Kategorier
Ej kategoriserad

Filminspelning!

Av Märit Olofsson Näss - 26 september, 2016 | 0 kommentarer

Idag har jag och Strolchi tagit steget in i filmens värld! Det är liksom inte så att ni kan gå på SF-bio och se oss i en huvudroll, men en liten snutt i en reklamfilm för Bålsta Centrum signerad av Magnolia Bostad blir det i alla fall.

Jag ska berätta från början! Mitt förra jobb (före Ikano Bostad) som projektledare för Bålsta Centrum innebar att jag jobbade med genomförandet av ca 2000 bostäder, resecentrum, handel och verksamheter samt all infrastruktur i ett 30 hektar stort område centralt i Bålsta. Inom ramen för detta var jag också med och anvisade (sålde) mark till bostadsutvecklingsföretag och jag kom då i kontakt med Magnolia Bostad.

Bild till blogginlägg


Posering framför Segersta herrgård efter en hel del filmande!

Magnolia Bostad förvärvade ca 500 bostäder i den första etappen efter att ha kommit in med ett väldigt professionellt och fördelaktigt anbud! Nu står Magnolia i startgroparna att göra en film om Bålsta Centrum, dels hur området ser ut idag, hur det blir efter utbyggnaden och även fronta ”livet i Håbo kommun”. Och här finns ju väldigt mycket häst, så Suzana Bossel, Kommunikationschef på Magnolia kom på den roliga idén att fråga den ridande projektledaren om hon ville rycka in 🙂

En väldigt rolig idé och jag nappade såklart direkt på jippot och idag var jag och Strolchi på den supervackra anläggningen Segersta (i Håbo kommun!) och blev filmade i det fina vädret och den fina miljön. Väldigt lyckat!

Bild till blogginlägg


Stort TACK till Magnolia för filminspelningsgaget, godis till både mig och Strolchi!!!

Även ett stort TACK till Maria Westerberg som låter mig ”låna” toppanläggningen Segersta! Det är en fröjd att visa hästar och spela in film i de undersköna miljöerna på Segersta Equestrian.

Bild till blogginlägg

Jag återkommer såklart längre fram med resultatet av filmandet 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Placering igen!

Av Märit Olofsson Näss - 25 september, 2016 | 0 kommentarer

Örebro dag igen, eller vi har ju faktiskt bott här hela meetinget, så lastbilen är med 🙂 Idag var det Int 1B på schemat och en lite tröttare Strolchi gjorde en strålande fin insats!!! Jag får ta på mig att den andra reprisen med passage blev lite ”hackig” då jag försökte samla ihop ännu lite mer och ett litet steg i obalans i en piruett, men annars tycker jag att han skötte sig på ett väldigt bra sätt idag!

Bild till blogginlägg

Nej, han är inte död. Han bara vilar sig på sedvanligt sätt inför start 🙂

Två domare höll med mig och hade mig 1:a och 2:a men tyvärr en som låg mer än två procent under dom och först på 5:e plats…. Vi kom trots det på en fin 4:e placering och ännu en rosett i piaff-passageprogram är såklart jätteroligt! Det var dessutom stenhårt i toppen, jag var 0,8% från segern och 0,04% från andraplatsen med mina 65,736%. Snöpligt, men ibland blir det stolpe ut.
Bild till blogginlägg

Ännu en rosett! Strolchi leverar verkligen fina resultat hela tiden!!!

Jag är otroligt nöjd med att vi etablerat oss så fint i mellanrundan på en gång. På 8 starter så har vi 3 segrar, 2 andraplaceringar, 1 fjärdeplacering och bara 2 utanför placering! Procenten har oxå varit fina, från 65-69 (förutom debaclet i Hogsta på 63) vilket också är jättroligt 🙂
Bild till blogginlägg

På tur och äter gräs, han trivs bra på resande fot, Strolchi!

Nu håller vi som bäst på att planerar min och Strolchis nästa start och vi har lite roligheter på gång! Har en del andra små roliga projekt på gång oxå, berättar mer inom kort!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Back in business!

Av Märit Olofsson Näss - 24 september, 2016 | 0 kommentarer

Åh vilken härlig känsla att min lilla Strolchi var så fin att rida på banan idag! Vi är i Örebro och klassen Int A och efter vår svaga insats i Hogsta för ett par veckor sedan (där det mesta gick fel) så var dagens mål att ha en avspänd häst som var glad på banan och att vi skulle ha kul ihop.

