Kategorier
Ej kategoriserad

Weiron 2:a i MA-debuten!

Av Märit Olofsson Näss - 14 november, 2016 | 0 kommentarer

Tyvärr trasslade min hemsida en del igår, så rapport från Weirons MA-debut i Örebro kommer såhär dagen efter.

Weiron har ju inte tidigare startat MA även om han kan alla rörelser upp till och med Itt 1. Så detta var hans debut och han skötte sig verkligen superfint!!!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


En strålande debut i MA för Weiron!

Känslan efter ritten var precis som förra helgen i Enköping: Han sätter verkligen inte en fot fel J Det blev fina 66,6% och en andraplacering efter Emilie Nyreröd–Manuel, som är kvalade till Friends!
Roligt att Weiron gick in och debuterade och fick en 8:a på en piruett som ju är en klass-karaktäristisk rörelse!

En verkligt fin debut och med mer styrka och träning finns mer att hämta, men nu tar jag och alla hästarna en välförtjänt vintervila från tävlandet. Vi kommer vara taggade som sjutton till våren igen!

I torsdags landade ridsport i brevlådan och det var en rolig överraskning att hitta mig själv på två bilder i tidningen:

Bild till blogginlägg


Strolchi och jag i reportaget från GP-küren i Enköping.

Bild till blogginlägg


Jag och Zoran från Falsterbo 1996 och 5-årsfinalen i Breeders Trophy i en artikel om hästens form.

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi 3:a i GP-kür!!!!!

Av Märit Olofsson Näss - 6 november, 2016 | 0 kommentarer

Idag är jag så galet glag och lycklig över världens finaste lilla Strolchi! Vi kom 3:a i Grand Prix-küren i Enköping och det är vår allra första GP-placering i vår andra GP någonsin tillsammans. Jag har heller aldrig tidigare någon placering i GP, så det var extra roligt för mig! Jag har placeringar i Int II med Zoran, men aldrig Grand Prix.

Bild till blogginlägg


Strolchi har verkligen superfina travökningar! Vi flyger fram 🙂

Vår ritt idag var långt ifrån perfekt med två ordentliga missar, byte ur den första dubbelpiruetten med koefficient och trassel i början av ”ettorna”. Men vad gör det när väldigt många andra saker är så bra!!! Han gör verkligen superfina slutor, byten i vart annat steg och ökningar och dessa rörelser plockar vi ofta 8:or på. Efter två lite trevande piaffer så fick vi verkligen till den sista på ett fint sätt och vi fick till passagen bra idag. Nu ska Strolchi bara bli ännu starkare i övergångarna så kommer detta att bli väldigt bra!

Bild till blogginlägg


Det bästa av allt är att det är så himla roligt att rida Strolchi i GP, vi har verkligen kul på banan!!!

Vi fick väldigt fina domaromdömen igen där de skriver att vi är på rätt väg, har lätt för det svåra och med styrka kommer detta bli riktigt bra. Procenten 66,5 är väldigt bra med tanke på de kostsamma missarna och det mest fantastiska var ju att det räckte till 3:e platsen i den hårda konkurrensen i klassen!

Bild till blogginlägg


En milstolpe i vår karriär, den första placeringen i Grand Prix!!!

Nu tar vi lite vintervila och träning på det, för att komma igen till vårsäsongen. Nästa år kommer vi satsa fullt ut i stora rundan och försöka bli säkrare och starkare i Grand Prix!

Bild till blogginlägg


Strolchi och jag hade många maskotar på plats idag. Lina, Lilleman, Dream och Mira!

Till sist ett stort tack till er alla som var på plats idag för att titta, supporta och stödja! Ovärderligt 🙂 

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Weiron 3:a i MB:5!!!

Av Märit Olofsson Näss - 4 november, 2016 | 0 kommentarer

Enköping och MB:5 för Weiron i dag och han satte verkligen inte en hov fel!!! Allt gick som på räls och att det tillkommit en bytesserie och slutor i galopp bekom honom inte det minsta.

Bild till blogginlägg


Hemma igen efter en lång men rolig kväll i Enköping.

Fina 69,5% gav oss en 3:e placering i det nästan 40 hästar stora startfältet med många väldigt bra ekipage! Vi hade dessutom samma poäng som den 2:a placerade, men lite lägre siffror för oss på det allmänna intrycket gjorde att vi ”bara” kom 3:a 🙂

Jag är säklart superglad över Weirons fina procent och placering idag och framför allt det sätt han hela tiden utvecklas på. Nu är vi kvalade och klara för MA-klass!