Kategorier
Ej kategoriserad

Ännu en seger i Grums!

Av Märit Olofsson Näss - 22 april, 2014 | 0 kommentarer

Strolchi, som var väldigt trött efter ansträngningen i Int 1 igår, manövrerade trots detta St Georges på ett förträffligt sätt! Han är fantastisk som ställer upp så fint inne på banan trots att det idag var tungt i kroppen. Jag fick hjälpa honom en hel del, men som han visar upp sig! Travar som en gummiboll och galoppen blir allt starkare och säkrare. Vi fick superfina poäng idag, hela 73,4% och med en 9:a på en travökning som höjdpunkt! Detta gav oss seger även i dagens klass!

Bild till blogginlägg


Uppladdning inför dagens start! Strolchi vet att hushålla på krafterna 🙂

Vilken galet framgångsrik helg det blev i Grums med två segrar i Int 1 (72,3%) och St Georges (73,4%) och fantastiskt fina procent!!! Resan hem gick som en dans, trots att det blev väldigt sent.

Bild till blogginlägg


Posering i vårsolen efter dagens vinst!

Nu väntar ett par dagar av ”normal” semester med Mira, Lina & Katarina i mitt barndoms-paradis, Åkersjön i Jämtland!

Bild till blogginlägg


Strolchi tar gärna emot lite belöning av Mira och Lina!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi vinner Int 1!

Av Märit Olofsson Näss - 20 april, 2014 | 0 kommentarer

Efter att ha vässat tävlingsformen i Segersta förra helgen, så satt var vi verkligen i slag i dagens Int 1 i Grums! Vi producerade ett väldigt fint program, endast detaljer och lite styrka att fila på. Strolchi var verkligen fin, avspänd och ridbar på banan och det var en härlig känsla att rida!

Bild till blogginlägg

Vi fick hela 72,3%, vilket är poängrekord i klassen för oss båda och vi vann också! Vilken lycka!!!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarv!

Dagen har varit härlig med sol och varmt och massa bus och lek med barnen 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Lina hjälper Jessica att Grooma.

Bild till blogginlägg


Ansiktsmålning av lillasyster 🙂

Bild till blogginlägg


Firar segern med bubbel i lastbilen 🙂

Tack mitt suveräna team för supporten! Jessica, Katarina, Mira och Lina samt Sussi som sköter ”hemmastallet”!

Kategorier
Ej kategoriserad

Segersta del 2

Av Märit Olofsson Näss - 13 april, 2014 | 0 kommentarer

Så var det dags för dag 2 på Segersta och en Int 1 för Strolchi. Lite samma känsla som i gårdagens St Georges: Traven är fantastisk, men galoppen blir lite spänd. Några rätt kostsamma missar idag, bla ”halvdana” piruetter och ett helt kraschat byte, men också en hel del ”highlights” i programmet. Summan av detta blir betyg från 2 till 8 i programmet. Tur att höjdpunkterna dominerar, så vi landade på fina 68,8%! Jag är väldigt nöjd med Strolchi denna helg! Han är väldigt mycket starkare och uppe i fin form! Trots att han blir spänd, så försöker han på bästa sätt och det blir lite ”rörigt” för honom ibland bara. Svårt att vara bara 8 år, träna allt som ingår i GP men tävla i lilla rundan. Jag är stolt över det fina sätt han hanterar allt på 🙂

Bild till blogginlägg


;ira och LIna har supportat mamma denna helg och tar även gärna hand om priserna!

Vi kom idag 5:a i stenhård konkurrens och med mycket små marginaler. Fantastiskt att han nu gått sin 3:e Int 1 med sin 3:e placering i klassen och aldrig under 68%!!! Nästa vecka blir det samma program i Grums och första lastbilsresan för i år!

Bild till blogginlägg


Så fin att rida, min favorit!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Blå rosett på Segersta!

Av Märit Olofsson Näss - 12 april, 2014 | 0 kommentarer

Dagens övning: St Georges på Segerstas nationella dressyrmeeting på Sigtuna ridskola. Det var ju ett par veckor sedan jag och Strolchi säsongsdebuterade och både jag och Jessica hade en föraning om att Strolchi skulle bli spänd. För att mota detta så var jag på tävlingsbanan tidigt i går morse och tränade. Det var nog väldigt bra, för Stolle var superspänd och tyckte det mesta var läbbigt och spände magen hela tiden….

Bild till blogginlägg


Strolchi har många skötare idag: Mira, Lina och Jessica!

