Kategorier
Ej kategoriserad

Bonnie vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 31 maj, 2015 | 0 kommentarer

Barnhelg och fullproppat med aktiviteter som Måns Zelmerlöv på Gröna Lund, barnkalas och bus och lek! Mitt bland allt detta så klämde jag in en start på Bonnie. I morse mötte jag upp familjen Kjerrman på Tuthammaren i Uppsala för dagens LA:3.

Trots att förra helgens resa & tävling på Åland satt i benen så kämpade en trött Bonnie på tappert och vi fick till ett riktigt fint program! Det skulle behövas lite mer energi för de riktigt höga poängen, men han ställde verkligen upp trots tröttheten och vi fick 66,7% och vann klassen 🙂

Bild till blogginlägg


Fin blågul rosett och täcke som belöning för dagens insats!

Vi har nu en svit av placeringar (9, 3, 3, 3) och en seger på våra fem starter ihop, det känns stabilt!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dag 3 på Åland

Av Märit Olofsson Näss - 24 maj, 2015 | 0 kommentarer

Felicia fick avsluta sin Ålandsresa med att gå en LA:2 utom tävlan, då den var stängd för ekipage som startat MB. Det kändes ändå rätt att rida in och få göra detta lite lättare program då hon tydligt visat att hon blir stressad av att hela tiden gå svårare och svårare klass. Hon gick väldigt fint, men vi fick tyvärr ett avbrott i en förvänd galopp och det påföljande enkla bytet blev också pannkaka. Totalt en fin runda som gav 63%, men var helt utom tävlan. Felicia åker hem två mentala år äldre 🙂

Bild till blogginlägg


FLisan nöjd med att fått springa LA idag!

Kopieringsmaskinen Bonnie gjorde ännu en stabil LA-runda, procenten blev 65,5 och ännu en tredjeplacering!!! Han har vekligen skött sig bra och gått fina säkra rundor och kommer nog sova en vecka när han kommer hem. Han är trött nu!

Bild till blogginlägg


Bonnie placade tre rosetter på tre starter, duktig kille 🙂

Jack gjorde ett superfint program i Int 1 som sin avslutning på detta meeting. Han var lätt att rida, känsligare för skänkeln och gick i princip helt utan missar. Poängrekord i klassen med 66,5 och snöpligt 0,2% utanför placering med en fjärdeplats (igen!). Det känns som att vi får till bättre rundor ihop hela tiden nu!

Bild till blogginlägg


Fina Jacke var bara 0,2% från en placering, men 66,6% är starkt jobbat!

Strolchi var sist ut i Int 1 denna dag och vi fick inte till det alls…. Lite spänd och jag kom inte alls igenom och till ridning med väldigt många missar som följd. Säsongens lågmärke avklarat hoppas jag!
Nu har ju Strolchi en hel del highlights och en fantastisk spänst i sin gång, så trots en dålig runda 67,8% och en andraplats.
Vi åker hem och tar nya tag!

Bild till blogginlägg


Många highlights och bra grund hos Strolchi gör att för höga procent trots allt.

Slutligen ett stort tack till Jessica, Ingalill, Natta, och Patricia som ger mig förtroendet att jobba med deras hästar och groomar och fixar samt till Katarina som varit ”mattant” på resan. Vi har verkligen haft fantastiskt jätteroligt ihop i vår compact-living i lastbilen alla sex 🙂
Stort tack även till Jackes ägare Maya Richthoff för allt stöd och support på avsånd!

Kategorier
Ej kategoriserad

Bättre och bättre för Bonnie och Flisan!

Av Märit Olofsson Näss - 23 maj, 2015 | 0 kommentarer

Ålandsäventyret fortsätter, idag med LA:4 för mina youngsters Bonnie & Felicia. Först ut var Bonnie som idag gick ett väldigt fint och helt prickfritt program! Lite trött börjar han ju bli nu, efter resan och att bo borta, så det är klart att det finns mera tryck att önska men väldigt duktig 🙂

Bild till blogginlägg

66,3% blev resultatet och vi kom på en fin 3:e plats!

Bonnie sköter sig verkligen duktigt på tävling, detta var ju bara vår tredje start ihop och även vår tredje placering. Han känns stabil på banan!

