Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Dockan

Av Märit Olofsson Näss - 29 maj, 2016 | 0 kommentarer

Så var debuten i kvalklasser avkladrad för 5-åriga Dockan (Quintana). Vi tog oss idag till Sorunda för att rida FEI:s inledande program för 5-åriga hästar som är en ”lätt” LA anpassad för den unga hästen.

Bild till blogginlägg


På banan, Dockan kämpade duktigt idag!

Hon var verkligen superduktig och vi kom igenom programmat utan några större problem och med en fin känsla. Det som domarna kommenterade var att hon behöver bli starkare och driva i mer samt att bära sig mer i övergångarna. Ingen nyhet direkt och allt sitter ju i den styrka jag redan jobbar på att få upp hos henne. I allt detta gäller det ju att inte glömma att hon bara ridits lite mer än ett år. Klart att vi ligger efter… Dagens bästa kommentar fick jag av Jeanna som sa att ”detta spelar ju mindre roll, hon är en framtidshäst”! Och så känns det verkligen, ge henne lite tid så kommer hon bli riktigt fin!!!

Bild till blogginlägg


Fin framridning ute i det fina vädret!

Resultatet blev 68,2% och en placering mitt i klassen, duktigt av Dockan som ju är så orutinerad! Vann gjorde super-Jeanna på Ellergårdens San Droneur på hela 78% och fxade dagens enda kval till Falsterbo 🙂

Nu väntar lite vila & lätt jobb i början av veckan för Dockan, sedan trappar vi upp träningen för en ny start i samma program i Sollentuna 6 juni! 

Lite fler kort från dagensframridning:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Kategorier
Ej kategoriserad

Magic Hill

Av Märit Olofsson Näss - 28 maj, 2016 | 0 kommentarer

Idag har vi hälsat på det nyaste tillskottet i hästfamiljen, Magic Hill som blev 5 dagar idag!!! I måndags föddes Katarinas efterlängtade föl, Magic Hill, som egentligen var beräknad till 1 maj. Han valde alltså att stanna 23 extra dagar i magen, måste ha varit bra där inne 🙂

Bild till blogginlägg


Söt liten bäbis-plutt!

Fina söta lilla Magic Hill är efter Clever Hill Q och undan Magie e: Campari M. Han hade tyvärr en svullen gom och därmed lite andningsproblen direkt efter födseln och har fått spendera sina första dagar på djursjukhuset i Strömsholm. Han mår nu mycket bättre och är tillbaka på ”BB” på Askö stuteri i Västerås!

Bild till blogginlägg


En riktig gos-kille som bjöd på många pussar!

Bild till blogginlägg


Söt som socker, lilla Magic Hill!

Dagen inleddes med en fantastiskt bra träning för Jeanna  på vackra Segersta för mig och Strolchi och här är lite foton från träningen:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Clinic för Bo Jenå!

Av Märit Olofsson Näss - 18 maj, 2016 | 0 kommentarer

En onsdag med guldkant på går mot sitt slut! Jag fick idag förmånen att vara med och rida på Bo Jenås clinic i Vällingby med min fina Strolchi. Härligt roligt att träffa superduktiga Bosse igen, jag har ju inte fått till någon träning för honom på länge nu.

Bild till blogginlägg


En fin kväll att fånga fina foton också!

Bild till blogginlägg


Strolchi travar & tar i allt vad han kan!

Vi visade idag framför allt St Georges- och Int 1-rörelser men fick även demonstrera början till det svåra, dvs lite piaff och introduktion till byten i varje. Strolchi skötte sig finfint och tyckte att nu ska jag minsann visa vad jag kan och klämde i med flera ”ettor” och många fina piaffsteg där vi egentligen bara skulle visa tendensen!
Jag kan ju inte annat än att vara glad åt att han nu börjar tycka att det svåra inte är så svårt och hoppas att vårt fina flyt håller i sig nu 🙂

Bild till blogginlägg


Vi fick visa lite piaffträning som också det gick galant.