Dagens runda blev väldigt mycket bättre än träningen, så det var nog klokt att träna på banan igår. Laddad och spänd blev han ju, men det var klart hanterbart! Förutom en halt med piaff i inridningen så blev travdelen blev väldigt fin!!! Galoppen ganska spänd, men han var ändå väldigt duktig i det, inga egentliga missar, men han snubblade bak i ”treorna”. Då blir det ju ett orent byte som drar ner betyget en del. Galoppen blir lite kort också med spänningen… Men överlag är jag väldigt nöjd med Strolchi och även med vetskapen om att det finns så mycket mer att hämta 🙂

Bild till blogginlägg


Det blev ännu en fin blå rosett till samlingen!

Domarna gillade honom verkligen och trots de kostsamma missarna så blev det 68,9% och en andraplats! Vi var bara ynka 0,25% efter segrande Jeanna Högberg på Wellington. Bravo Segersta som belönade oss med väldigt fina priser och verkligen vet vad vi hästtjejer behöver! Jag fick (bl.a) ett presentkort på en städning av Hemfrid, värt 4000 kr!!! Härligt bra!

I morgon väntar Int 1 på Segersta/Sigtuna igen! Kul att vara igång igen, nu kööör vi!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fly hälsar på och förbundsträning

Av Märit Olofsson Näss - 6 april, 2014 | 0 kommentarer

Är faktiskt ganska trött nu efter en helg fullmatad med hästaktiviteter! Många hästar att rida, lektioner att hålla och egen träning för Lussan och allt detta toppat med en dunderförkylning! Dax att ta söndagkväll nu och börja varava ner lite 🙂

Bild till blogginlägg

Trött Strolchi efter två dagars trimning för Lussan!

Strolchi och jag har varit på förbundsträning för Lussan två dagar på rad och det är alltid lika nyttigt, inspirerande och givande! Vi tränar nu alla GP-rörelser, med betoning på tränar. Han gör ju ”allt” nu och det ska bara bli säkrare och starkare. Idag red jag på träns (vilket jag gör nästan alltid hemma) för att få lite mjukare känsla i piaffen. Det blev väldigt bra då jag med denna betsling fick lite mer ”sug” i munnen. Jag har nu massa bra saker med hem i ”bagaget” att träna på!
Bild till blogginlägg

Fly och jag bländade i eftermiddagssolen 🙂

I och med helgens träning så passade Jessica och Fly på att campa över hos mig. Kul att umgås med Jessica och hjälpa varandra med alla hästar och träning. Även väldigt nyttigt för Fly att pröva på att bo borta. Han skötte sig verkligen fin-fint! Igår blev det ett pass på töm och idag red jag på utebanan. Det är fortfarande lite pysslade och procedurer för att komma upp, men han är sen väldigt fin att rida på! Kommer bli bra det här!
Bild till blogginlägg

Sussie med Allan som är nöjd och glad över att ha fått löshoppa idag!

Kategorier
Ej kategoriserad

Teneriffa

Av Märit Olofsson Näss - 2 april, 2014 | 0 kommentarer

Förra veckans semester med hela ”klanen Olofsson” var verkligen helt fantastisk! Oj, vad vi njöt av sol, bad, semester och att ha så mycket tid att umgås tillsammans! Batterierna blev ordentligt laddade efter den långa, mörka och regniga vintern.
Vi åkte med Ving och bodde på deras Sunwinghotell Fanabe Beach i Playa de las Americas. All inclusive förenklade verkligen vistelsen då det bara var att äta buffe vid borden i poolområdet och barnen fick äta så mycket glass de ville 🙂
Det blev som sagt mycket bada i poolen och även en hel del shopping och så en utflykt till en djurpark i norra delen av ön, Loro Parque.

Bild till blogginlägg


Redo för avresa på Arlanda!

Bild till blogginlägg


Kusin Marcus, Mira och Lina inspekterar cockpit.

Bild till blogginlägg


På plats på vår balkong!

Bild till blogginlägg


Lina, Pelle, Marcus, Malin & Mira svalkar sig i poolen.

Bild till blogginlägg


I Loro Parque. Observera den vita tigern på trädet vid mitt huvud 🙂

Bild till blogginlägg


Loro betyder papegoja på spanska & det vimlade verkligen av papgojor i parken!

Bild till blogginlägg


En stilstudie i poolhopp av Mira och Lina:-)

Bild till blogginlägg


Hela familjen svalkar sig!

Bild till blogginlägg


På shoppingtur med morfar!

Bild till blogginlägg


Mira & Lina får kramar av Lollo och Bernie 🙂

Bild till blogginlägg


Shopping, blan annat lite nya klänningar!