Kategorier
Ej kategoriserad

Fina framgångar i Bollnäs!

Av Märit Olofsson Näss - 26 maj, 2013 | 0 kommentarer

Trött men glad och precis hemkommen från ett mycket bra och välarrangerat meeting i Bollnäs! Både Strolchi och Viccamaro var med på årets första lastbils-resa och för Vicke var det första gången han åkte lastbil någonsin. Jättekul att Vickes ägare Veronica gjorde mig, Katarina och Jessica sällskap i lastbilen under helgen, vi har verkligen haft en toppenhelg ihop!

Bild till blogginlägg


Vicke har blivit så fin att rida på banan! Börjar bli rutinerad nu!

I går (lördag) var det Vicke som gick ut först i en kvalklass till Falsterbo, FEI 6-års program. Han gick ett väldigt fint och avspänt program och jag hade en riktigt bra rid-känsla. Tyvärr missade vi 2 av 4 byten, men det är ju ännu lite osäkert med bytena. Jag var i alla fall riktigt nöjd med vår insats, men vi blev helt sågade av domarna… Endast 60,8% på konferensdömning. Det brukar oftast betyda att allt kraschat eller någon total-katastrof. Detta gjorde att jag till söndagen bytte klass med Vicke (skulle vara samma domare i 6-års även på söndagen) till en MC:1, utäver redan anmälda LA:3.

Bild till blogginlägg


Strolchi i schwungfull trav!

Sedan var det Strolchis tur att gå en MA:1. Han var väldigt spänd, laddad och på hugget! Tyvärr när han blir så så missar vi en hel del rörelser. Vi fick bla galopp i en travökning och otakt i den andra (hans paradnummer!), byte innan en piruett och miss i serien (3:or) och ovanpå allt red jag fel… Det positiva från denna uppvisning var att han var väldigt uppe i formen och fronten och höll bra galopp-kvalitet trots ”hettan” i huvudet! Vi fick fina siffror på det vi inte missade vilket gav oss 64,8% och en andraplacering i klassen!

Bild till blogginlägg


Fina rosetter och segertäcke blev dagens skörd för duktiga Vicke!

Idag söndag blev en oerhört framgångsrik dag med båda hästarna! Först gick Vicke en MC:1 på bästa sätt. Vi hade lite trassel i inridningen, men sedan gick han väldigt fint, framför allt galopp-programmet höll riktigt hög klass och vi kom 2:a på 68%!!!
Efter det red jag rakt in i LA:3 på banan bredvid (på samma framridning) och vi fick till ännu en strålande ritt! Här blev det hela 72% och seger! Vilken härlig dag för fina Vicke!!!

Sist ut i helgen var sedan Strolchi i ännu en MA:1. Idag var han hur fin som helst! Mycket coolare och helt med mig inne på banan! Inga större misstag och en härligt fin känsla inne på banan gav oss hela 69,1% och vi vann klassen! Vilken härligt fin och framgångsrik dag!!!

Bild till blogginlägg


Fint segertäcke även för Strolchi efter nytt poängrekord i MA-klass: 69,1!

Vi har haft sol, klarblå himmel och fint väder hela helgen! Igår vart vi bjudna på supertrevlig och god middag hos bästa Mia (som ju groomat och rest en del med mig tidigare). Vi har även tagit med oss Katarinas 3-åring Spirit of Sandro hem. Han har nu varit på inridning i 3,5 månader hos Mia och ska på tisdag resa vidare till Jessica för sommarlov och bete!
Helgen har verkligen varit toppen på alla vis och jag vill nu till sist passa på att gratulera alla underbara mammor på mors dag!

Bild till blogginlägg


Mina toppenkillar!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Djurgårdstävlingen!

Av Märit Olofsson Näss - 18 maj, 2013 | 2 kommentarer

Denna helg är det nationella tävlingar på Djurgården vid Kaknästornet. Dessa tävlingar är en härlig och väldigt fin tradition med klasser från MB till GP varje år i mitten/slutet av maj! Utöver att det är en väldigt fin tävlingsplats och mycket välarrangerat så brukar prisborden digna under alla fina priser man får som placerad. Så även i år!

Bild till blogginlägg


Vicke på gröna sköna Djurgården!

Jag startade Vicke i MB:2 för att återigen försöka rida på kvalprocent till Falsterbo. Strolchi fick även han ”tagga ner” lite och gå MB:2. Detta för att han inte ska behöva spänna musklerna på banan hela tiden och gå MA och allt det nya och svåra som kommer där.

Bild till blogginlägg


Fin halt och sedan ryggning (som är svårare)!

Först ut var Vicke och han var verkligen superduktig idag! Tävlingsbanan på Djurgården är rätt svår, då allt är så nära banan och mycket som händer runt omkring (ibland fotbollsmatch, bröllops-eskort mm. mm.) Han var riktigt fin och ridbar inne på banan och det mesta flöt på riktigt bra! Tyvärr var en galoppvolt i ett lite ”läskigt” hörn och där blev det tvär-krasch… Men i alla fall en riktigt fin känsla inne på banan idag! Vi fick 62,7% och hamnade i mitten av klassen.

Bild till blogginlägg


Strolchi i fin galopp!