Felicia fick även hon gå LA:4 idag. Hon har känts väldigt stressad och pressad på sistone av att hela tiden jaga uppåt i klasserna, så vi bestämde att backa lite med henne. Speciellt efter att hon var på riktigt uselt humör i MB igår…
Bild till blogginlägg

Felicia har ett riktigt stort plus för galoppen!

Idag var damen på betydligt bättre humör och gjorde en väldigt fin runda. Vi blev tyvärr störda av en häst som skrittades på travbanan precis utanför tävlingsbanan. Det resulterade i ett par missade rörelser och tyvärr försvann där en placering. 63,4% och en betydligt gladare Flisa som gav en bra ridkänsla på banan gör att jag är väldigt glad över henne idag! Nu kör vi LA imorgon igen!

För Strolchi och Jack var det vilodag från tävling och båda har tränat riktigt fint. De känns riktigt bra inför Int 1 för de herrarna imorgon 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Många rosetter på Åland!

Av Märit Olofsson Näss - 22 maj, 2015 | 0 kommentarer

Det blev en otroligt hektisk och rolig eftermiddag på Åland när jag startade en häst i timmen!

Först ut av mina hästar och även i klassen var Strolchi i St Georges. Vi fick till ett fint program utan några större missar, men jag kom inte helt till ridning och det blev inte riktigt så bra tryck som jag vill ha. Men med tanke på att det var säsongens första start utomhus och det blåste nästan storm så var det kanske inte så konstigt att det blev lite försiktigt!

Bild till blogginlägg


Strolchi i collectingring.

Många bra saker gjorde att vi fick 69,9% och vannn!!! Han är verkligen en riktig stjärna som plockar fina procent och placeringar hela tiden!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet! Fina Strolchi 🙂

Jack gick samma program som Strolchi och han var riktigt på hugget i blåsten! Jag gillar verkligen att rida honom när han blir sådär het och känslig och programmet idag gav den bästa känsla jag haft på honom på tävling. Tyvärr var han pratglad idag och en gnäggning i andra piruetten gjorde att vi tyvärr kraschade den. Trots den ordentliga missen där det ju är koefficient 2 så fick vi 65,4% och knep 4:e rosetten i samma klass 🙂

Bild till blogginlägg


Jack var riktigt fin på banan idag. Härlig känsla!

Bonnie gick sedan LA:6 (finskt fälttävblansprogram) och var duktig totslt sett. Tyvärr en hel del ”unghästmissar” som galopp ut halt, fel galopp och lite trassel ibland. 64,5% fick vi ihop och med det kom vi 2:a i klassen!

Bild till blogginlägg


Bonnie med fin blå andraplatsrosett!

Sist ut var Felicia i MB:1. Flisan var inte alls på humör på banan och det mesta blev pannkaka. Hon kom ut från banan med en träflisa (underlaget) ordentligt inkilad i hoven, så det kan ha varit därför hon inte ville vara med idag… Vi går ut i en LA i morgon och känner på läget.

Bild till blogginlägg


Felicia, svart snygg och temperamentfull!

Summan av dagen blev tre rosetter på fyra försök, en seger en 2:a och en 4:e placering. Det går bra på Åland 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Framme på Åland

Av Märit Olofsson Näss - 21 maj, 2015 | 0 kommentarer

Nu är vi framme och har installerat oss på Åland för tre dagar av tävlingar! Här går i år Finska mästerskapen så det är betydligt fler ryttare än förra året, väldigt roligt för arrangörerna.

Bild till blogginlägg


Här bor hästarna bra på sin camping 🙂 

I år har jag hela fyra hästar med mig för att starta. Strolchi och Jacke ska gå St Georges och Int 1, 6-åriga Felicia går två st MB och en LA och 5-åriga Bonfire Flame ska starta tre LA-klasser. Jag kommer ha fullt upp i morgon då alla startar med ca en timme emellan från kl 16:30!

Bild till blogginlägg


Strolchi var riktigt fin på dagens träning på banan!

Bild till blogginlägg


Jack blir bara finare och finare och han gillar verkligen att visa upp sig!

Lastbilen är alltså fullproppad då jag, Katarina och Jessica nu har sällskap av Natta och Ingalill som äger Felicia och Patricia som äger Bonnie. Behöver väl inte nämna att vi har galet kul hela gänget 🙂

Ett par ökningsbilder:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Fina framgångar för Strolchi & Jack!

