Kategorier
Ej kategoriserad

Välkommen Tinkerbelle, Fly provriden & ny bil!!!

Av Märit Olofsson Näss - 27 oktober, 2013 | 0 kommentarer

Oj, oj, oj nu händer det mycket i livet på en gång! I fredags var jag, Mira och Lina hos Anna på Volkswagen och bytte bil igen! Det är verkligen ett fantastiskt sponsoravtal jag har förmånen att ha med Din Bil, Volkswagen Täby!!! Två gånger om året så byter jag till en splitterny Passat Alltrack! Nu var det dags för vinterbilen, denna gången en härligt fin blå bil!

Bild till blogginlägg


Ny fin bil igen! Tack Anna Sandqvist & Volksvagen för vårt fina samarbete!

Dortmund har kommit fram hel, ren och glad till Stal de Craecken i Holland. Han anlände i lördags förmiddag efter 2,5 dagars resa. Han fick med beröm godkänt efter denna helgs första arbete med Egbert!

Jag har spenderat hela helgen hos Jessica, Frank och Maggan i Eskilstuna ihop med Mira, Lina och Katarina. Jag har nu för första gången ridit Fly, den häst som jag, Jessica och min Far köpte i våras. Han var ju då ett riktigt ”problembarn” som inte gick att komma upp på… Jessica har verkligen lagt ett fantastiskt jobb på fina Fly! Visst var det lite pyssel för att komma upp i sadeln, men väl där var han jättefin att rida på!

Bild till blogginlägg


Fina Fly, riktigt fin ridkänsla, trots att han fortfarande är så ”grön”.

Jag har även ridit Jessicas egenuppfödda, 5-åriga sto Tinkerbelle som har väldigt fina resultat på hoppbanan med Stina Lillje. Tinkis (även kallad TB) var fin och känslig att rida och vi hade två bra pass på ridbanan i helgen! TB har nu flyttat in i mitt stall för att få lite dressyrträning. Hon är så välkommen och det ska bli superkul att jobba med henne!!!

Bild till blogginlägg


Söta och ambitiösa Tinkerbelle, nyaste tillskottet i stallet!

Utöver all ridning så har Mira och Lina kört Lilleman, vi har ätit god mat, pratat en massa och bara haft det toppenbra!!! Stort tack till hela familjen Andersson för er stora gästfrihet!

Bild till blogginlägg


Sötaste Lilleman!

Bild till blogginlägg


Fullt ös i vattenpölen 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Dortmund åker till Holland

Av Märit Olofsson Näss - 24 oktober, 2013 | 0 kommentarer

I dag har jag haft en ovanlig morgon. Jag var i stallet och skickade iväg min fina älskade Dortmund till Holland för försäljning. Han kommer nu att vara på resande fot i ca 2-2,5 dygn för att sedan anlända till Craecken Stables i Zwaanshoek, Holland.

Bild till blogginlägg


Ett sista avsked av Dorten i stallet, innan avresa till Holland.

Det är min vän och samarbetspartner sedan 11 år, Egbert Kraak som driver försäljningsstallet Craecken Stables (läs mer om Crecken Stables ) och han kommer ta hand om Dorten på bästa sätt och jag tvivlar inte en sekund på att denna försäljning kommer att gå snabbt och smidigt! Jag har ju genom åren förmedlat ca 15-talet hästar, inklusive min egen Zoran, genom Egbert. Han är verkligen superprofessionell! Läs mer om de tidigare lyckade försäljningar vi gjort här!
Dorten är redan besiktigad och röntgad så det känns skönt att veta att han fortfarande är lika frisk, sund och hållbar som alltid.
Jag är helt övertygad om att fina, schyssta och genom-goa Dortmund kommer att göra en ny ryttare väldigt lycklig och lära henne/honom allt han kan 🙂

Bild till blogginlägg


Underbara, älskade häst!!!

Bild till blogginlägg


Dorten på banan, där han trivs och älskar att visa upp sig!

Film på Dorten från Djursholm finns här!

Kategorier
Ej kategoriserad

Mira och Lina tävlingsdebuterar!

Av Märit Olofsson Näss - 20 oktober, 2013 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Mira och Lina med Tomas och Smurfan i fredags, som uppladdning inför dagens tävling!