Sist ut i hela klassen var jag och Strolchi. Han var ganska så laddad och på hugget idag. Plus att han gick hela tiden och laddade för att göra mycket svårare saker än vad som är i MB:2 (piruetter, serier, slutor mm)! Ett par missar, men totalt ett fint program och det var nyttigt att rida ett program där han måste vänta lite på mig.
Vi fick 70, 2% och kom 4:a bland en många väldigt fina ekipage! Och vi fick oxå en himla massa fina priser 🙂

Bild till blogginlägg


Härlig travökning!

Nu laddar vi om inför nästa helg, då det blir årets första meeting och lastbilsresa till Bollnäs!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin andraplats i St Georges!

Av Märit Olofsson Näss - 9 maj, 2013 | 0 kommentarer

Det börjar nästan bli tjatigt, men attan vilket flyt vi är inne i, jag och Strolchi! Idag var vi på Järfälla ridcenter och red vår andra St Georges i karriären tillsammans. Och idag var han riktigt fin, lilla Stolle-boll 🙂

Vi lyckades i och för sig med konststycket att byta galopp i inridningen… Han blev lite het och sned och jag kickade till lite för att räta upp honom och då gjorde han ett fint byte. Kostsamt i poäng, men känns okej att missa en sån grej och sätta alla svårigheter. Vilket vi gjorde idag! Vi fick till ett superfint travprogram och satte båda serierna, om än lite hetsiga. Piruetterna blev okej, lite tvådelade men med 6-6,5 i betygen i alla fall. Härligt skönt att få en bra runda då vi ju ännu bara tränar på att bli bra på St Georges! Han är ju bara 7 år och redan helt fantastiskt duktig i MA-klass!

Bild till blogginlägg


Prisutdelande domare, Eva Kristiansson som gav oss hela 69,6%!

Vi fick 67,1% och kom 2:a i ett tufft och högklassigt startfält! Vilken lycka!
Jag är verkligen så fantastiskt glad över att jag får träna, matcha och tävla stjärnämnet Strolchi. Jag har sagt det förr, och säger det igen, han kommer att bli riktigt bra, gummibollen Strolchi!

Bild till blogginlägg


Finaste Stolle med fin blå rosett 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

St Georges-debut!

Av Märit Olofsson Näss - 5 maj, 2013 | 0 kommentarer

Efter tre starter i MA var det idag dags för mig och Strolchi att ge oss på St Georges. Vi måste ju bli riktigt vassa i detta program, då det ju är både kval- och finalklass i Falsterbo!
I dag hade jag rätt mycket ”edge” och en ganska het Strolchi att manövrera. Han blir i dessa lägen väldigt fin i traven, men galoppen blir rätt så svår. Vi klarade oss i alla fall igenom på ett bra sätt och jär är väldigt glad över det sätt vi debuterat på! Tyvärr missade vi båda serierna och hade en taktmiss i ökade skritten, men fick ändå 66,6%! Det gav oss en fin andraplats bakom det rutinerade ekipaget Sara Rubin – Di Angelo (min klubbkompis som jag var 3:a på lag-SM ihop med 2011!). Och endast 3 poäng var skillnaden upp till seger!
Härligt fin debut för oss och på torsdag ger vi oss på St Georges igen, denna gång i Järfälla!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi segrar i MA:1!

Av Märit Olofsson Näss - 1 maj, 2013 | 0 kommentarer

Vilken underbar första maj det blev!!! Jag och Strolchi startade vår tredje MA:1 i karriären och slog till med en härlig seger! Vi var idag i Surahammar och det var även säsongsdebut på utomhusbana. Strolchi var lite trött, men väldigt fin att rida på. Tyvärr kraschade vi en piruett, men annars kändes de flesta rörelser mycket säkrare och stadigare än i Brolöten. Vi fick fina 67,2% och vann klassen! Härligt fina poäng för oss, Strolchi är ju endast 7 år och helt ny i MA-klass. Men han är verkligen en härlig ”danspartner” som alltid vill göra sitt bästa. Svårt att inte älska denna lilla ”gummi-boll”!

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi med blå-gul rosett!

Jag hade även en riktigt bra morgon med Viccamaro i Solna. Vi startade MB:2 och idag var ridbarheten och känslan tillbaka igen! Han var sååå mycket finare mot i fredags (Ekeby) och vi hade riktigt kul inne på banan 🙂
Ett par missar drog tyvärr ner totalbetyget, men vi satte i alla fall båda galoppombytena i dag. Inte illa av en 6-åring! Vi fick fina 64,3% och snubblande nära vårt första Falsterbo-kval… Endast 3 ynka poäng upp till 65% och kvalgränsen och lite av ”stolpe ut”, men snart är vi där!

Bild till blogginlägg


I galopp på framridningen. Vicke blir allt finare att tävla 🙂

Vi har med andra ord haft en härlig dag med mycket häst, tävling, fint väder och fina framgångar. Det är ju alltid lite speceillt att vinna! Nu är vi alla trötta (gick upp 5 i morse), men mycket nöjda med dagen!

Avslutar dagens blogg med ett stort tack till två hjältar i mitt team: Jessica som äger Strolchi för all grooming, support, tips och avstämning, fina kort till bloggen och för att du är en underbar människa! Mamma Katarina som hjälper mig med Mira och Lina så att mitt ”hästliv” blir möjligt att kombinera med barnen och såklart för all övrig support som em mamma står för 🙂