsson Näss - 18 september, 2011 | 0 kommentarer

Oj, vilken maxad helg det varit! Elittävlingarna på Djursholm i september är ju en stark tradition för oss och i dagarna tre har det tävlats för fullt på min hemma-klubb! Jag har bara haft Dortmund med mig och ett helt gäng av släkt, vänner och bekanta. Jag, Katarina, Mira och Lina är ju det självklara gänget, men eftersom det var hemma-klubb så har Dortmunds ägare Birger och Birgitta Öman varit på plats och tittat, Dottan (som egentligen heter Charlotte & har häst på Kvarnnibble) har groomat, min far Janne och bror Pelle med sin son Marcus kom också och hälsade på. Härligt också att placera sig på hemmaplan, publikstödet var fantastiskt 🙂

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Mira och Lina underhöll i cafeterian!                    Min bror Pelle och ”kusin” Marcus på besök.

Så till själva tävlandet: Dortmund ÄR fantastisk! Han vet inte hur man går dåligt på en dressyrbana. Han har blivit mycket starkare och därmed lättare och luftigare i fronten och det ger mera poäng! I St georges i lördags så fick vi hela 68,25% trots att jag fick för mig att jag skulle rida 3:or i 4:orna…. Då jag skulle snabbkorrigera mig själv så vart det jättefina byten i varje istället. Men detta var vårt enda missatag och poängen räckte till den sista placeringen, 8:e plats i knivskarp konkurrens. Helt makalöst att 8 ekipage rider på över 68%!!!
Idag var det Int 1 och Dorten gick som tåget helt utan missar. Kanske lite mattare idag, men som vanligt en stabil och fin runda. 66,9% gav oss en fin 5:e placering!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Dortmund i härlig ökad trav!                               Fina rosetter, jag fick en grön & en vit!

Tävlingarna har varit otroligt bra, välarrangerade, roliga kring-aktiviteter, god mat, VIP för ryttare m.fl, en fantastisk sponsor-middag igår, fina priser och en härlig stämning! Klart jag ska på Djursholmseliten näst år igen 🙂

Bild till blogginlägg


Magiskt när Roffe vinner EM!!!

Idag slog allas vår fantastiska Rolf-Göran Bengtsson och hans lilla Ninja la Silla till ordentligt och vann EM i hoppning! Helt galet bra, han vann! Känns nästan overkligt, vi har ju faktiskt bott & haft häst hos honom under en Falsterbo-vända för länge sedan! Har ju liksom ”känt” RGB sedan långt tillbaka, då han bodde på Sularpsgården, innan han blev stjärna i Europa och världen 🙂 Och Henrik von Eckermann mästerskapsdebuterar och blir 5:a! Utöver det så kvalade ju hopplaget till OS! Tidigare i höst så har redan dressyr- och fälttävlanslaget lyckats OS-kvala och Patrik Kittel kom 3:a individuellt i EM. Vilken fantastisk ridsporthöst vi haft, bara att njuta och gratulera våra duktiga ryttare, ibland är det häääärligt att vara svensk!

Kategorier
Ej kategoriserad

Bröllopshelg i skärgården

Av Märit Olofsson Näss - 11 september, 2011 | 0 kommentarer

Jag och Hans har tillbringat helgen på ett alldeles fantastiskt bröllop i skärgården! Våra goda vänner Micke Broomé och Annelie Stolz gifte sig igår (lördag) i Ingarö kyrka. Allt var verkligen superfint! Vackert väder och brudpar, fin klänning och en trevlig ceremoni (även om jag tycker kyrkobröllop är lite högtravande så är ju miljön vacker!).

Bild till blogginlägg


Brudparet hukar sig för ris-regnet!

Efter kyrkan så fick vi alla ca 40 gäster åka chartrad båt till hemlig ö i skärgården för bröllopsfesten. Under denna båtresa var jag och Hans ansvariga för drinkar och tilltugg. Det flöt på riktigt bra! Hahaha, vad vitsigt det blev då! Vår eminenta toastmaster Per Arvidsson ordnade med trevliga mingel-lekar och ett quiz om var vi vart på väg. Det visade sig att vi festen skulle vara på ön Rögrund.

Bild till blogginlägg


Hans och Per i kyrkbänken.