Bild till blogginlägg

Så fin att rida på banan idag igen. Vilken härlig känsla!

Det lyckades vi alldeles utmärkt med! Trots en liten spänning mest pga att det var första starten inomhus för hösten, så tog vi oss igenom alla svårigheter på ett fint och lätt sätt! Tyvärr så var det lite svårt att komma ur ”ettorna” så det blev 9 istället för 7 byten i varje. Och inte får man mer poäng om man gör flera byten, utan tvärtom 🙂
Bild till blogginlägg

Fin procent, fin 2:a placering och fina blommor! Utöver min fina häst förstås 🙂

Jag är väldigt nöjd med vår insats idag som gav oss fina 67,1%!!! Vi kom med det tvåa i den 20 ekipage stora klassen, det var en häst på slutet som gick om med 0,2%. Lite surt för min vinnarskalle, men en andraplats är såklart väldigt bra och huvudsaken att vi hade så fint flyt på banan igen!!!

Imorgon tar vi oss an Int 1B, ska bli roligt att bygga vidare från dagens runda och se om vi kan lyfta oss lite till!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan vinner LA!

Av Märit Olofsson Näss - 11 september, 2016 | 0 kommentarer

Idag var det Dockans tur att andas lite tävlingsluft igen och vi tog oss till Skånsta Ryttarklubb för en LB:3 och en LA:3. Egentligen har vi ju lämnat LB, men eftersom hon hon ofta är lite spänd i första klassen så fick hon gå in två gånger idag så att jag skulle få ”träna” på att rida LA och slippa mota spänningar i den klassen.

Bild till blogginlägg


Fin i gul rosett !

Tror att det var smart för hon var rätt spänd, men ändå väldigt duktig och fin i första klassen. Inga direkta missar och en fin runda, men jag hade inte velat ha den lilla spänningen i LA.
Vi fick rätt låga procent (68,9) men i alla fall en 3:e placering!

Bild till blogginlägg


Full galopp på ärevarvet!

I LA:3 gick Dockan sedan ett strålande fint program, inga missar alls, avspänd, mjuk och fint ”med mig”. Vilken härlig känsla när rörelse efter rörelse bara flöt och hon verkligen gick som en klocka 🙂
Samma domare fortsatte i samma stil med extremt snåla procent, 66,3 men det gav oss en fin seger med ca 3%!!! Duktiga lilla ”godisråttan” Dockan känns nu hemmastadd i LA!

Bild till blogginlägg


Hon klär fint i blå-gul rosett med 🙂

Dokan åker nu hem till Jessica för ett par veckors vila & återhämtning, hon har ju gått rätt hårt sedan maj, för att sedan matchas vidare inför nästa säsong och uppgifterna som väntar en 6-åring!!!

Bild till blogginlägg


Min nya ”beridare” Mira skrittade av Dockan åt mig!!!

Bild till blogginlägg


Och igår skrittade hon Strolchi 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Ingen vidare dag…..

Av Märit Olofsson Näss - 3 september, 2016 | 0 kommentarer

Den här dagen drar jag ett streck över och glömmer fort. Det mesta har trassat….. Det började med att resan till Hogsta för en Int 1B tog 2 timmar istället för 45 min som är det vanliga. Diverse avspärrningar och vägarbeten plus att Nockebybron fastnat i öppet läge. Jag trodde ett tag när det stog tvärstill till och med att jag för första gången i mitt liv skulle missa en start! Så när vi kom fram, var det bara att kasta ut Strolchi, fixa oss i ordning och börja framridningen.

Strolchi var ganska tittig på framridningen men blev efter en stund riktigt fin. Men när vi kom in på banan blev han sådär spänd igen och med det väldigt okontaktbar. Han var inte alls framme för mina skänklar och kan man missa allt, så var det nog exakt det vi gjorde!!!
Verkligen en usch och blä-runda, men trots det 63,1% så det vi inte kraschade fick vi bra på. Jag trodde själv på 57% när jag kom ut.

Sådan är denna sport, hästar är hästar och inga maskiner och inte jag heller 🙂 Uttrycket ”bollen är rund” blir ju rätt roligt i detta sammanhang med, eftersom Strolchi hemma kallas för Bollen!!! Det här var dessutom första gången jag i dessa piaff/passage program ridit in utan att ha ridit på banan dagen innan, plus att denna banan är rätt så ”tittig” för hästarna. 
Vi laddar om och kommer igen !

Det blev iaf ett par fina foton från dagen:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg