Kategorier
Okategoriserade

Caol Ila duktig!

Av Märit Olofsson Näss - 20 februari, 2022 | 0 kommentarer

Tävlingssäsongen är igång och idag var det Caol Ilas tur att lufta sig. St Georges på Enköpings Ridklubbs som alltid välarrangerade och proffsiga tävlingar.

Lite pixlig bild men pampig är hon, Lillan!

Lillan, som hon kallas sina 178 cm till trots, var superduktig inne på banan idag. Hon spänner så himla lätt till, blir hög i formen och går mest uppåt istället för framåt samt att bytena då blir svåra… Men idag lyckades jag hålla henne rätt så avspänd och rund i formen och till den stora lyckan så satte vi båda ”serierna” också! Härligt kul och jag kände verkligen hur nöjd och stolt hon blev när hon fixat dem och fick en liten klapp på halsen 🙂

Dagens skörd, en grön rosett & fina hederspriser från Mustang!

Vi fick 66,1% och en placering som 5:a i ett stort och tufft startfält! Roligt att få till flytet allt bättre på banan och att hon nu litar så fint på mig!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner säsongsdebuten!

Av Märit Olofsson Näss - 13 februari, 2022 | 0 kommentarer

Vilken härlig start på tävlingsåret 2022 det blev då Gnistan bjöd på superfin runda i MB:1 som gav fina 73% och seger i klassen!

Glad och nöjd med 73% och seger!

Dagens tävling var i Eskilstuna och Gnistan har inför detta fått åka och träna några gånger i ridhus eftersom vi alltid är utomhus & hemma-tränar. Från att ha varit rätt så spänd för ett par veckor sedan så var han väldigt avspänd, fin & på mina hjälper idag.

Full fart framåt!

Vi hade något litet trassel i en hörna & en halvdann ryggning, men i övrig var han väldigt fin och ”satte” alla rörelser riktigt bra. Med många 8:or och även 8,5 på en öppna så gick procenten upp till hela 73 idag! Jätteroligt att han var så fin & väldigt kul att vara igång med tävlandet igen och visst är det alltid lite extra kul att vinna!