Rid och körklubben Shetland RKS arrangerade idag tävling på Denan i Rimbo. Mira och Lina och deras jämnåriga kompisar Tuva och Vilda hade fått låna de ponnisar de rider på onsdagar för att vara med på dessa shettis-tävlingar. Det var debut i tävlingssammanhang för Mira och Lina!!!

Bild till blogginlägg


Mira äter bulle i farten!

Mira fick rida Dumle och Lina på Sillen, och de startade varsin dressyr- och agility-klass!

Lina fick genomföra sitt dressyrprogram med ledare, så jag fick springa programmet med henne och Sillen! Lina var lite besviken över att hon inte fick ha sin bulle med in på banan, utan äta klart efter ritten 🙂
Sedan var det Miras tur. Hon red själv och det blev lite sådär, då Dumle mest gjorde som han ville och gick till kanten för att äta gräs… Mira blev både arg och ledsen, men kämpade väl och tog sig igenom hela programmet.

Bild till blogginlägg


Mira, Dumle, Tuva, Sillen, Vilda och så Lina, kul att vara med sina dagis-kompisar & tävla!

Sedan agility, dvs rida mellan koner, över pallar, genom och över plastband osv. Det här gillade tjejerna mycket mer än dressyren! Båda var superduktiga och styrde sig helt felfritt genom banan. De var så glada efter detta!

Bild till blogginlägg


Glada pristagare!!!

Sist var det bästa av allt, nämligen prisutdelningen. Det var det bästa med hela tävlingen, tyckte Mira! Lina vann dressyren och fick en fin blågul rosett, Mira kom 4:a fick en blå/röd ”clear round-rosett”. I agilityn var Mira 4:a igen och blev väldigt stolt över sin fina röda rosett, Lina blev nog 6:a – 7:a och fick den blå/röda rosetten.

Bild till blogginlägg


Lina värmer fötterna i mina handskar.

Glada och stolta tjejer efter sin första tävling, trots väldigt kallt (-2,5 grader) och en hel del frusna händer och fötter. Nästa gång tävlar vi när det är varmare årstid 🙂

Om ca 1-2 veckor anländer stallets nya råttfångare!!! Den gula är en hane och Miras, den grå en hona och Linas. Det återstår nu för tjejerna att döpa dom, vi får se vad det blir 🙂

Bild till blogginlägg


Stallets nya, blivande kelgrisar!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi fin på förbundsträning!

Av Märit Olofsson Näss - 6 oktober, 2013 | 0 kommentarer

Nej, jag är faktiskt inte på avelschampionatet i Flyinge i år. Vi tog beslutet redan i våras att jag och Strolchi satsade på Falsterbo och valde bort Flyinge i år. Det finns flera orsaker till detta, men en av dom blev väldigt tydlig igår. Jag och Strolchi tränar ju med målet att etablera oss i Grand Prix inom ett par år och då är det många saker till som ska falla på plats! Det är lättare att introducera GP-rörelserna piaff, passage och byten i varje steg i galopp utan att behöva blanda det med tävling (på lägre nivå, än GP!). Det kan vara rätt förvirrande för hästarna. Så nu efter Ljungby har vi tävlingsuppehåll till  november och tränar nu på de svåraste rörelserna.

Bild till blogginlägg


Dock är Jessica i Flyinge, så Mira ryckte in som hästskötare 🙂

Igår var vi på förbundsträning för Lussan på Ledingenäs i Knivsta! Otroligt vacker anläggning och miljö och såklart även insprerande att se alla andra duktiga ekipage träna!Strolchi var superfin!!! Han gjorde flera fina serier i vart 4:e, vart 3.e och vartannant språng, för att sedan på ett lugnt och säkert sätt även göra flera repriser av två st ”ettor”och i båda varven! Känns verkligen super!
Sedan gjorde han väldigt bra början till passage och piaff! När styrkan kommer med mer träning så kommer detta att bli riktigt bra 🙂

Så är det ju barnhelg, vi hann igår också med en tur till Järfälla Ridcenter och Mira och Lina har ridit favoritponnierna Smurfan och Tomas. En sväng på badhuset med massa lek, bus och skoj blev dagens ”äventyr”!

Nu är det full fart med en fulltecknad vecka med mycket häst och jobb, då barnen åker till sin pappa i morgon. Jag ska bl.a titta på lite nya hästar i veckan!