Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi 3:a i GP-kür och Dockan 4:a i Int 1!!!

Av Märit Olofsson Näss - 24 mars, 2019 | 0 kommentarer

Vilken magiskt fin avslutningsdag jag fick här i Ypäjä, som är en av mina favorittävlingsplatser!

Bild till blogginlägg


Finaste Strolchi dansade hem en 3:e placering i küren och persade samtidigt!

Världens bästa Strolchi dansade så fint och helt prickfritt till sin kür att jag bara njuter av känslan. Han var med mig på ett härligt fint sätt och idag red jag min kür helt enligt plan och utan missar, vilket ju gjorde att jag inte behövde trycka in någon röresle extra (som jag missat) i slutet av programmet. Vi kunde nu avsluta enligt plan, med passage-slutorna som Strolchi gör så fint!

Bild till blogginlägg


Uppladdning a la Strolchi, sovandes under flätning!

Vi fick personbästa med hela 70,6% och en 3:e placering igen! Superkul och det känns verkligen som vi är på rätt väg i träning och tävlingsupplägget med Gummibollen.

Bild till blogginlägg


Duktiga Dockan tog ännu en fin placering i Ypäjä!

Dagen började dock supertidigt med att Dockan startade först av alla under hela dagen i sin Int 1. Många saker gör hon riktigt fint, men lite spänningar gjorde att vi missade 4 rörelser rätt ordentligt… Trots det 65,3% och 4:e placerad!!!
Det känns jättekul att hon blir så väl mottagen att vi kan konkurrera trots en del stor missar. Det här kommer bli så bra när allt faller på plats!

Bild till blogginlägg


Helgens rosettskörd fick mig att känna mig Dansk… Så jag håller hårt i Svenska flaggan 🙂

Bild till blogginlägg


Dockan gillar Mira & Lina som ofta mutar med godis!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi GP-trea i Ypäjä!!!

Av Märit Olofsson Näss - 23 mars, 2019 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Ännu en fin 3:e placering i GP, denna gång blev rosetten vit (Finland)!

Bästa, duktiga Strolchi knep idag ännu en fin tredjeplacering i internationell Grand Prix!!!
Vi fick idag till en riktigt bra ritt i Grand Prix i Ypäjä! Endast små detaljmissar och i princip felfritt med bra flyt och en fin ridkänsla. Det gav oss 67,5% och en 3:e placering i tuff konkurrens!

Bild till blogginlägg

Jag är så himla glad över att vi höll samma höga nivå som i Sopot i februari och fick precis som då en tredjeplacering. För de högre betygen krävs lite mer tryck och ”power” inne på banan och det tror jag kommer i takt med att vi samlar på oss harmoniska och stabila rundor.

Bild till blogginlägg


Show och skoj på ärevarvet!

Nu ska jag bara njuta av dagens fina runda och placering, sen laddar jag för Int 1 med Dockan och Grand Prix Freestyle med Strolchi i morgon. Ska bli kul att få ut båda i hetluften 🙂

Bild till blogginlägg


Strolchis minioner får grooma hårt!

Bild till blogginlägg


Posering utomhus!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 4:a i St Georges i Ypäjä!

Av Märit Olofsson Näss - 22 mars, 2019 | 0 kommentarer

Nu är tävlandet i Ypäjä igång! Dockan gick ut i en St Georges idag och vi kom igenom det på ett riktigt bra sätt. Hon har ju varit rätt spänd och ”på och av” de senaste starterna, typ lite taggad. Jag tror att det beror på att vi är i ett litet mellanläge just nu, då hon ibland är superfin, samlad och ihop för att sen inte orka och falla isär och ramla iväg.

Bild till blogginlägg


Dockans favoritrörelse, ökad galopp!

Just idag så höll vi ihop det rätt så bra, inga större missar och en fin känsla i programmet, men såklart har jag känslan av vad som finns där när hon orkar fullt ut! Då kommer det bli superbra! Bara att bygga på så kommer det 🙂

Bild till blogginlägg


Posering med fin röd rosett!

Som sagt, för dagen är jag riktigt nöjd med henne! 65,4% gav oss en fin 4:e placering i väldigt tuff konkurrens. Det var vår 7:e internationella placering på lika många starter, klart jag är mer än nöjd men min Docka!!!

Bild till blogginlägg


Ur en annan synvinkel 🙂

Strolchi har i kväll sprungit igenom vet-check ua och i morgon blir det Grand Prix för oss medan Dockan har tävlingsledigt. Håll gärna en liten tumme för mig & Gummibollen efter lunch!

Bild till blogginlägg


Besiktigade och klara för morgondagens start!

Kategorier
Ej kategoriserad

Teamet härjar i Ypäjä igen!

Av Märit Olofsson Näss - 21 mars, 2019 | 0 kommentarer

Ibland faller bara alla pusselbitar på plats och det har det verkligen gjort den sista veckan. Tinkerbelle fick sitt föl i förra veckan och allt gick fint och lilla ”Spark” är glad, pigg och mår bra! Vi beslutade oss därför för att försöka komma i väg till en av våra favorittävlingar, internationell CDI3* i Ypäjä där vi varit tre gånger tidigare och tävlat.

Bild till blogginlägg


Söta ”Spark”, redan stallets lilla kelgris!

Sagt och gjort, så accepterade arrangören min anmälan via förbundet i måndags och vi fick färjebiljetter i sista sekund och tog oss iväg i går onsdag, start från stallet var klockan 4 på morgonen *gäsp*

Bild till blogginlägg


Obligatoriskt avresefoto i Värtahamnen kl 6 på morgonen!

Nu är vi på plats i Ypäjä och teamet denna gång är jag, Jessica, Mira och Lina och så både Strolchi och Dockan som ska testa internationell hetluft igen. Denna dag har gått åt till återhämtning, jogg för Strolchi och så träning på banan för Dockan som inleder tävlandet i morgon i St Georges.

Bild till blogginlägg


Posering bland flaggorna efter arenaträning!

Dockan kändes väldigt fin, avspänd och lösgjord och jag hoppas vi kan behålla den känslan i morgondagens start. Strolchi går in på lördag i Grand Prix, så han ska träna ordentligt i morgon.

Bild till blogginlägg


Jogging med stora piruetter på dagens schema för Strolchi.

Dockans vet-check var i dag och hon susade igenom utan en blinkning. Nu är det lastblismys och snart middag. Vi trivs bra här i Finland hela gänget!

Bild till blogginlägg


Dockan i väntan på vet-check med sina unga skötare 🙂

Bild till blogginlägg


Vi har ”egen” stallhörna” att hänga i!