Av Märit Olofsson Näss - 14 maj, 2015 | 0 kommentarer

Jag och Strolchi gick ut som allra första ekipage i dagens Int 1 i Järfälla. Vi fick verkligen till en superfin ritt med härlig känsla idag!!! Strolchi tyckte att de rosa dukarna på domarborden var rätt läskiga och det resulterade i en liten spänning, men han lät mig ändå rida och vi kom igenom programmet väldigt fint. En liten miss i saxen, men annars väldigt prickfritt och med många höjdpunkter!!! Vi fick hela 71,9% och det resultatet höll hela klassen ut och vi vann 🙂

Bild till blogginlägg


Uppvärmning!

Känns väldigt bra att vi hittat rätt betsling som Strolchi trivs bra på och att superträningen för Tinne förra veckan gav oss en puff i rätt riktning. Det här var väldigt skönt att ha i bagadet inför vårt kommande meeting på Åland nästa helg!

Bild till blogginlägg


På väg in i första piruetten. Idag fick vi till piruetterna fint och fick många 8:or för dom!

Jack och jag gick sedan i näst sist för att pröva vår lycka i samma klass. Jacke gick riktigt fint han också idga! Inga missar och idag höll jag honon kort och ihop och fick en fin ridkänsla på banan. Dagens resultat blev nytt poängrekort i ”ettan” med 66,0% och vi knep därmed en 4:e placering i klassen!

Bild till blogginlägg


Jack bilr alltmer stark och stabil och gick sin bästa Int 1 hittis idag!

Väldigt roligt att få rida in på prisutdelning och hämta både en blå-gul och en röd rosett i Int 1! Mina fina fuxkillar leverera verkligen på hög nivå nu 🙂

Bild till blogginlägg


Nöjd Jack med två rosetter!!!

Tyvärr fick vi se ett samhällets fula sida som avslut på dagen då någon gått in i vår trailer och stulit Strolchis kandar…. Vad f-n! Sånt ska bara inte hända och jag blir så in i h-vete förbannad på folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Jag har inte tidigare drabbats av någon stöld av hästgrejer men såklart hört talas om liknande incidenter. Jag vill nu bara passa på att påminna er alla om att låsa ordentligt, hålla god uppsikt och vara på er vakt för oärliga människor. Jag kommer i alla fall att höja mitt säkerhetstänk oerhört mycket.

Bild till blogginlägg


Mira & Lina tog väl hand om Ella under dagen. Ella är Jessicas 10 veckor gamla (!) och urgulliga valp!

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke 4:a i Int 1!!!

Av Märit Olofsson Näss - 9 maj, 2015 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Duktiga, duktiga Jacke knep en fin 4:e placering i sin tredje start i Int 1!

Vi var idag på nationell tävling i Eskilstuna och Jack var verkligen duktig idag. Jag fick visserligen inte till optimalt tryck i ritten och kunde ha hållit ihop honom lite bättre, men inga missar och framför allt väldigt fina piruetter. Vi fick fina 65% och det räckte till en fjärdeplacering i klassen! Härligt kul för oss att knipa vår första placering i svår klass 🙂

Bild till blogginlägg


Duktiga Jack tog sin första Int 1-placering!

Tidgare i dag gick Felicia en MB:2. För att ha varit väldigt arg och på tvärtom-humör på framridningen så var hon väldigt mycket bättre på banan. Men många missar drar ner poängen och det är verkligen supersvårt att rida MB på 6-årig häst… Funkar det ena så floppar det andra och ibland är det de lätta sakerna som bara blir omöjliga att göra! Det är bara att träna på och försöka igen.

Bild till blogginlägg


Snygga Felicia med mycket egen vilja!

Jag passade även på att hälsa på hos Strolchis ”familj”, Jessica, Frank och Maggi. Jag fick en supergod middag (tack!) och passade även på att rida Jessicas nya fina 4-åring Quintana! Jösses så fin och så fint hon galopperade 🙂

Bild till blogginlägg


Full galopp på Quintana!

Igår var Strolchi och jag hos Tinne för att träna. Jag har inte tränat för Tinne på länge nu och det var verkligen superbra!!! Jag fick fantastisk hjälp med de sista detaljerna och många bra tips i piaff- och passageträningen. Ovärderligt! Vi åker dit om 1,5 vecka igen 🙂

Bild till blogginlägg


Passade på att fota på vackra Lövsta där Tinne håller till!