Kategorier
Okategoriserade

Fina, fina Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 28 maj, 2022 | 0 kommentarer

Behövs egentligen inga ord för Dockans prestation idag!!!

Efter att vi kom på helt fel köl i gårdagens St Georges, så har jag lagt tid på att jogga & lösgöra Dockan, var uppe på banan kl 7 i morse för detta.

Så glad över helgens rosettskörd & allra mest för dagens blåa i Int 1!

Hon blev verkligen mjuk och avspänd av detta och vi kunde sedan gå in i dagens Int 1 där jag bara njöt av att hon var så fin och härlig och allt bara flöt!!!
68,6%, ett nytt klassrekord för oss och som grädde på moset en fin 2:a plats i ett stenhårt startfält!

Så roligt med prisutdelningar igen, post-Covid lycka!

Galet glad och så skönt att få åka hem från de fina tävlingarna i Kimstad med denna goa känsla!

Over and out, jag är ”slut som artist” nu, efter att ha tränat tre hästar vid hemkomsten till stallet…. Sov gott!

Dagens skoj-selfie, direkt efter ritten!
Kategorier
Okategoriserade

Dockan ångar på!

Av Märit Olofsson Näss - 27 maj, 2022 | 0 kommentarer

Till sist kom jag Dockan och Lexi iväg till Dressyrhoppet, Kimstad för tävling i dagarna två! Det blev verkligen manfall i teamet då Jessica med familj blev matförgiftade & jättedåliga igår och Katarina varit dunderförkyld hela veckan och det vägrar ge med sig…

Alltså galet mycket att få ihop på egen hand, när man är van att ha ett team (som jag uppskattar dem!).

Teamet på detta meeting: jag, Dockan & Lexi!

Väl här så gjorde jag misstaget att sitta upp direkt utanför stallet och markskygga Dockan vägrade gå till framridningen bland alla ”farliga” saker… Och redan där blev hon arg på mig, när jag sa gå! Det lade sig aldrig riktigt, men vi fick till ett fint travprogram innan det mesta i galoppen blev pannkaka!

Fin rosett och fina priser, bl.a. presentkort på kürmusik!

Trots detta 65,5% och en 4:e placering i ett väldigt tight tätskikt där 1:an hade 66,3% och 6:an 65,2%. St Georges var programmet för dagen.
Duktig Docka med en bra ”lägsta nivå” och nu laddar vi för Int 1 i morgon och då går jag upp till framridningen med henne 🙂

Har inte riktigt hunnit blogga som jag vill i det intensiva tempo som livet håller just nu, men vill ändå skriva om den superfina runda Dockan gjorde i Int 1 på Brolöten förra helgen. Så duktig och med mig och ett personbästa i Int 1 på 67,9%!!! Även då kom vi 4:a, men det var bara 3 placerade,

Kategorier
Okategoriserade

Dockan 2:a i Int 1!

Av Märit Olofsson Näss - 1 maj, 2022 | 0 kommentarer

Igår var vi på fina tävlingar på Gripen, Strängnäs, och Dockan gick en Int 1. Hon var superduktig och vi hade bara några småmissar, mest för att hon blir lite het inne på banan och att det finns en hel del att ”titta på” inne i på den banan!

Ökad trav, vår specialitet!

Ändå över lag väldigt fin och ridbar och som alltid så vill Dockan vara till lags och gör sitt bästa! VI fick 66,9% och knep en fin andraplacering i ett väldigt bra startfält!

Fina rosetter och priser och jag är väldigt nöjd med min Docka!

Jag är så himla nöjd med Dockans utveckling och att hon är så cool fast vi nu tränar på de svåraste rörelserna till vardag. Inget ”blanda ihop” från hennes sida, så duktig och lydig!

Den obligatoriska poseringen i det skira gröna vårgräset!