Kategorier
Okategoriserade

SM-GULD SM-GULD SM-GULD!

Av Märit Olofsson Näss - 30 augusti, 2021 | 3 kommentarer

Wiiiihooooo! Favorit i repris och ännu ett Lag-SM guld med Sällskapet Segersta Sportryttare!!!
Jag är så himla glad och tacksam över att ha fått vara med om att bärga ännu ett SM guld med ett (nästintill) helt nytt lag från bästa klubben!

Finaste Dockan är med och bärgar lagguldet i år igen!

I år var vi ett nästan helg nytt lag, jag och Evelina var ju med förra året, men då red Evve en annan häst.

Lyckliga och glada efter en tät och nervkittlande final så var de ädlaste medaljerna våra!

Både Evelina och Sara red MA:1 men där räknas ju bara ett resultat och Sara fick till en superfin runda med 70,1% som bästa Segerstaryttare. Även Evelina red superbra och fick 68,9% så inledningen var stabil och vi tog ledningen direkt.

Jag och Dockan fick till en bra runda i St Georges, men tyvärr ett par kostsamma missar och ”bara” 66,4%. Nu blev det dock väldigt spännande då ledningen krympte till 0,2% för oss….

Segerlycka!

Sist ut var Lotta som också hon red riktigt bra, men hade någon liten miss i galopp programmet. Väntan på resultatet blev en riktig nagelbitare men då det kom upp 68% och vi visste att 67,5% räckte till seger så var lyckan total!!!

En till bild, hästen ser glad ut jag ser lika utpumpad ut som vi var efter en puls på 120 och en total nervpärs!

Nu kan jag stoltsera med 2 guld, 2 silver och 2 brons som medaljskörd från mina ca 12-13 starter i Lag-SM! Till det kan även två 4:e platser läggas och jag kan bara konstatera att Lag-SM är superkul att rida och att det även går riktigt bra!

Kategorier
Okategoriserade

Lag-SM 2021, kvaldag!

Av Märit Olofsson Näss - 28 augusti, 2021 | 0 kommentarer

På plats i Kimstad för årets LagSM, med bästa gänget Sällskapet Segersta Sportryttare!
Laget i år består av: Sara Grönvall – Maddox och Evelina Söderström – Zancas Klint som rider MA:1, jag och Dockan som rider St Georges och Charlotta Lundblad – X-Cilent som rider Int 1.

Glatt Segersta-gäng från SM-invigningen igår, Evve, jag, Lotta & Sara!

Först ut i MA:1 var Sara med supereleganta Maddox som fick till ett riktigt fint program med många höjdpunkter och de vann klassen på fina 68,8%, en härligt bra start för laget!

Nästa ut var Evelina som också hon fick till en fin runda, tyvärr en liten miss i galoppökningen men i övrigt stadigt och bra! 65,7% och 6:e placering i klassen. Det blir alltså Sara & Maddox procent från denna klass som räknas in i lagets resultat.

Såhär glada var vi redan innan vi red in på banan!

Nästa klass var St Georges och min och Dockans tur, samt inget utrymme för några misstag då vårt resultat räknas för laget. Dockan gjorde heller inga misstag, gick som en liten peng och vi kunde räkna in 67,4% och en fin 4:e placering i klassen!!!

Så härlig hon är min Docka, går och går och gör alltid sitt bäst! Tacksam 🙂
Full galopp i Dockans favoritrörelse: öööööökning!

Sist ut för laget i Int 1 var Lotta och X-Cilent och även hon fick till en fin runda med fina procent! Det blev hela 69,8% och med det vann hon sin klass!!!

Med dessa fina resultat så tog vi oss till morgondagens final som bästa lag idag!!!! Härligt härligt och nu ska vi fira med grillmiddag och sedan ladda för final och medalj-jakt i morgon!

Mina härliga supportrar, Mira & Lexi, bästa maskotarna <3
Prisutdelning! Så glad över vår placering i detta tuffa och duktiga gäng!
Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner på Gripen!

Av Märit Olofsson Näss - 22 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Igår var det dags för Gnistans största prövning på svåra tävlingsmiljöer. Gripen har en otroligt fin anläggning, men banan ligger helt öppet i åker och ängslandskapet, här går beteshästar med föl nära banan, trafikerad väg med mycket MC (Mälaren runt), hoppande släpvagnar mm.
En utmaning för en lite omgivningskänslig kille som Gnistan, men oj så fint han tog det!

Snygga Gnistan!

En hel del spänning gjorde att inledningen blev spänd, lite svajig och ”sådär”, men med första öppnan kom även Gnistans avspändhet och 8:orna började ramla in! Så kul att han tog ridningen så fint och kom tillbaka till mig och levererade så bra att jag till och med vågade sätta tryck i bytena! Detta gav också resultatet 8 respektive 7,5 på dessa.

Totalt 71,1% och seger i klassen, tjohoo så kul!!!

Nu laddar teamet om, nästa helg bär det av till Kimstad med Dockan för LagSM. Ska bli skoj, det är så himla kul att rida i lag!

Kategorier
Okategoriserade

Ballingslöv-Arninge cup i Märsta

Av Märit Olofsson Näss - 15 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Denna helgen har jag och Dockan varit på superfina tävlingar hos Märsta Ridklubb och deltagit i Ballingslöv-Arninge cup! Cupen har gått över dagarna två och i St Georges och till finalen (18 september) kvalar de 15 bästa ekipagen sammanräknat båda dagarna.

Vackra Dockan!

Dockan har gått två fina program, kanske lite ”rostigt” igår och ett litet misstag i ”fyrorna” men idag var hon betydligt mer ”med i matchen” och jag är jättenöjd med vår runda idag!

Dockan samlade ihop två jätterosetter på våra placeringar!

66,4% och en 4:e placering blev det igår och idag 67,3% och ett ”pinnhål” bättre med en 3:e placering! Hon är bra duktig min Docka och levererar fina rundor hela tiden!!!
Med dessa resultat så blir det final för oss längre fram i höst, men innan det ska vi till Kimstad och LagSM. Det ska bli superkul 🙂

Grattis Carro som vann & Jennie som kom 2:a idag & vilka superfina priser vi fick!