Stort tack till Bosse för en riktigt bra clinic och (som alltid) fin hjälp, Marta Ridewear (ridbyxor och skjorta) samt Agria (lindor och schabrak) för fin sponsring av utrustning och till Annie Smith och Vällingby Ridskola för ett superfint arrangemang!!! Det blev som sagt en väldigt inspirerande onsdag!

Bild till blogginlägg


Bosse in action!

Dagen fylldes verkligen med hästaktiviteter då Mira och Lina hann med att rida lektion på Sigtuna Ridskola också. Mira red sin favorit Jojo och Lina fick sin favvo Milton, som kallas köttbullen!!!

Bild till blogginlägg


Koncentrerade tjejer innan lektionen börjar!

Bild till blogginlägg


Familjebild!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Antares segrar i debuten i MB!

Av Märit Olofsson Näss - 8 maj, 2016 | 0 kommentarer

Vilken härlig helg det varit, på så många sätt!!!
Vädret har varit helt fantastiskt med strålande sol och ca 20 plusgrader, älskade Mira fyllde hela 8 år i fredags (6 maj) och hon har firats med både kalas och en fin dag på Gröna Lund och ovanpå det två segrar på två starter i helgen. Magiskt bra alltihopa!!!

Bild till blogginlägg


Fina prinsessan Mira, numera 8 år och deltar gärna i hästlivet!

Igår vann ju finaste gummibollen Strolchi Int 1 på fina procent och idag ville inte Antares vara sämre utan slog till med en seger i vår debut i MB! Vi tog oss an en MB:2 i Värmdö och fick till ett riktigt bra program idag. Det var ju även vår första start utomhus och lite spänd vart Antares, men inga större misstag förutom ett byte som blev efter bak. Bytena är ju fartfarande inte helt befästa men det blir bättre hela tiden.
Vi fick fina 67,2% och det räckte till seger i klassen och helgens andra blå-gula rosett för mig! Full pott!!!

Bild till blogginlägg


Storl, snäll och superfin, Antares är en härlig kille att matcha!

Nu har Antares åkt hem till sin matte Anna som nu kommer att fortsätta det roliga jobbet med Anatres. Han kommer att bli saknad här, jag gillar honom verkligen, men han kommer att komma tillbaka för lite träningsläger och kanske lite mer tävling 😉

Bild till blogginlägg


Vi skiner ikapp med solen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Vinst i Dressyrringen Int 1 kür!

Av Märit Olofsson Näss - 7 maj, 2016 | 0 kommentarer

Dags för tävlingshelg efter att förra helgen spenderats med en helt ”vanlig” semster i Moskva med besök hos min kompis Carola som jag umgåtts med sedan 6-års åldern och lekis!!! Härligt kul att se en fantastisk stad som Moskva, umgås med härliga väninnor och få ett break i vardagen och lika kul att idag återigen vara tillbaka på banan 🙂

Bild till blogginlägg


Back in business 🙂

Runsten Equestrian var värd för den 3:e kvaltävlingen i Dressyrringen Int 1 kür och den andra deltävling som jag och Strolchi deltagit i. Vi tog ju en fin andraplats i Segersta för en månad sedan och den följdes upp med en härlig seger på fina 71,4% idag!!!

Bild till blogginlägg


Rosett, täcke och otroligt fin tavla, tack Årsta Runsten för fina tävlingar och priser!

Strolchi blev väldigt spänd inne på banan idag och jag är därför väldigt nöjd med att vi kunde genomföra vårt program utan några större misstag trots den höga svårighetsgrad mitt kürprogram innehåller. Med så mycket spänning blev travskolorna lite väl raka och en piruett lite stor, men i övrigt kom vi igenom det mesta på ett bra sätt! Jag har till och med ändrat lite i programmet och vi gjorde en serie på böjt spår och även det gick fint!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet!

Bild till blogginlägg


Posering i det vackra vädret, vilken härlig solskensdag!

Resan hem gick sedan väldigt lätt med en fin seger, en gigantisk rosett, ett täcke och en otroligt vacker tavla som pris! Jag gillar verkligen att rida kür och att sedan få vinna en kür är en extra bonus!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina har varit med hela dagen och passat Ella….

Bild till blogginlägg


..och groomat Strolchi! Stora tjejer nu som gärna hjälper till 🙂