Väl framme så bjöds det på god middag med tillhörande dryck, fina tal, roliga sånger och alltså helt enkelt en fantastisk kväll! Per var jätteduktig som toastmaster, men så har han ju också mycket rutin från teknolog-tiden 🙂
Efter middagen blev det vals och sedan dans till kl 3 på natten! Oh, så kul vi hade! Idag är livet lite segare, men har i alla fall fått god frukost på Rögrund, en prommenad på ön och se krokodilen som finns på öns södra spets och så en fin båttur hem! Har även hunnit rida lite hästar nu på kvällen. Tack fantastiska mormor Katarina som tillbringade helgen med Mira och Lina! Jag tror att de hade det mycket roligare hemma med mormor än om de varit med oss!

Bild till blogginlägg


Hans & krokodilen på 6,5 m!!! Dock inte så farlig som man kan tro 🙂

Nu väntar en tjej-vecka, eftersom Hans åkt upp till Dalarna för att jaga älg. Jag börjar jobba och Mira och Lina ska gå heldagar på dagis. Så ska ju alla hästar tränas och Dorten ska gå Djursholmstävlingen till nästa helg!

Bild till blogginlägg

Mira med sin favorit-häst, Tomas. Han är såklart döpt efter ”riktiga” Tomas på Järfälla RC!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dorten och Strolchi vinner i Sundsvall!

Av Märit Olofsson Näss - 5 september, 2011 | 0 kommentarer

Vilken fantastisk tävlingshelg det varit i Sundsvall!!! Det har gått otroligt bra, varit jättefina arrangemang med glada, trevliga och tillmötesgående funktionärer, nära till allt, god mat, trevligt sällskap och ja, bara en toppenhelg helt enkelt!

Denna gång var det jag, Katarina och Jessica (som äger Strolchi) samt Zky, Dorten och Strolchi som åkte lastbil och tog oss upp till Sundsvall för två dagar av intensivt tävlande. Mira, Lina och Hans tillbringade helgen hos ”farmor” och ”farfar” i Dalarna. Så denna tävling låg allt fokus bara på hästarna och tävlandet!

Strolchi gick FEI:s mästerskapsprogram för 5-åriga hästar både lördag och söndag. Spännande att ta ut honom på tävlingsbanan igen, vi har inte startat sedan succén i Falsterbo. Han skötte sig med den äran! I lördagens klass var han lite spänd, men skötte sig trots det väldigt bra. Är skönt att veta att jag kan få till det på banan, även om han spänner sig lite. Härliga 76,2% och seger i klassen! På söndagen gick han sedan fantastiskt fint, mycket mer avspänd och uppe i formen vilket gav 77,4% och ännu en blå-gul rosett!

Bild till blogginlägg


Fina, fina Strolchi!

Dorten har ju på sista tiden radat upp 2:a och 3:e placeringar i Int 1, men i lördags slog han till ordentligt och vann sin första Int 1! Han gick ett härligt fint program med framförallt en riktigt fin form. Vi fick 67,98% och vann! Fantastiskt roligt att vinna svår klass och att Dorten är så stabil i våra ritter hela tiden 🙂
På söndagen gick Dorten St Georges. Han var då rätt trött, men som vanligt är han säker i programmet och visar upp sig så bra han kan trots lite mjölksyra i benen. Resultatet blev en hedrande 3:e placering på 67,9% i konkurrens med verkligt fina hästar!

Bild till blogginlägg


Super-sjärnan Dortmund 🙂

Lilla Zky fick denna helg gå rakt in i Int 1 och sedan en Int 1B. Han har ju därför tränat rätt mycket byten i varje och piaff-passage. Piaff och passage går ju jättefint med honom, men han har ju så svårt för serier, speciellt ”ettor”…. Detta gjorde att han var väldigt nervös och osäker, på nästan allt. Så vi missade väldigt mycket saker, han skrittade inte utan taktade, han bytte i varje och trasslade lite överallt och ja, allt blev mest pannkaka. Vi tar en time out från tävlandet nu, så får vi se vad jag ska hitta på med honom. Är ju inte kul att tävla när jag får en ”helt ny” häst inne på banan.

Utöver tävlandet så har vi umgåtts mycket med min släkt som bor i Sundsvall, och så Norea & AnnSofie som var uppe med Cosby och tävlade (Norea-Cosby fick 63,95% i St Georges, hårfint ifrån att vara SM-kvalad till YR-SM 2012, som kräver 64%…). På lördagen så grillade vi hela gänget utanför lastbilen, det blev väldigt gott och en super-lyckad kväll! Stort TACK till Jessica som groomat fantastiskt bra hela helgen (skämt bort mig?!?), hästarna blir verkligen superfina och väl omhändertagna!

Idag har Lina börjat sin inskolning på dagis, det var roligt tyckte hon!

Bild till blogginlägg