Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 28 april, 2019 | 0 kommentarer

Dockan är omstartad och resultatet blev så himla bra. Efter att hon varit ganska så het och taggad i årets första starter så bestämde vi oss för att ”starta om” helt. Hon fick alltså 2 veckor helt ledigt efter Ypäjä, gick igång lugnt med mycket uteturer och är nu uppe i full träning igen. Jag har lagt mycket fokus på låg form, lösgjordhet, lugn och eftergift och det känns verkligen att Dockan tagit den träningen fint!

Bild till blogginlägg


Dockans magiska travökningar, som ger oss många 8:or!

Idag var det ”test” av omstarten, MA:1 på Häst- och kuskhusets Ryttarförening och Dockan var verkligen så lugn och fin som jag ville! Riktigt ridbar och gav mig en härlig känsla i sadeln!
Ett litet missförstånd oss emellan gjorde att hon stannade i ingången till andra piruetten och det är ju kostsamt då det är koefficient på rörelsen… Men i övrigt så himla fin att jag faktiskt blev rätt besviken på procenten som bara blev 65.
Men men, sånt är livet i bedömningssporter och en domare låg konsekvent mellan 5-10% under de andra två och då blir det ju lätt så.

Bild till blogginlägg


Ärevarv i solskenet!

Det blev en fin blå andrarosett och det känns verkligen som vi är på rätt väg igen! Hon är superfin, min Docka och jag kommer att ha massa nytta av hennes energi och glöd uppåt i klasserna!

Bild till blogginlägg


Posering efter prisutdelning i full SD Design outfit! Kandar, benskydd och schabrak!

Kategorier
Ej kategoriserad

Maxi vinner & Rillan 5:a i MB:5!

Av Märit Olofsson Näss - 21 april, 2019 | 0 kommentarer

Nu är det full fart på tävlingssäsongen och dagens tripp gick till Gripens Ryttarförening i Strängnäs. Idag var det dags för MB:5 för Rillan och Maxi och deras första försök att kvala upp til MA & St Georges.
Det gick verkligeb strålande då båda fick över kvalprocenten med råge (62%) och fixade fina placeringar!

Bild till blogginlägg


Stor glädje i stallgänget när Maxi vann MB:5 på fina procent!

Bäst idag lyckades jag med Maxi. Han kan rätt lätt spänna till och då brukar det bli trassligt, men idag var han avspänd och cool och tog min ridning på ett fint sätt. Han satte inte en hov fel och jag lyckades även hålla honom uppe och fin i formen genom hela programmet! Superroligt att få en sån fin runda direkt då jag inte tävlat homon mycket alls och nu inte sedan i september.
Vi fick fina 68,8% och vann klassen!! Härligt härligt 🙂

Bild till blogginlägg


Fullt fokus på framridningen!

Rillan gick ett fint och rätt avspänt travprogram men blev skrämd av musiken i skritten och det gjorde henne riktigt spänd till galoppen. Till följd av alla spännningar blev det ett par rejäla missar… Jag letar ju fortfarande rätt efter hennes reaktioner på banan och lär mig henne mer och mer, så förhoppningsvis blir det bättre till nästa gång. Jag är ändå glad för fina procenten 64,1 och en 5:e placering!

Bild till blogginlägg


Vackra Rillan får posera innan vår MB:5-debut.

Bild till blogginlägg


Jag hittar allt fler knappar på Rillan och idag blev det en placering i MB:5!

Helgen och påsken har såklart innehållit mycket häst, träningar ochy tävling, men även en hel del filming och fotosessioner då det dök upp en fint påskägg från min sponsor SD Design! Klart lyckan är total när det dimper ner ett paket med fina svhabrak och lindor ur SD Designs nya vårkollektion!!!
Här är Strolchi modell på fältet:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Rillan vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 14 april, 2019 | 0 kommentarer

Som sagt, det är bra att smida medan järnet är varmt och det visade sig även gälla Rillan. Bara två dagar efter vår debut så gav vi oss in i MC:2 i Mariefred och det gick så mycket bättre!

Bild till blogginlägg


Fina Rillan, gick som en liten peng och vann!

Nu visste jag ju mer hur hon blir när hon spänner till inne på banan. Jag tog faktist mina 2 minuter på banan innan startsignal till att trava henne under lättridning, lägga henne låg i formen och gymnastisera sidorna ordentligt. Hon spände då av mycket bättre i ryggen och jag kom till bättre ridning i programmet!

Bild till blogginlägg


Snygg i guld-blå rosett!

Inte en fot satte hon fel, men såklart finns det mer att hämta i takt med att jag får henne avspänd och kan ta ut mer. Det blev idag i alla fall en fin seger på 67,8%, härligt skoj!!! I och med detta så är vi nu kvalade till MB och nästa söndag blir det start igen, denna gång i MB:5!

Bild till blogginlägg


Vi lär känna varandra allt bättre och jag lär mig hur hon tar nya miljöer! 

Helgen har också innehållit förbundsträning för Lussan på Strömsholm för mig och Strolchi. Det har gått riktigt riktigt bra, vi filar mest detaljer nu. Lussan är så himla bra att träna för utöver hennes otroliga kunskap och erfarenhet är hon så engagerad, inspirerande och med ett fantastiskt sinne för den lilla skillnaden som gör skillnaden!!! Strolchi har framför allt blivit så stark och fin i piaffen och övergångarna. Superkul, och vi tränar vidare mot att förbättra våra Grand Prix-resultat!

Bild till blogginlägg


Strolchi på förbundsträningen, helt klädd i SD design-outfit! Kandar, lindor och voljock, skitsnyggt!!!  

Kategorier
Ej kategoriserad

Rillan fixar första MB-kvalet!

Av Märit Olofsson Näss - 12 april, 2019 | 0 kommentarer

Idag var det dags för Rillan att starta första gången sedan hon kom till mig i januari. Hallsta Ridklubb och en MC:1 för att börja kvalen upp i klasserna, hon gör ju redan alla MA-rörelser så siktet är inställt på de klasserna!

Bild till blogginlägg


Tävlingssäsongen är inledd för mig & Rillan, kval till MB direkt!

Hon blev rätt spänd på banan och ett par missförstånd oss emellan blev det, då jag ju inte känner henne helt än och speciellt inte i tävlingssituationen. Jag är nöjd med att jag tycker att jag fick henne hyfsad avspänd på slutet och vi fick 65,4% och fixade därmed det första (av två) kval till MB!

Vi smider medan järnet är varmt och ger oss på MC:2 i Mariefred på söndag. I morgon och på söndag ska Strolchi och jag på förbundsträning för Lussan, ska bli jättekul att växla upp igen, han har ju tagit det rätt lungt efter tävlingarna i Ypäjä, Finland!